Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kanári-szigetek - Teide Ski Resort - A virtuális síterep

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kanári-szigetek - Teide Ski Resort - A virtuális síterep
2007.11.21. 13:15
Mindig is izgatta a fantáziámat a Teide (3718m) vulkáni kúpja, de melyik túrázót ne izgatna egy Afrika közelében fekvő hegy ami az év nagy részében szép fehér hósapkával büszkélkedhet.
Amit eddig tudtam az az volt, hogy ez az a hegy, aminek az árnyéka napfelkeltekor a legmesszebbre nyúlik a Világon, szép háromszöget vetítve a tengerre, valamint, hogy a Teide Nemzeti Parknak nagyon szigorú szabályozásai vannak például a hegy megmászására vonatkozóan is, és van egy kabinos felvonó a déli oldalon, ami a túristákat felviszi egy darabig (3555m-ig - csak nyáron működik).
A minap egy beszélgetés során a Kanári-szigetek kerültek szóba és hogy-hogynem felmerült a síelés témája is a Teidével kapcsolatban. Rákerestem a neten, gondoltam biztosan volt már valaki, aki errefelé csúszkált, sítúrázott, hátha találok képeket/videókat és a következőre bukkantam:
http://www.teideski.com/
Meglehetősen meglepődtem amikor láttam, hogy 15km pályáról (10 runs - 2 green, 3 blue, 4 red and 1 black) és 7 felvonóról (1 varázsszőnyeg, egy tányéros, 4 csákányos és 1 ülőszékes) írnak egy teljesen hivatalosnak tűnő, bár kissé szűkszavú, csupán néhány adatra kiterjedő honlapon. Az első kétely akkor merült fel bennem, amikor a belinkelt videón boardozó srácok kissé sziklás terepen mutatkoznak, a felvételen felvonónak nyoma sincs.
http://www.teideski.com/video.php
A videó címe itt: "Dani, Nando & Jonas Skiing at Teide Ski Resort".
Tovább kutatva ezt találtam:
http://www.secret-tenerife.com/2006/04/tenerife-ski-resort.shtml
:-)
Szóval az oldal 2002-es működése óta sokan autókáznak fel azért, hogy megkeressék a síközpontot és arra a megállapításra kell jussanak, hogy az bizony NEM LÉTEZIK. Az jutott eszembe erről, amikor néhány éve egy utazási iroda úgy reklámozta az útjait, hogy pici, fura nevű magyar faluk, tanyák neve mellé (Juhéfalva és egyebek) pálmafás luxusszállók képeit rakta némi rövid humorosnak gondolt leírás keretében. Ezen felbuzdulva a magyarok felkeresték ezeket az eldugott helyeket és megdöbbenve tapasztalták, hogy a luxushotelek helyén lerobbant házakat találtak...
A fent említett videót aztán megtaláltam a https://www.freebord-canaria.com oldalon is. Ez egy csapat fiatal honlapja, akik gördeszkával és görkorcsolyával száguldoznak hegyi utakon lefelé és ha úgy adódik snowboardoznak is. (Legalábbis spanyol nyelvtudás hiányában a képek alapján erre a következtetésre jutottam :-) ). Szóval úgy néz ki, hogy a videó ()tényleg a Teidén készült, csak a "Ski Resort" része nem igaz a címnek. :-)
A Teidén való túrázási/sítúrázási lehetőségekről pl. a http://www.skimountaineer.com/ROF/ROF.php?name=Teide vagy a http://www.teleferico-teide.com/oldalon lehet olvasni.
Lényeg ami lényeg, ha egyszer arra járok, biztosan megnézem a Teidét közelebbről, még ha a síterep csak a neten létezik is...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.