Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
RENDBEN
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
SÍTEREPAJÁNLÓ
Schladming-Dachstein
Nyári kártyával több mint 100 ingyenes program!
Mölltal gleccser
Nyári síelés és Karintia kártya 160+ ingyenes programmal!
Bohinj - Vogel
Aktív csomagok a gyönyörű Bohinji-tó körzetében!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Tetőbox, az extra csomagtartó

2017.01.10. | Frissítve: 2018.01.08. | Szerző: Szegő Attila
Utazások során jól jön egy kis extra pakolóhely, ahol védve vannak a csomagok, és az utasok is anélkül tudnak kényelmesen utazni, hogy a nyakukba hullana bármi. Télen a használat utáni sí és snowboard felszerelések szállításában is nagy szolgálatot tesz, hiszen azok nem az autóban olvadnak le.
Mára minden igényt kielégítő tetőboxok közül lehet válogatni. Nem akadály az autóval megegyező színű, a belső világítással rendelkező és a különböző belső kiegészítők beszerzése sem. Az autófelszerelések.hu oldal bőséges választékkal rendelkezik, valamint bérlésre is van lehetőség.

Felhasználási terület szerint kínálnak bőröndök, táskák és téli sportfelszerelések számára kialakított, illetve kempingezéshez tervezett dobozok. Ez utóbbiakat vonóhorogra, vagy a lakókocsi, lakóautó végére szokták felszerelni.
Kiigazodni nem könnyű, hiszen a megjelenésen, kialakításon túl többfajta méret, rögzítési mód, nyitási-zárási lehetőséggel is lehet találkozni.

Rögzítési megoldások:
 • Gyorsszorítós

  Quick Fixing vagy Power-click:

  Egyre elterjedtebb az egyszerűbb felhasználóbarát gyors rögzítés. Több megoldás is létezik. Vagy egy karmos szerkezetet kell a keresztrúdra szorítani, vagy egy "U" profilt alulról a rúdon keresztül a boxba tolni, ahol ezt egy egyszerű szorítószerkezettel kell rögzíteni. Ezeknél a rendszereknél egy beépített sínrendszeren csúsztatható a rögzítőszerkezet, amely pontosabb beállítást tesz lehetővé. Mindegyik gyors rögzítés biztonságos. Érdemes gyakorolni, mert figyelmetlenség esetén, ha nincs kellően rögzítve a box, akkor telepakolva könnyen csúszkálásba kezdhet, ami megbontja az autó egyensúlyát.

 • Csavaros

  Klasszikus megoldás! Az "U" alakú rögzítőkengyelt csavarokkal kell rögzíteni a box belsejében:

 • Kengyeles

  A felfogatókengyeleknek csak egyik oldalán található csavaros rögzítés, ezért le- és felszereléskor elég csak ezzel lelazítani a rögzítőpofákat:
Az autófelszerelések.hu a G3 tetőboxok hazai importőre, amely prémium minőséget képvisel, akár a jól ismert Thule. További választható márkák a felső-kategóriás Cam, Neumann és a középkategóriás Menabo.

Jó tudni:
A tetőboxok méretét leginkább literben határozzák meg, ezért előfordul, hogy egy rövidebb, táskákra méretezett box lehet akkora térfogatú, mint egy hosszabb, sílécek tárolására alkalmas. Sílécek szállításához érdemes leellenőrizni a box hosszméretét is.


A Boxok helyzetének beállítása felszereléskor:
 • keresztirányú pozíció:

  A boxot a jobb súlyelosztás és a menet illetve oldalszél által keltett erők miatt középre kell elhelyezni, mivel egyéb pozícióban a jármű egyoldalúan lesz terhelve, amely befolyásolja az autó menettulajdonságait. A kereszttartó rudazatok is egyenetlenebb terhelést kapnak, ha nem középre van szerelve a tetőbox. Hosszabb távon a kereszttartó rúd deformációját is okozhatja.
  Sokan a könnyebb pakolhatóság miatt tolják szélre a boxot. Ezt a problémát egy egyszerű fellépő alkalmazásával el lehet kerülni. Másrészt esztétikailag is jobban mutat a középre helyezett tetőbox.
 • hosszirányú pozíció:

  A tetőboxot annyira kell előrecsúsztatni, hogy kombi autóknál a hátsó csomagtérajtót könnyen fel lehessen nyitni és ne ütközzön neki. Azoknál az autóknál, ahol ilyen probléma nem merül fel, ott elöl és hátul azonos legyen a tetőn túllógó rész.
Jó tudni:
Két box felhelyezése esetén mindkettő a menetiránynak megfelelően álljon. Amennyiben mindkettő azonos oldalon nyílik érdemesebb egy méretben nagyobb, vagy ellenkező oldalon nyíló boxot beszerezni, mint fordítva felszerelni! A menetiránynak háttal szerelt box balesetveszélyessé válhat! Tervezéskor nem ilyen irányú erőbehatásokra méretezték a boxok felfogatását, ezért az ebből adódó sérülésekért nem vállal garanciát a gyártó! Előfordulhat, hogy akár ki is szakadhatnak a rögzítési pontok, vagy felnyílik a box teteje és így tépi le a menetszél azt.


Eligazodásban, felszerelésben segít az autófelszerelések.hu.
A weboldalon pontosan ki lehet választani az igényeknek megfelelő boxot. Az összes modell és márka egy oldalon jelenik meg. A termékekhez tartozó fénykép a valóságos terméket jeleníti meg, ahol nem, ott ezt “Illusztriáció” felirattal jelzik.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 26 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...