Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Lackenhof am Ötscher
Családbarát alpesi falu az Ötschernél, pályaszállásokkal.
Donovaly
11 km sípálya & 16 sílift
Budapesttől csak 200 km-re!
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Idilli kerékpárutak várnak Klagenfurt környékén

2018.05.23. | Szerző: austria.info
Ausztria legdélebbi tartományának, Karintiának a fővárosa Klagenfurt a Wörthi-tó partján található. Karintia ideális állomáshely a kerékpárosok számára: számos regionális kerékpárút vezet át a városon és kalauzolja el a kirándulni vágyókat a környéken található érdekesnél érdekesebb helyszínekre.
A Wörthi-tó partján kerékpározva gyönyörű századfordulós villákat csodálhatunk meg és belekóstolhatunk a „Sommerfrische” hangulatába, északi irányba indulva a tartomány történelmi szívébe juthatunk, Hochosterwitz és Friesach büszke váraihoz.

A Wörthi-tó kerékpárral történő megkerülését kedvünk szerint megszakíthatjuk és visszatérhetünk Klagenfurtba hajóval is.

Tipp 2018-ra: bérelhetünk elektromos kerékpárt (e-bike), amelyet összesen 40 kölcsönzőállomáson lehet visszaadni a tartomány legkülönbözőbb pontjain! Az ÖBB (Osztrák Állami Vasutak) kényelmesen és gyorsan visszaszállítja a kirándulókat Klagenfurtba.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Kerékpározás fürdőzéssel és kulturális felfedezőtúrával

Klagenfurt környékén számtalan kerékpárút található, amelyeken amellett, hogy csodás természeti környezetben tekerhetünk izgalmas látnivalók és programok sokasága vár bennünket. A Wörthi-tó északi partján, Veldenből Klagenfurton át a Keutschachi-tóig vezető kerékpártúrára mindenképp érdemes fürdőruhát bepakolni, útközben ugyanis csodás fürdőhelyek csábítanak frissítő fürdőzésre.
Számos kisebb, regionális útvonal kapcsolódik a nagy karintiai kerékpárutakhoz, mint például az ADFC (Német Kerékpáros Klub) által 5 csillagosra értékelt Dráva kerékpárúthoz (R1) is. A Dél-Tirolból egészen Szlovéniáig vezető, összesen 366 kilométer hosszú kerékpárút 222 kilométer hosszan kanyarog Karintiában, túlnyomó részt a Dráva folyását követve.

Kerékpártúra régi és új várakhoz

A Közép-Karintiában található 65 kilométer hosszú Kultúrkerékpárút (Kultur.Rad.Weg) Klagenfurtból indul és a stájerországi Dürnsteinig vezet, miközben Karintia számos kiemelkedő kulturális látnivalóját érinti: a Maria Saal-i zarándoktemplomot, a kőből faragott hercegi trónt (Herzugstuhl), amelyben a karintiai hercegeket letették esküjüket és kihirdették törvényeiket, valamint Friesach települését, ahol mai is zajlanak egy új vár építési munkálatai, amihez kizárólag középkori eszközöket használnak.

További információk: www.visitklagenfurt.at
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 410 vendég és 36 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet