Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új James Bond film 20 percnyi havas Osztrák-Alpokkal

2015.11.02. Bata Attila

Bár az osztrák mozikba csak ezen a héten kerül James Bond legújabb kalandja, de a bemutatót már megtartották Söldenben, ahol számos jelenetet vettek fel a filmből. Az osztrák idegenforgalmi szakemberek azt remélik, hogy a film mellé felépített marketing kampány újabb vendégeket csábít Tirolba.
A blockbuster filmek közül a Bond sorozat valamivel közelebb állhat a síelőkhöz, mert ennek a sorozatnak az alkotói gondolták a leggyakrabban, hogy egy-két síelős jelenetet be kellene illeszteni a kalandok közé. James Bond számos alkalommal üldözte a rossz fiúkat sílécen, vagy menekült előlük sítalpakon. Sajnos, ebben a filmben nem látjuk a 007-es ügynököt síelni.

Forgatás Tirolban
Több spoilert nem akarunk elsütni, de az biztos, hogy az osztrákok már összeszámolták, hogy a 148 perces filmből körülbelül 20 perc játszódik osztrák tájakon. A tiroliak pedig külön büszkék lehetnek arra, hogy majdnem kilenc percig szerepelnek a filmben.

Sölden, Ice Q vendéglő 3048 méter magasan, itt is forgattak
Sölden, Ice Q vendéglő 3048 méter magasan, itt is forgattak
A filmről már többször is írtunk korábban. Az osztrák helyszínek között Sölden, Altaussee és Obertilliach szerepelt. Sölden könnyen felismerhető lesz az üvegfalú vendéglőjéről, az Ice Q épületéről.

Az ORF szerint körülbelül 52 percet kell várni, amíg az első osztrák helyszín, Altaussee feltűnik. Az osztrák fogadtatás érthetően vegyes, van aki elégedett az Ausztriának jutott percekkel, de van olyan polgármester, aki többet látott volna a forgatás színhelyéből.

Az osztrák idegenforgalom természetesen kihasználja az új film, a "007 Spectre: A Fantom visszatér" ismertségét. Komoly kampány indult külföldön, hogy minél többen utazzanak oda, ahol Bond forgatott. A tiroli hivatal szerint a film körülbelül 100 millió eurós reklámot jelent, vagyis ennyibe került volna hasonló hírverés Tirolnak. A film forgatás hatása már most látható a vendégéjszakák és a foglalások növekedésében.

A filmet a magyar mozik is vetítik november 5-től. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Narzissendorf Zloam
A stájer Salzkammergut közepén, mindössze néhány percre a Grundlsee -től fekszik Narzissendorf Zloam üdülőfalu. Klasszikus alpesi stílusban épült, legfeljebb 12 fős nyaralók és apartmanok saját szaunával, közvetlenül a síliftek mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AlpenParks - Hagan Lodge csillagcsillagcsillagcsillag
62 db modern, fából készült hütte várja vendégeit közvetlenül az Altaussee-Loser síterepen. A Hagan Lodge 4-féle szállástípussal rendelkezik, többségük saját szaunával felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Altaussee-Loser
A bájos üdülőfalu összesen 7 db ÚJ maximum 10 fős önellátós házikóval várja vendégeit, közvetlenül Loser síterepe mellett, a Sandling Jet felvonónál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.