Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik a legjobb és legrosszabb lécmárka?

ÜZENETEK (108)Időben csökkenő Időben csökkenő
kranic roland
5 élménybeszámolót írt
5
22 éve tag
2004.12.02. 21:13
Hát pont ez az amiről beszéltem!
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.12.02. 19:17
természetesen, de ha egy szövetségi versenyző lécét, tréninglécét veszed meg használtan, garantáltan versenylécet kapsz, lehet ilyeneket találni az ebay-n

persze a világ legjobb 100 síelőjének lécét valószínűleg soha nem látjuk a böréken. lévén, hogy csak nekik, személyreszabottan készülnek a gyárban, külön team csinálja, kiemelt gondossággal, szvsz. a szerződésükben benne van, hogy az "elhasznált" léceiket visszaadják a gyárnak.
kranic roland
5 élménybeszámolót írt
5
22 éve tag
2004.12.02. 19:09
Szia SL!

Hadd keserítselek el valóban láthattál ilyen síléceket,sőt nekem is van egy ilyen általad gyári versenysínek titulált elan lécem,de ez messze nem az, amivel a versenyzők mennek!Ha kicsit jobban megnézed azt az elan lécet, láthatod,hogy a hossz is csak úgy van ráírva hogy >165 és semmiféle geometria nincs rajta!Másrészt ha kicsit közelebbről megnézed ezeket a léceket láthatod hogy az illesztések kidolgozása hagy némi kivetnivalót maga után,uszkve II. osztályú!(Nesze Neked Magyar)
Minden egyes versenyléc amiről én beszélek teljesen egyedi kidolgozású személyreszabott az összetétele (famag,titán,fedőréteg vastagsága),a geometriája,a rádiusza,és ilyenekhez normál földi halandó nem jut hozzá!
Valóban hozzá lehet jutni kint Völkl,Stöckl,Fischer,Elan,Salamon,Rossignol,Head, gyári versenyléc utánzatoknak,de ezek sajnos messze nem azok amivel a világkupaversenyzők mennek!
SLskier
66 élménybeszámolót írt
66
19 éve tag
2004.11.23. 14:32
Roland: pl az általad hírdetett Elan SLX gyári versenysí is megvásárolható, akár Magyarországon is (saját szememmel láttam)! Ez "Elan SLX WorldCup Flat Ski" név alatt fut, tehát nincs rajata még platni se! Olyan platnit rakhatsz rá, ami neked a leginkább megfelel. A festése sem egyezik meg ennek a lécnek a "bolti" Elan SLX -el, csak hasonlít. (A boltin a platni és a csőr között egy körben van egy 'SX' felirat, a gyárin nincs.)
Szintén saját szememmel láttam Fischer (nekem is ilyen van) és Nordica gyári versenyléceket is magyar kiskereskedőknél (de Ausztriában is van a jobb boltokban)!
Ha nem hiszed, járj utána! :)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.11.22. 19:21
Haladó léc, és mint völkl kiváló német minőség, persze kérdés, hogy új, vagy használt, ha használta kkor hány szezonos, stbstb.
lmeli
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2004.11.22. 11:51
Sziasztok!
Szeretnem ha velemenyt irnatok a vovetkezo silecrol:
Völki Vertigo 160as. A radiusat sajnos meg nem tudom. Vannak meg valami tipusszamok rajta mint pl: 101152 meg 721686.
Ha valaki sizett mar ilyen leccel milyen volt??? Ez kezdo vagy halado lec???
koszi,
melinda

terjek
7 élménybeszámolót írt
7
20 éve tag
2004.11.20. 14:30
szóval a versenylécek tényleg nem megvásárolhatók sehol kereskedelmi forgalomban és csak a festésük azonos azzal amik a boltokban kaphatók, halandók nem is vennék észre a külömbségeket,keménység torsiós stabilítás stb.
ez tényleg így van kinek ez kinek az jön be nekem is vannak márkabeli kedvenceim de ha bérelsz akkor kipróbálhatod és össze hasonlíthatod őket. sok évig jártam tesztelgetni az amatör kategóriát és az idő múlásával egyre jobbak a sík.
SLskier
66 élménybeszámolót írt
66
19 éve tag
2004.11.19. 18:50
Ez nem teljesen igaz: pl. a Hóshow-n volt Elan és Fischer gyári versenyléc is. Jóval magasabb áron, mint a bolti verziók. De ezeket a léceket nem is az 'átlag' síelőknek fejlesztik ki, akik 1-2 hetet síelnek egy szezonban.
kranic roland
5 élménybeszámolót írt
5
22 éve tag
2004.11.19. 17:04
Majdnem minden sílécnek megvan a maga Top kategóriája,de ezek 10 méteres közelébe nem sok halandó kerülhet,mert ilyeneket kereskedelmi forgalomban nem lehet kapni!És ugye tudjuk a marketingen sem kevés múlik,és ha ugye sikerül megnyerni a világkupa első felét a reklámozásra akkor ugye az a léc attól nem lesz olcsóbb,sőt!!! A másik kérdés viszont ,mint már említettem ,hogy ezek a lécek olyan messze vannak azoktól amelyek kereskedelmi forgalomban vannak,mint Makó Jeruzsálemtől!
Völkl,Elan,Atomic,Dynastar,??????Bocs amiket kihagytam!
Nem azon múlik mi van ráírva.......
dexike
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2004.11.17. 15:43
Érdekes, hogy elég sok rosszat olvastam itt a fórumban a Nordica-ról. Fura mód nekem nem nagyon volt eddig vele rossz tapasztalatom. Még kezdőként vettem egy Nordica wave lécet, ami a mai napig jó, nem vált le sem a talpa, sem a teteje....
Tavaly béreltem egy W64-es lécet, 14-es radiusszal, és egy rossz szavam nem volt és nincs is a mai napig róla. Tényleg jó volt vele síelni, ezért csodálkoztam a sok negatív élményen.
Mindenesetre bérlés párti vagyok, pontosan az előttem szóló által leírtak miatt: kapsz egy szervizelt lécet, nem kell variálnod a javíttatással meg miegyébbel, karcolások sem számítanak, és mindig a legújabbat próbálhatod ki.

dexike
terjek
7 élménybeszámolót írt
7
20 éve tag
2004.11.13. 14:36
ha nem veszitek meg csak bérlitek talán lehetőség van több összehasonlításta és a szerviz és akarcok sem olyan fontosak..... és a bérlés ára csak töredéke az ujj si árának ... és minden évben a legjobbat választhatod . az olaszoknál 1 pár egy hétre ha jól tudsz alkudni 50 euro !
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.11.03. 20:42
A völkl az egyik legjobb sílécmárka...szívesen "megadnám neki a lehetőséget", hogy bizonyítson.-))Már csak pénz kellene hozzá:-)))
Stani
5444 élménybeszámolót írt
5444
Admin
2004.11.02. 10:41
na igen, meg amikor van vagy 50-100 ember a sorban, aztán fogja magát s szépen a legelejére surran, megkerülve a korlátot (a korláton kívül), ehhez már azért jó vastag bőr kell.. mondjuk az ilyenek még egy fokkal jobbak, mert ezek max bosszantják az embert, de a léce az sértetlenül marad:) de még bosszantobb amikor tényleg nagy sor van, aztán ott van egy négyszékes, amivel mondjuk egyetlen, vagy két ember megy fel, mert idegenek mellé nemtom, mért de egyesek(sokak?) nem "mernek" beülni, vagy nemtudom miért van ez, de ez sokkal jobban duzzasztja a sort, mint a partizán harcosok.
ha meg sokan vannak én néha azt szoktam csinálni, hogy nem síelek le a lift aljáig, hanem vmivel felette letérek a pályáról, aztán bemegyek a felvonó útvonalához, s itt beszállok vkihez, aki egyedül jön, persze ez értelemszerűen csak csákányos esetén oldható meg:) meg a terepviszoyokat is figyelembe kell venni..
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2004.11.02. 09:29
Sigesa,

Köszi a tippet, szerencsére a hely, ahova hordom tuti! :)

Agent,

Én is pont így vagyok a kis köcsögökkel. Ha nekem lesz gyerekem, az első dolog amit megtanítok neki az lesz, hogy a sípályán is érvényesek az olyan szabályok, hogy nem állok be más elé a sorba, stb...

Misa
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.11.01. 16:30
Sorbanállásnál a "nekünkmindentszabad" kis "versenyzőpalánta" csitriket akceptálom a legnehezebben, főleg ausztriában, csúsznak-másznak előre keresztül mindenki lécén, persze a pöttömökön is drága cucc van, de neki apuci veszi, és nem számottevő tétel minden szezonban újat venni, nekünk viszont sajnos...:-((
Stani
5444 élménybeszámolót írt
5444
Admin
2004.11.01. 10:49
"Kezdöknek mindenesetre nem javaslom a méregdrága új cuccokat, mert akár Atomic, akár head, vagy fischer, úgyis összekarcolódik az elsö idöben, aztán minél dréágább volt, annál nagyobb rajta a bukö !"

ez nem teljesen sítudás függő.. szerintem legjobban akkor karcolodik, sérül a léc (legalábbis annak felülete) amikor sorban állsz, s mindenki igyekszik előbbre kerülni stb stb.. na itt aztán sokszor az ember lécén szemrebbenés nélkül keresztül gázolnak, meg amikor a botját nem a hóba, hanem a "lécbe" szúrja.. ez (meg előbbi) a halálom.. eléggé gyenge pontjaim. veszel egy absz új lécet, aztán az első hét után tele van karcokkal..
egyébként még karcolodhat síbuszoknál, amikor egymásra pakolják, bár ez a sízsákkal kivédhető. de azért ügyelni kell a kabinos léctartójára is, mondjuk nekem nem fér be ide a lécem (formája miatt), így ezzel szerencsére már nincs "gondom".. így maradnak a sorok
PePro
77 élménybeszámolót írt
77
20 éve tag
2004.10.31. 19:19
"Talán az a legjobb, ha magad megtanulod szervizelni a cuccot"

hol lehet megtanulni?
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.10.31. 17:31
Az élezés eszi legjobban a lécet, mivel komoly csorbulásnál, vagy ténylegesen kitompult élnél mindenképpen elkerülhetetlen az él oldalán kívül az él lapjának, azaz talppal párhuzamos felületének , a talppal együtt való gépi csiszolása, ami viszont vékonyítja a talp anyagát.

Szervizeltetni csakis jó hírű mesterembernél szabad, meg persze otthon.

Persze láttam én is karón varjút, amikor drága pénzért azt hittem, kezdő koromban, hogy a síszervíz szépen megfoltozta az eplényben szépen megsebzett síléctalpamat, aztán csak le lett waxolva, ami egy lecsúszás után le is jött.-(((
+ a jó szervízben egészen más anyagokkal dolgoznak, szinte talpazonos anyaggal töltik ki a sérüléseket, majd a talpat finiselik, így szinte tökéletes lesz a talp, és apótlás nem kopik ki kemény havon, jégen sem (a kofixgyertya kikopik sajnos:-(()
sigesa
19 élménybeszámolót írt
19
20 éve tag
2004.10.31. 13:33
Elsösorban Misa topicjára reagálnék. Amit irtál, hogy minden síelés után szervizelteted, azért azzal csak módjával !!! Csak akkor csináld, ha van tuti helyed, mert én láttam már nagyon sok lécet, amit pont a túlzott sok szervizelés tett totálkárossá.(elcsiszolták a kantnit, belecsiszoltak a talpfelületbe, stb.)Talán az a legjobb, ha magad megtanulod szervizelni a cuccot. A vaxolással nmeg úgy vagyok, hogy majdnem minden hóra másféle kell, ezért én a jól bevált gyertyázást használom, ez mindig minden havon müködöképes. A legjobb léctíp.? Talán tényleg az Atomic, de nagyon drága, és legtöbbünknek a pénztárca is megszabja a választási lehetöségeket. Kezdöknek mindenesetre nem javaslom a méregdrága új cuccokat, mert akár Atomic, akár head, vagy fischer, úgyis összekarcolódik az elsö idöben, aztán minél dréágább volt, annál nagyobb rajta a bukö !
Tóth Ádám
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2004.10.31. 01:20
A lécszétválásokról csak annyit hogy nekem már jónéhány lécem volt versenyeztem is szinte minddel és egddig csak egy olyan márka volt ami nem nyílt szét alattam ez pedig az Atomic.
Az elottem szólóhoz pedig annyit hogy a világbajnokságokon használt síknek átlag vásárló a közelébe se tud kerülni általános felhasználásra a salomon-t és az atomicot javaslom.(Mostani lécem 2005-ös Atomic SL9-160)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.