Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turracher Höhe: síüdülés a hóbiztos téli paradicsomban

2022.12.01. 2023.12.11. (x) szponzorált cikk, sielok.hu | frissítve: 2023.12.11.

1800 méteres magasság felett, Karintia és Stájerország határán terül el Ausztria egyik leginkább hóbiztos síterepe, Turracher Höhe. Összesen 43 kilométernyi pálya és 16 kényelmes felvonó várja a síelőket.
A Funmountain terület bejárata | Fotó: P. Maier
A Funmountain terület bejárata | Fotó: P. Maier
Itt semmi sem hiányozhat, amelyet más síterepeken megszoktunk. A kezdőktől a haladókig, a fiataloktól az idősekig mindenki talál magának megfelelő kihívást a síterepen. Nemcsak a pályákon, hanem a mostanság legtöbb síterepen megszokott síparkban is, ahol teljesen kezdők és profik mutathatják meg trükkjeiket egymásnak.

A lehetőségek hegye

Turracher Höhe télen-nyáron vonzza a turistákat. Kiváló adottságainak köszönhetően sokan kíváncsiak a Turrach-tó környéki látnivalókra. Azokra is gondoltak, akik nem a meredek pályákon siklanak, hanem a kristálytiszta levegőn szeretnék kipróbálni a sífutást. Őket széles, biztonságos és jól előkészített pályákkal várják.
Sífutás előkészített pályákon | Kép: P. Maier
Sífutás előkészített pályákon | Kép: P. Maier
Két csúszás között érdemes megpihenni valamelyik hegyi vendéglőben és élvezni a helyi ízeket. A helyiek vendégszeretete legendás, amelyekért még Ausztria távolabbi részéből is sokan idejárnak. Szinte az összes vendéglőhöz hatalmas terasz tartozik, ahol kellemes napsütésben lehet elfogyasztani a helyi finomságokat.

Az idei szezonban

Sokan járnak vissza évek óta síelni Turrach pályáira. Nekik is újdonság lesz az új hatüléses Doppelmayr lift. Az új felvonó a korábbi Wildkopf csákányosát váltja, 600 méteres hosszban. Óránként akár 2600 síelőt is a magasba tud majd szállítani. Ülésfűtést és lehajtható buborékokat is kapott, így havazáskor sem hóemberként kell kiszállnunk a libegőből. Tavaly is építettek Turrachon egy új liftet (ld. Hirschkogel csákányos).
Automatákból juthatunk bérletekhez | Kép: P. Maier
Automatákból juthatunk bérletekhez | Kép: P. Maier
Nem újdonság, hogy az idén is lehet síbérleteket vásárolni az interneten. Sokkal kényelmesebb otthonról, elővételben megvásárolni a síterep honlapjáról a bérleteket. A vásárlás után a síterep egy QR-kódot küld emailben, amellyel bármelyik automatában vagy kasszánál hozzájuthatunk a bérlethez. Ezt a bérletet meg lehet tartani, akár a szezon következő síelésére, vagy a következő szezonban is fel lehet használni. Szintén egyszerűen: otthonról csak rá kell tölteni a bérlet árát, és már lehet is menni a sífelvonókhoz!

Komornyikok az Ön szolgálatban

2000 óta pályakomornyikok segítenek a síelőknek a csodáslatos vidék legjobb arcát megmutatni. Megtaláljuk őket a legfontosabb sílifteknél, ahol mindenkit kisegítenek egy-két praktikus tanáccsal, vagy tippel, hogy melyik pályát érdemes most kihasználni. Ha több időnk van, akkor szívesen mesélnek történeteket a múltból.
Turrach extra szolgáltatása: pályakomornyikok | Kép: Attisani
Turrach extra szolgáltatása: pályakomornyikok | Kép: Attisani
A komornyikoknál mindig van egy-két olyan dolog, amely nélkülözhetetlen a téli kirándulásnál, de pont hiányozhat nekünk. Papírzsebkendő, naptej vagy édesség lapul a motorosszán csomagtartójában, ha ebből hiányt szenvednénk. Felnőtteket egy pohár Proseccoval, gyerekeket márciustól egy adag helyi készítésű biofagylalttal várják. A komornyik szolgáltatás az elmúlt időszakban a síterep slágerévé vált, leginkább keresett a kiadós reggeli egy hegyi fogadóban, amelyhez egy komornyik vezetésével sítalpakon kell feltúrázni, majd reggeli után elsőként, még a tömeg előtt lehet csúszni a pályán.
Az alpesi tavat körülveszik a sípályákkal kiépített hegyek | Fotó:  c-Rossmann
Az alpesi tavat körülveszik a sípályákkal kiépített hegyek | Fotó: c-Rossmann
Turracher Höhe 2023. december 2-án kezdi meg a szezont. Magassága miatt egészen kora tavaszig biztosan jó havat találunk a pályákon. A közelében található síterepek névről jóval ismertebbek a magyarok körében, de a kényelmes sífelvonók, tökéletes pályák, a hangulatos hegyi vendéglők és hóbiztossága miatt a magyarok egyik titkos kedvencének számít.
További információk: www.turracherhoehe.at

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.