Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájc témájú cikkeink

Havazás kezdődött, sok helyen havas a táj Európában

2024.04.16. Bata Attila
Úgy tűnik, hogy nem véletlenül nevezik sokan az áprilist szeszélyesnek, hiszen ezúttal is rászolgált a nevére. A hónap első felében sorra dőltek meg a napi melegrekordok, majd a hétvégi nyári hőmérsékletek után rövid idő alatt 15-25 fokot csökkent a hőmérséklet. Van, ahol közel harmincat!

Fehér húsvét: erős havazás az olasz és francia hegyekben

2024.03.28. Bata Attila
Még nem mondta ki az utolsó szót a tél az Alpok déli oldalán. Az elmúlt 24-48 órában ismét intenzív havazás érte el a dél-francia és olasz hegyeket, valamint a Svájci-Alpok déli oldalát.

Télbúcsúztató programokat ajánlunk Európa síterepein

2024.03.21. sielok.hu
A fanatikus hófüggők számára fájdalmas a síszezontól való elválás, ezért különböző őrült versenyekkel, bulikkal próbálják könnyebbé tenni. Őrült jelmezekben csúsznak át a télből a tavaszba, vagy hajnalig bulizva, mámorosan ébrednek a természettel. Nézzük az idei programkínálatot!

Yeti Xtreme Verbier: a Freeride World Tour utolsó állomása

2024.03.20. sielok.hu
Négy sikeres esemény után hamarosan zárul a freeriderek világkörüli versenysorozata, a Freeride World Tour (FWT). 2024. március 22 és 31 között a svájci Verbier ad otthont az utolsó extrém megmérettetésnek.

Matterhorn: kiválogattuk és mutatjuk a legszebb téli képeket

2023.05.20. 2024.03.18. sielok.hu | frissítve: 2024.03.18.
A Matterhorn Európa legtöbbet fotózott hegye, a Toblerone csoki grafikájáról szinte mindenki ismeri. Aki a Zermatt - Cervinia - Matterhorn síparadicsomban síel, biztosan nem mulaszt el egy fotót lőni a különleges formájú hegyről, ami uralja a látványt. Életközelből letaglózó élmény, amit az alábbi képek is tanúsítanak.

Mesterséges intelligencia segíti már az ülőlifteket is

2024.02.14. Bata Attila
Az idei szezonban először két alpesi országban, Svájcban és Ausztriában, kezdték meg a mesterséges intelligencia segítségével üzemeltett ülőliftek tesztelését a nagyközönség körében is.

Így néz ki most az Alpok egyik legmeredekebb pályája

2024.02.05. Bata Attila
Idén már nem ez az első eset, hogy megcsúszott a sípályán a hóréteg és szabályszerűen „kettétört” a pálya. Fentről úgy néz ki, mintha valaki szándékosan árkot ásott volna a pálya közepére. Múlt héten ez az eset ismétlődött meg az Alpok egyik legmeredekebb pályáján.

Hatalmas havazás érkezik az osztrák hegyekbe karácsonyra

2023.12.20. Bata Attila
Holnaptól igencsak viharos és csapadékos időjárás köszönt be az Alpok térségében. Az alacsonyabb régiókban rengeteg esőre, a magasabb helyeken pedig tekintélyes mennyiségű hóra számíthatunk. Karácsonyra kisebb enyhülés éri el a környékünket.

Svájcban üzemel a világ első karaoke kabinos sífelvonója

2023.12.15. Bata Attila
Ebben a szezonban több Svájcban megépült síliftről is azt lehet mondani, hogy műszakilag mérföldkövet jelentenek a felvonók fejlődésében. Grindelwald síterepén közlekedő kabinosról ez nem teljesen igaz, de a témaválasztásukkal, a világ első karaoke síliftjével, beírták magukat a történelembe.

Ezekben az országokban rendezhetik a következő téli olimpiákat

2023.12.11. Bata Attila
Úgy néz ki, túl sokat nem kell izgulni, hogy hol rendezik a következő téli olimpiákat. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) olyan döntést hozott november végén, amely kijelöli az utat a tárgyalásokra a következő két (de lehet mondani három) téli olimpia helyszínéről.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.