Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hó Show 2001 - képes beszámoló

2001.11.13. sielok.hu

Egyre többen gondolják úgy, hogy a téli vakációra való felkészülést a Hó-Show-n érdemes elkezdeni. Idén a kiállítás első három napján meghosszabbított nyitva tartással este 7-ig, vasárnap pedig 5-ig várja a látogatókat a Budapesti Vásárközpontban.
100 kiállító 3900 négyzetméteren gondoskodik a vásárlás izgalmáról, ezen kívül színes kísérőprogramok teszik kellemesebbé a nézelődést. Szinte az összes Magyarországon fellelhető sportszerforgalmazó a legmodernebb felszerelésekkel, és az utazási irodák a teljes téli utazási kínálattal az aktív pihenésre vágyók rendelkezésére állnak az évezred első Hó-Show-ján.

A Hungexpo két éve fogad a Hó Show-n díszvendéget. Először Ausztria, majd a tavalyi rendezvényen Olaszország Trentino tartománya nyújtott alaposabb betekintést a terület téli utazási ajánlataiba, bemutatta síterepeit, kiránduló és üdülőhelyeit. Az idei díszvendég Lengyelország. Az érdeklődők tehát a szokásosnál részletesebben ismerkedhetnek meg az ország síterepeivel, utazási ajánlataival. Külön érdekesség, hogy a lengyel standon muzsikaszó és ínyencségek csalogatják a közönséget.
A bemutatkozó régiók és a síutakat szervező utazási irodák után a Hó Show kiállítóinak másik nagy csoportját a sportfelszerelést és sportruházatot árusító üzletek alkotják. Több standon különleges szezon eleji kedvezményekkel csalogatják a vásárlókat, de a legújabb és egyben legdrágább modelleket kereső vásárlók is megtalálják a számításukat.
Idén először a Hó Show ideje alatt a gyerekek egy speciális műanyag bevonatú lesiklópályán tehették próbára sítudásukat. A néhány másodperces lesiklás sok gyermek életében az első síélmény volt. A pályán le lehetett teszteni a kiállítások vásárolt új sífelszerelést, de a siklást azok is kipróbálhatták, akik nem siettek a vásárlással, ugyanis a helyben volt lehetőség felszerelés ingyenes kölcsönzésére.

Az esemény ma már hagyományosan szerves része a síbörze, ahol használt sífelszerelések adás-vételére nyílik lehetőség. Arra a kérdésünkre, hogy mi az a minimális összeg, amelyért egy kezdő síelő gyakorló felszerelést tud vásárolni a kereskedők 15 ezer Forintot kalkuláltak. Ebben benne van a használt léc + kötés + bot + bakancs ára. Gyermek felszerelést 10-12-ezer Forinttól vásárolhatunk. Ezek az alsó határok, felső határokat már nehezebben lehetne meghatározni.

A K2 síközpont boltvezetőjének elmondása szerint idén sokan keresték, de nem csak keresték, hanem vették és vitték is a legújabb modelleket, a legprofibb és egyben legdrágább sífelszereléseket. Az utazási irodák ugyancsak egyre célirányosabb látogatókról, és a drágább utak iránti növekvő keresletről számoltak be. Ezek szerint nem csak a síelők létszáma, de a igényei is évről évre növekednek.
Népszerű volt a gyerekek számára épített Nickelodeon stand is, ahol sorozat vetítések, rajzverseny, tánc, tetoválás, arcfestés várta a kicsiket, akik itt egyben a vásári műanyagpályás sí- és snowboard versenyre is jelentkezhettek.

Még nagyobb sikert aratott a B pavilon 12/A standján épült görkorcsolya félcsőnél a Roces team látványos bemutatója. Erről leginkább csak mozgóképekkel lehetne beszámolni, de talán majd megteszi helyettünk a hamarosan induló roces.hu weboldal!

A Hó Show négy napján több mint 20 ezer látogató kereste fel a téli sportidényt megnyitó vásárt.

A következő évi Hó Show-t 2002. november 14-17. között rendezi a Hungexpo.
KOMMENTEK
illeskese | 2011.01.10. 19:10
Az első hír-cikk első hozzászólása. :) Csak hogy legyen. :D

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.