Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Wellness teszt az Ossiachi-tó fölött

Feuerberg Mountain Wellness Resort, Bodensdorf

2007.06.04. | Szerző: Fekete Edit
Erwin és Isabella Berger negyedik generáció óta működteti a karintiai, gerlitzi Alpok tetején húzódó szállodát. A több mint száz éves ház panorámája, levegője miatt mindig is a legkedveltebb kiránduló célpontok közé tartozott, szívesen vendégeskedett itt Dollfuss osztrák kancellár, a bécsi filharmonikusok zenészei.

A sífelvonók tövében elhelyezkedő szálloda ma, alig néhány hónapja, Karintia és Ausztria talán legszebb, hegyi, wellness paradicsomával dicsekedhet. A hegy tetejéről, a medencékből, a szaunákból elénk táruló karintiai panoráma önmagában elég a kikapcsolódáshoz, főleg, ha a napot a hegyi medencében kezdik. Ez, akárcsak a fittness terem, és a sportmedence, félnyolctól, a többi szauna fokozatosan nyit ki, délután kettőtől teljes az üzem. Amikor reggel kinyitjuk a szemünket, az ablakunk alatt megy el a felvonó.

A természet adta látványt a tulajdonosok spirituális beállítottsága mélyíti el, esténként filmeket vetítenek, például Scorsese dalai lámáról készített moziját. Mindenhol tibeti képek, idézetek a falakon. Isabella és Ervin, saját bevallásuk szerint, újra álmodták a hegyet, ebben segítették őket indiai utazásaik. Innen ered a Spa neve, a Deva-, égi Spa: a zen kert, a tűzkert, reggelente, a yogateremben, meditatív testutazás, meditálás, a hét chakra felfedezése. A láva kőből készült szauna is ezt a szanszkrit eszmerendszert követi, hisz a tüzet szimbolizálja. A feleség, Isabella, felel az orvosi programokért, a kezelések, akárcsak a wellness, az öt elem és az emberi test hét fő energia forrása köré épül: hang-, és fényterápia, reiki. Allsense terápiát elsőként ők vezették be Ausztriában, ez a koncentrációt és a meditációt segíti. Az egyik legszebb pihenő, amit valaha láttam perzsa mintára készült: párnák, szőnyegek, könyvek, tea, halk zene, gyönyörű színek, vörös, zöld, narancs, sós gőzfürdővel.

Persze ezek csak kiegészítik a szálloda környékének sportlehetőségeit. Bodensdorf, az innen 12 kilométerre fekvő Ossiascher-tó között a sílift télen-nyáron közlekedik. A szálloda vendégei ingyen kapnak felvonójegyet. Mivel a hotel olyan magasan van, az út egy része magántulajdon, amiért fizetni kell, a szálloda vendégeinek nem, de ha egyszer ide följönnek, napokig nem szállnak autóba. Maximálisan alkalmas arra, hogy egy hétig egyszer se kelljen autóba ülni. Montainbike-t 5 euróért lehet reggelente bérelni, de a lovaglásról, a nordic walkingról, a túrázásról a szálloda recepcióján minden szükséges információt megkapnak, és minden felszerelés bérelhető. Kerékpárral a tóhoz vezető út 20 km, a szintkülönbség 1050 méter , egy óra alatt letekerhető, de mehetnek magasabb csúcsokig is, 25-30 km-re a tótól, 1400 métert kell emelkedni. A nordic walking utak télen a sífutók pályája. A könnyű pálya 1440 méteren indul és 1520 méterig emelkedik, a közepes 1440-nél kezdődik és 1665 méternél a csúcs, a nehéz is 1440-ről indul, de 1991 méterig lehet fölgyalogolni vagy fölfutni. Harminc km-nyi túraút, ezek nem nehezek, de aki szeretné, kap transzfert a szállodához. A legrövidebb harminc perc alatt bejárható, az edzettek a hét órás Kostale utat válasszák. Az ingyen felvonó bérlet pedig lehetővé teszi, hogy a hegyoldal több pontján is beszálljanak a felvonóba, ami a hegy tetején, a szálloda fölött rak le.

Érdemes az almok és a paraszti udvarok között egy túrát tenni, elsétálni az alm múzeumhoz. Itt megtudható, hogy jelenleg Stájerországban és Karintiában működik a legtöbb alm, több helyen enni is lehet, szerencsére a régió ételeit kínálják. Ezen a hegyvidéken a regionális termékek népszerűek. A Feuerberg szállodához tizenhat almból álló falu is tartozik, a reggelit, a friss pékárut piros kockás zsákban az ablakra akasztják. Aki igényli, kaphat tipikus alm cateringet: karintiai húsos tészta, gombóc, sajtos nokedli, zöldséges rétes. Hetente szálloda előtti téren piacot szerveznek, ahol a régió parasztjai árulnak. A forrásvíz is egy hegyi szálloda elmaradhatatlan tartozéka, így van ez itt is. A szálloda több pontján a kutakból eredő friss forrásvíz, a blumenalm. A vacsorához vízért csak az éttermi fali kútig kell elsétálni. A gyerekeket egész napra lekötik az indiai faluban, az óvodában, a síiskolában, a meseerdőben, az almok közötti állatkertben. A gyerekklubban a kicsiknek külön ebéd rendelhető öt euróért. A családokat külön wellness terület várja, finn szaunával, gőzfürdővel és gyermekszaunával.

Elérhetőségek:
Mountain Resort Feuerberg - wellness szálloda Gerlitzen sípályáinál

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »