Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

6 festői fürdőtó és aktív nyári programok Karintiában

2010.04.28.

6 festői fürdőtó és aktív nyári programok Karintiában A szomszédos Ausztria déli tartománya, Karintia nyáron a vizek egyedülálló birodalmának számít. Több mint 1270 állóvíz, 200 fürdőtó, 8000 kilométernyi folyóvíz és számtalan gyógyító forrás várja a vendégeket. Az aktív kikapcsolódásra vágyók számtalan sportolási lehetőséget találnak ezen a vidéken.

Tutajozás ínyenceknek a Weissensee-n

A Weissensee és környéke Európa leginkább környezetbarát régiói közé tartozik. Az üdülővendégek egy hangulatos tutajozás közepette fedezhetik fel a csodás természeti környezetet, illetve élhetnek át ezzel egyidejűleg feledhetetlen kulináris élményeket. Az ínyenceknek szóló tutajozásnál maga a polgármester biztatja a résztvevőket, hogy a Weissensee-n ringatózva kóstolják meg a régió finomságait. Az üdülővendégek ezáltal egészen új perspektívából ismerhetik meg a tavat.

Millstatti-tó alpesi túraösvény

A Millstatti-tó Karintia második legnagyobb és 141 méteres mélységével legmélyebb tava. Egy látogatás a tó különleges padján segít, hogy újra az élet fontos dolgaira koncentrálhassunk. A szénával töltött, plexiből készült félgömbhöz a vízben elhelyezett köveken tett bátor lépések után juthatnak el az üdülővendégek. A hegyeket a tóval összekötő különleges gyalogúton a Millstatti-tó varázslatos természeti környezetét fedezhetik fel a kirándulók. A tó körül elterülő hegyvidéken kanyargó "Millstatti-tó alpesi túraútvonal" részben könnyed, részben pedig igényes, kihívást jelentő napi túrákkal csábít kirándulásra. A nyolc szakaszból és számtalan mellékútból álló túraösvény a Millstatti-tótól nyugatra található háromezres hegycsúcsoktól indul és a Millstatti-Alpokon, valamint a Goldecken keresztül egészen a Nockberge-hegységben található „világok hegyéig”, a Mirnockig vezet.

Wörthi-tó

A Wörthi-tónál idén nyáron nemcsak úszni lehet a vízben, hanem sétálni is: a Pörtschachban kialakított új mezítlábas ösvénynek köszönhetően az érdeklődők egészen új tapasztalatokkal gazdagodhatnak a vizet és a különböző talajformákat illetően, mint fürdőzés közben. Az újdonságok közé tartozik az egyedülálló úszó mozi is. Feledhetetlen élmény a családok számára a Veldenben kialakított modern vízi vidámparkban tett látogatás. A kínálat a vízisítől, a wakeboardon és teniszen át egészen a strandröplabdáig és vitorlázásig terjed. A mozgásról gondoskodik a régió hármas jelszava, túrázás, walking, Wörthi-tó: a gyaloglás bármely formája a tó körül és a környező vonulatokon és hegyeken a legkedveltebb szabadidős tevékenységek egyike.

Friesenhalssee

A karintiai tavakkal ellentétben a Friesenhalssee vize jéghideg. A 2160 méteres magasságban található tóban elsősorban egy kiadós túrázás után esik jól a frissítő fürdőzés, nem beszélve a környező hegyekre nyíló varázslatos kilátásról. Sokkal melegebb források biztosítják a fürdővizet Bad Kleinkirchheim két termálfürdőjében: a számtalan különböző szaunával büszkélkedő Római termálfürdő az Alpok legszebb wellnessoázisai közé tartozik.

A türkiz színben fénylő Faaki-tó

A 2145 méter magas Mittagskogelre tett napfelkelte túra közben a résztvevők megfigyelhetik, hogyan változik a tó vizének a színe szinte percről percre, mígnem türkiz ékszerként csillog az őt körülölelő tájban. Ezt a jelenséget sokkal inkább várnánk a karibi térségben, mint Karintia legdélebbi fürdőtavánál. A különleges szín annak a fehér mészkőtörmeléknek köszönhető, amely a közeli Karavankákból jut a tó vizébe, amely ettől egyedülálló színben ragyog a napsütésben. Szintén varázslatos kilátás nyílik a tóra a Tabor magaslaton létrehozott kötélparkból, vagy az újonnan kijelölt, türkiz színnel jelzett tó körüli túraútvonalról, amelyet idén nyáron fedezhetnek fel első alkalommal a vendégek. Különösen hangulatos programnak számít az esti sétahajózás, amelynek keretén belül a vendégek egy nosztalgikus hajóban ülve fedezhetik fel a Faaki-tavat.
A régió egy másik tavára, az Ossiachi-tóra a Gerlitzenen közlekedő hegyi felvonóból nyílik a legszebb kilátás.

Klopeini-tó: fürdőzés és kerékpározás

Ausztria legmelegebb fürdőtavai Karintiában találhatóak. Nem csoda, hiszen az évi 2000 órányi napsütés kár 28 ºC-ra is felmelegíti a Klopeini-tó és a régióban található további hat tó vizét. Karintia tavai egyébként olyan tiszták, hogy évek óta ivóvíz-minősítést kapnak.

A vízben és a víz partján történő ellazulás mellett a Klopeini-tó körüli régió egyedülállóan gazdag sportos kínálattal várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat: a vendégek kipróbálhatják a szörfözést, míg a bátrabbak búvárkodhatnak egyet a kristálytiszta vizű tóban. A tavak között kanyargó túra- és kerékpáros ösvényekről lépten-nyomon varázslatos kilátás tárul a kirándulók elé. Akinek a túrázás túl megerőltető kikapcsolódási forma lenne, az Globasnitzben, Gallizienben vagy Bad Eisenkappelben elektromos kerékpárt is kölcsönözhet, amelyet klímabarát módon újrahasznosítható energia segítségével előállított árammal töltenek fel. Az elektromos biciklivel tett túrák közül a legszebbek az 54 méter magas Wildensteiner-vízeséshez, a számtalan ritka madárfajnak otthont adó völkermarkti víztározóhoz és a Neudenstein kastélyhoz, valamint az azt körülvevő biotóphoz vezetnek. 2010. július 9-én 22.45-kor varázslatos fényárba borul a Klopeini-tó, amikor is a tó két partjáról elindítják Ausztria egyik legnagyobb tűzijátékát. „A tó lángokban” névre hallgat a lenyűgöző parádé, a tűzijáték ugyanis tényleg színes lángtengerbe borítja a tó felszínét.

További aktív programok

Egészen más szemszögből csodálhatják meg a karintiai tájat a vendégek a Dráván tett izgalmas kenutúra alkalmával. A folyó Oberdrauburg és Sachsenburg között 60 kilométer hosszan kanyarog. A Dráva ezen szakasza ideális választás a tapasztalt kenusok számára.

Zord, sziklás környezetben kínál izgalmas vízi kalandokat a Rosental. Canyoning közben testközelből, a patak vizében előre haladva fedezhetik fel a résztvevők a szurdokot. Létrákon, hidakon, sziklába vájt csúszdákon és kristálytiszta vizű természetes medencéken át, a szurdok falán le és fel, valamint egy sziklakapun át vezet a kalandos túra a robajló vízesésig. A Rosental egy további különlegességének számít a Bodentalban található tengerszem, egy mélykék tavacska a jégkorból. "Vad vizek" mottóval összesen kilenc túraútvonal áll a vendégek rendelkezésére a Hohen Tauern vidéken: a biztonságos talajon vezető és lenyűgöző látványt garantáló ösvények mély szurdokokon át és robajló vízesések mentén vezetnek. Az idei nyár újdonságai közé tartozik a nemzeti park túrabusz, amellyel a vendégek kényelmesen, olcsón és mindenekelőtt klímabarát módon juthatnak el az említett túraútvonalak kiindulópontjáig.

További információk: www.karintia.com

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.