Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csak hó legyen és bankkártya!

Tanácsok külföldi bankkártyahasználathoz

2014.12.12.

Örök kérdés, hogy utazás előtt mennyi pénzt váltsunk, hiszen a „váratlan” eseményekre is szeretnénk felkészülni. Ez utóbbi persze szinte lehetetlen. Ezért síeléskor is sokkal nyugodtabban indulhatunk útnak, ha nálunk van MasterCard® vagy Maestro® bankkártyánk.

Meglepődnél, hogy már mi mindent fizethetsz ki bankkártyával a síutad során is!

Síelni legtöbbször autóval megyünk, és ilyenkor már az utazás során is jó szolgálatot tehet a bankkártyánk: a legtöbb helyen használhatod például tankolásnál, autópálya-matrica vásárlásánál, vendéglőkben, shopokban, csak keresd a bejáratnál a MasterCard vagy a Maestro logót. A jelentősebb síközpontok szintén felkészülten várják a bankkártyával fizetőket. A legtöbb esetben már a síbérlet vásárlása, a sífelszerelés bérlése vagy a bevásárlás a helyi szupermarketben is intézhető bankkártyával, sőt van, ahol az apartmankauciót is le lehet tenni vele. Ha egy-egy büfében, hüttében mégsem fogadnák el a bankkártyát, ATM-ből akkor is felveheted a hiányzó összeget, hiszen a síközpontokban általában van készpénzkiadó automata.

Mire kell figyelni?

Fontos, hogy a kártyát szükség esetén letilthasd a kibocsátó banknál, ezért a bank telefonszámát, illetve a letiltáshoz szükséges információkat (kártyaszám) mindig jegyezd le és tartsd magadnál. Mielőtt külföldre indulsz, fontos, hogy ellenőrizd a kártya lejárati dátumát és a napi vásárlási- illetve készpénzfelvételi limitet is, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés. Érdemes bankodtól olyan SMS-szolgáltatást igényelni, melynek keretében valamennyi kártyás tranzakcióról értesítést küldenek Neked. Így mindig figyelemmel követheted pénzed mozgását, és illetéktelen használat esetén azonnal letilthatod kártyádat. A külföldi kártyás fizetésnél, illetve a készpénzfelvételnél alkalmazott devizaátváltási árfolyamokról, valamint a külföldi kártyahasználattal kapcsolatos költségekről minden esetben előzetesen tájékozódj a kártyát kibocsátó banknál.

Tipp: Mielőtt utasbiztosítást kötnél, tájékozódj a MasterCard kártyádhoz esetlegesen kapcsolódó biztosításkondíciókról a kártyát kibocsátó banknál! Lehetséges, hogy kártyádhoz kapcsolódó biztosításod is elegendő lehet, így külön utasbiztosítás kötésére nem lesz szükséged. Indulás előtt ne feledd el feljegyezni az assistance-számot, melyet szükség esetén felhívhatsz!
Mit érdemes még magaddal vinned a sítúrára?

MasterCard Úti Tippek

A MasterCard Úti Tippekben nyolc, a téli sportok kedvelői számára népszerű külföldi úti cél, illetve síterep, és több mint húsz külföldi üdülőhely vagy város fizetési, vásárlási szokásaival ismerkedhetsz meg. A közkedvelt francia, olasz, osztrák, román és szlovák sírégiók kártyás fizetési lehetőségeit infografikán is megtekintheted. Készülj fel a sítúrára a MasterCard Úti Tippekkel!

MasterCard Úti Tippek alkalmazás

Az utazásnál hasznos vásárlási és kártyahasználati információkat a 17 nyelvű hangosszótárral és a praktikus valutaváltóval ingyenesen letöltheted iPhone-ra az App Store-ból vagy androidos okostelefonodra a Google Playről.

További lehetőségek:
  • Elmentheted benne szállásod címét szöveges vagy fényképes formában.
  • Megtalálhatod benne a kártyaletiltáshoz hívható telefonszámokat.
  • Az alkalmazás Útiköltség-nyilvántartó funkciójának segítségével számon tarthatod utazásod költségeit.

MasterCard Nearby alkalmazás

Töltsd le iPhone-odra, androidos vagy Windows Phone okostelefonodra a MasterCard angol nyelvű Nearby alkalmazását, aminek segítségével ATM-ek és MasterCardŸ® PayPass™ elfogadóhelyek között tudsz válogatni a világ bármely pontján! A Nearby alkalmazással cím alapján is kereshetsz, sőt az alkalmazás a beépített GPS-funkciónak köszönhetően azt is megmutatja, hogy a közeledben hol találhatóak készpénzkiadó automaták, illetve MasterCard PayPass elfogadóhelyek (a funkciók használatához roaming adatforgalom engedélyezése szükséges).

Hófelhőket és felhőtlen kikapcsolódást kíván Neked a MasterCard!


KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.