Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elkészült az első magyar freeride film!

2013.03.17. Kőrösi Gergő (sipark.hu)

A Mátraszentistváni Sípark bemutatja: Az első magyar freeride filmet - "Több, mint gondolnád - SaintPista" címmel. A filmet két héten át forgatták a Mátra eldugott és vadregényes erdőiben, ahol az idei szezon elég bőkezűen, 60-80 cm vastag havat hozott.
Hegyeink: Nem nagyok, nem túl magasak, de a miénk és becsüljük meg őket! A Sípark csapata a 2012/2013-as síszezonban úgy döntött, hogy olyan helyekre kalauzolja el a nézőt, amit itthon csak kevesen tudnak és láttak.

Magyarország legvagányabb snowboardosai segítségével bemutatjuk a Mátra eldugott és vadregényes erdőit, a Mátra igazi szépségét és a magyar hegyi feelinget. Évtizedekkel ezelőtt még természetes volt, hogy itthon is vannak síelhető hegyek, itthon is lehet freeride-olni. Akkor még nem volt ratrak, nem voltak hóágyúk, sem sílift. Az erdőkben, szűk irtásokban, vagy ritka fás részeken csúsztak a polgárok és élvezték a telet, a táj és a környezet szépségét.

Mára ezt sokan elfeledték és azokat a helyeket keresik, ahol a mai kor igényeinek megfelelően hódolhatnak a téli sportoknak, azaz a síliftek segítségével küzdhetik le a szintkülönbséget, a simára ratrakolt és hóágyúzott pályákon csúszhatnak, majd amikor elfáradnak beülnek a pályaszélén található melegedőbe, étterembe. A rövid filmünk mindazt bemutatja, amit a Mátráról nem is gondolnánk!

Több, mint gondolnád - SaintPista
A filmet két héten keresztül forgattuk egy nagyon lelkes és kitartó csapattal. A természet a 2012/2013-as szezonban rengeteg havat ajándékozott számunkra, hiszen az erdők mélyén is 60-80 cm szűz hó segítette az első magyar freeride film forgatását. Nagy köszönet mindazoknak, akik segítették és részt vettek a film elkészítésében!

A film a Mátraszentistváni Sípark megbízásából készült.

Főtámogató: Burn Energy Drink

Támogatók: Store13, Burton Snowboard

A filmet készítette: Soul Creations Visuals

Rendezte: Horányi-Névy András

Kamera: Horányi-Név András, Bíró Attila, Kőrösi Gergő, Gajcsi László

Szereplők/Riderek:

Mészáros István, Harna Tamás, Szita Richárd, Lotfi Peiman, Makács Péter, Koczka Gergő

További jó hír még, hogy a jövőhéten a Mátra magasabban fekvő részein kitart a tél és a pár napos enyhülés is csak 1-3 fokos pluszokat hoz magával! A jövő hétvégére újra visszahűlhet az idő! Ha marad a hűvös, sőt a télies idő itt a Síparkban, akkor NEM ZÁRUNK BE még a jövőhéten sem! Lehet, hogy minden idők leghosszabb síszezonja lesz itt a Síparkban! A mai napon a 90. sínapot tartjuk itt a Mátrában!

KOMMENTEK
toniseelos | 2013.03.17. 19:52
NAGYON PROFI Kis film. A felvételek, a vágás, a zene meg minden. 05:10 Kiba nagy jelenet :-)
De hol a bukó srácok...? bukó nélkül egy kicsit olyan bálkáni ámátőőőr... vagy pont ez volt a cél? :-D
Egyébként le a kalappal! BIGLIKE!
zizgE | 2013.03.17. 21:45
Nem rossz! :) Tolnám én is de hiányolom a hosszabb csúszásokat a filmből. Tudom hogy nincsen nagy lehetőség rá de jobban össze kellett volna vágni a filmet.

8/10 pont a filmre! Nice job!
kmcsl83 | 2013.03.17. 23:13
Jó lenne így tudni síelni.
pinyi | 2013.03.18. 09:20
Felállt a szőr a hátamon, annyira jóóóóóó
Mátraszentistván Sípark | 2013.03.18. 10:03
Mi mondtuk a srácoknak, hogy vegyék fel a sisakot, de állítólag a backcountry filmeknél nem szokás. Meg hát a snowboardosok már csak ilyen lazák. :)

De a viccet félre téve, vigyáztak ők magukra. A mátrai freeride veszélyessége nagyon messze áll egy alpesi freeride kockázatától. Pl. ehhez nem kellett lavina jelző, lavinaszonda stb. :)

Örülünk, hogy tetszik a film! Próbáltunk maradandót alkotni az utókornak.
Chopoker | 2013.03.18. 10:25
Többször voltam statiszta (elsősorban sulis koromban), így van minimális fogalmam a filmforgatásról. A freeride-ról is van elképzelésem, mert én is próbálkozom vele. Ez a kisfilm művészetileg tetszik, de tematikailag szerény, szerintem ez inkább freestyle-osra sikeredett, freeride-ból csak pillanatokat kaptunk, és ez nem a magyar adottságok miatt van így, kár érte. Sokkal többet vártam ettől a filmtől!
vasssy | 2013.03.18. 10:57
Nagyon jó!
De hol vannak a síelők??? :-)
százas | 2013.03.18. 19:25
Nekem tetszett, bár engem nem ez a fajta hózás kerget őrületbe.
minerel | 2013.03.19. 16:06
"A mátrai freeride veszélyessége nagyon messze áll egy alpesi freeride kockázatától"

Végülis 2000 m felett még sűrűbb erdők vannak...
k6 | 2013.03.21. 02:08
nagyon szép!!!! de bukó nélkül.... ne legyen neked szétloccsant fejű haverod!! egy ilyen film nevel -ne
egyébként gratula!gyönyörű képek!

Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.