Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Villach 2012 december
© Vi-Fa-Os Tourismus
Feltöltötte: zadmin | Feltöltve: 2012.12.18.
A templom mellett minden télen jégpályát készítenek a gyerekeknek.
Villach a Dráva folyó partján fekszik. A parton végig bicikliút várja a bringásokat, korisokat, télen pedig a csúszkálókat.
Villachban a csodásan kivilágított torony alatt - mely mint egy hatalmas gyertya ragyog a város felett - található a karácsonyi vásár.
Villach termálfürdőjében található ez a patinás medence, mely már már a múlt században is fogadta az ide látogató, gyógyulni vágyó vendégeket. A kavicsos medence alján található a forrás, mely apró buborékokkal pezsgőn tör a felszínre.
Háttérben a vadonatúj Karawankenhof Hotel szobái. A szálloda egybeépült a termálfürdővel, a szállóvendégek még a fürdő nyitása előtt élvezhetik a pancsolást és a szaunákat.
Nem túl gyakori, hogy egy termálfürdőben versenymedencét találunk.
Villach termálfürdője esti hangulatban.
Villach mellett található az Ossiachi-tó, mely télen korcsolyázásra, nyáron pedig vitorlázásra, kajakozásra és akár búvárkodásra is alkalmas.
Modern 8-üléses felvonó visz fel a Gerlitzen Alpe csúcsára.
Gerlitzen sípályáján, a síterep északi oldalán található a 7,5 kilométeres lesiklópálya, ahol 900 méter szintkülönbséget tehetünk meg - akár megállás nélkül - már akinek a combizma erre alkalmas.
Jó hóviszonyok esetén Gerlitzenen a freeride kedvelői is találnak maguknak kellemes terepeket.
A 8 üléses lift a családok kedvence. Az egész család elfér felfelé, és lefelé sem lesz gondja a kezdőknek sem, mert széles, és nem túl meredek a pálya, kiválóan alkalmas tanításra, tanulásra is.
Gerlitzen síterepéről megcsodálhatjuk Villach városát, a háttérben pedig három ország hegyeit: Ausztria, Szlovénia és Olaszország csúcsai integetnek felénk.
Tökéletesen kezelt sípályán Gerlitzenen
Romantika a havon
Dobratsch hegyén korábban sífelvonók voltak, de ezeket leszerelték, és természetvédelmi területet hoztak létre. Így a terület most a hótalpas és a sítúrázás szerelmeseinek kedvelt kirándulóhelye.
Csodás a kilátás a Dobratsch hegyről. Ha szerencsénk van, látjuk a tóvidéket, és a környező hegyláncokat is.