Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hórafting, snowrafting - avagy csúszás gumicsónakkal a havon

2006.10.14. 2017.02.06. | frissítve: 2017.02.06.

Miért éppen a raftingosok érezték volna úgy, hogy télen pihenni hagyják sporteszközeiket? Ez az új őrület szinte semmi sporteszköz átalakítást nem igényelt, csak bepattan a rafting csónak személyzete a csónakba, és máris száguld lefelé a lejtőn. Vigyázat, mert a csónak nehezen irányítható a havon!
Ezt a sportot csakis sípályán kívül, akadálymentes, nem túl meredek, kellő kifutással rendelkező lejtőn lehet űzni, megfelelően képzett vezetővel. Sok sícentrumban épített pályán lehet hóraftingolni, hófánkozni így a csónakot a pálya megemelt szélei irányítják, a bent ülőknek csak arra kell ügyelni, hogy ki ne essenek a csónakból.
Szervezett hórafting Szlovéniában, a Vogelen
KOMMENTEK
rafting.hu | 2012.02.06. 17:05
Sziasztok. Olvastam a leírást és van egy két észrevételem:

1. az evezőket a hóraftosok nem használják, balesetveszéleyes és felesleges is mert a hóraftot irányítani nem lehet vele. Az irányítás csak minimálisan lehetséges súlypontáthelyezéssel.

2. a hóraftingnál a raftokat be kell burkolni olyan anyaggal ami jobban csúszik mint a gumi és elég tartós a fizikai hatások ivédéséhez, pl: pvc ponyva..

3. minden benne lévő, oda erősített dolgot ki kell szedni a hajókból, mert balesetveszélyes, pl: puffok, hálók, kötelek..

Hórafting videók, fotók, pálya, üzemeltetés..., szóval több info a RAFTING.HU weboldalon.

Üdvözlettel: Bacsa Béla, Rafting.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.