Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Alpe d'Huez
síterep infó oldal
ÜZENETEK (730)Időben csökkenő Időben csökkenő
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.02.13. 10:26
Mi márc 11-től megyünk Alpe d' Huezbe egy hétre, de sajnos nem lesz velünk síoktató, pedig lesznek velün többé-kevésbé kezdők. A szállásunk Oz-ban lesz. Nem lesz véletlenül arrafelé egy magyar csoport ebben az időpontban oktatóval, ahová betársulhatna még 1-2 sielni tanulni vágyó?
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2006.02.10. 11:08
Én is lejöttem egyszer azon a híres feketén, de én azt vettem észre hogy csak néhány rövidebb szakasz miatt voltak kénytelenek feketének nyilvánítani. Amúgy nem rossz, de a félnapos feljutást nem éri meg.
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2006.02.07. 12:44
Az igaz, hogy ott van a 16km-es fekete pálya a Sarenne. Mindig ezt emlegetik. Azonban le tudsz síelni 3330m-ről egyben, "megállás", liftezés nélkül 1120m-re, ami 2210m! szintkülönbség. Ezek fekete és piros pályák és közel 20km, csak nem egy neve van a pályának. Hatalmas élmény.
A sarenne pálya alja márcsak tricepszerősítő ill. csorgás, de a teteje annak is izgalmas, buckás, meredek részekkel és ha van hó bőven, sok szűzhótereppel.

A térképen szürkével a Sarenne (3330-1510m), ill. a Chateau Noir, pirossal az említett hosszú pálya 1120m-ig, szaggatottal 1350m-ig látható. Hű, de ott lennék!
skimap-huez.jpg
aaPeter
9 élménybeszámolót írt
9
21 éve tag
2006.02.07. 10:53
Én, és egy kis társaság Les 2 Alpesben voltunk jan. közepén. Az első 10 percben, még a kipakolásnál ellopták a lécemet (többet nem teszek fel kötésvédőt - azt hihették valami csoda van belül), de bérelt léccel is csodás a "mi" terepünk. Szerettünk volna a bérletünkkel a "ti" pályátokra is elmenni, de előre kellett volna a buszra jegyet venni. A hétre már nem volt. Remélem jövőre oda megyek. Milyen volt a 16 km-es fekete pálya? Főleg ez csábított volna!
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2006.02.06. 15:35
Rossi!
A Marmottes III. működött, bár mi nem mentünk fel vele. Viszont ennek köszönhetően a Pic Blanc csúcsára vezető kabinba azonnal be tudtunk férni, nem kellett várakozni.
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2006.02.06. 10:17
Sziasztok!
Egyik kedvenc pályarendszerem Alpe d' Huez. Eddig háromszor voltam ott, egyszer Auris-ban, kétszer Ozban volt a szállásunk.
Mi azért maradtunk Oz mellett, mert nem kellett rohanni, hogy elcsípjük hazafelé a "connection"-t, hanem mi is felmentünk az utolsó lifttel amig lehetett és záráskor jöttünk lefelé. Oz-ból nagyon jó az összeköttetés a két kabinnal gyorsan be lehet jutni a rendszerbe. Persze Auris-ból sem kellett sokat igyekezni.
Havunk változó volt.
Első évben 2-2,5m volt a csúcson, eszméletlen terep volt a Tunnelen, a gleccseren.
Második évben sajnos nem volt túl sok hó, úgy 100-110cm a csúcson, ami miatt kövesek voltak a pályák.
Harmadszorra már kiérkeztünkkor volt kb 3m hó. Második nap elkezdett esni és csak esett, szakadt, talán 5-6 pályán lehetett mozogni délelőtt, akkor nyitották meg folyamatosan a pályákat, miközben végig "ágyúzták" a hegyoldalakat, hogy elindítsák a kis lavinákat. Érdekes volt "ágyúdörgésben" síelni. Mondanom sem kell, hogy porhó volt mindenhol, fél méter-1m szűzhó, korlátlan lehetőségek. Szerencsétlen eset, hogy egyik társunknak a léce leoldott és nem találtuk meg a mély hóban. A csúcson utolsó nap 4,1m volt a hóvastagság. Mindez január végén.

Biztos, hogy visszamegyek még...

Az új "Marmottes III" lifttel mentetek esetleg? Sokan használták, vagy nem kellett sorban állni? Annak idején a Pic Blanc-ra vivő kabinnál azért voltak sorok, akkor nagyon kellett volna egy ilyen lift.
---
Rossi

ross@vipmail.hu
hofizso
7 élménybeszámolót írt
7
19 éve tag
2006.02.05. 20:19
Már csak a reagálásokból is kiderül,hogy nem sok magyar volt rajtunk kívül,aminek én külföldi útjaimon kifejezetten örülni szoktam.Látok itthon elég magyart,nyáron is igyekszem olyan helyre menni ahol nem kell esetleg szégyenkezni honfitársaim miatt.Egyébként mi egyszer hallottunk magyar hangokat,a Marmottes I.-hez legközelebbi ülős liftről lenézve,snowboardos és síelős kisebb csoport volt.Nagyon sok angol volt viszont és pár cseh család.Természetesen csak akkor lehetne teljes képet alkotni Oz-ról ha ott laknánk,de mi meg a gyerekek már nagyon megszerettük Aurist.
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2006.01.31. 17:32
Örülök, hogy nagyjából egyetértünk, és egyformán élveztük a Huez-i síelést. Az oz-i szállásunkra mi is szó szerint besíeltünk, és mivel napközben nem voltunk a szálláshelyen, nem is tudom mennyi ideig sütött a nap a szintén hatalmas balkonra. A 6 síelhető napból valóban egyszer volt ködben , de úgyis felmentünk a nagy pályákra, ezért teljesen mindegy volt, hogy milyenek a látási viszonyok ott helyben. Mi is átmentünk Aurisba körülnézni, de oda csak liften lehet eljutni (ha jól emlékszem) , mi pedig minden nap az utolsó felvonóval (fél 5) felmentünk 2700 m magasra, és hatalmas élmény volt 1300 méter szintkülönbséggel lesiklani a szállásunkra. Kár , hogy nem találkoztunk, majd jövőre!Meg kell hogy mondjam, hogy sok magyar hanggal nem is találkoztam, amin nagyon csodálkoztam, mert úgy tudom, hogy honfitársaink szeretik ezt a síterületet!
hofizso
7 élménybeszámolót írt
7
19 éve tag
2006.01.31. 13:00
Szintén a múlt héten voltam a családdal ugyanitt síelni,de én az Auris en Oisans-i szállást részesítem előnyben immár másodszor.Mi átsíeltünk Oz-ba láttuk a különbséget,azért merek véleményt mondani.Auris 1650m-en van tehát itt szikrázó napsütés volt akkor is amikor Oz felhőkben volt.A másik nagyon fontos szempont,hogy ha kijössz az apartmanból kb.20m után csatolhatsz és rögtön odacsúszhatsz a 3 ülős és 1 tárcsás felvonó egyikéhez.Ja és az apartmanuk nagy erkélyére reggel 9-től du.4-ig sütött a nap!A franciák nagyon kedvesek, udvariasak,a lifteknél és a házban is mosolyogtak előre köszöntek.A 245km pályarendszer tényleg csúcs, a hangulat szuper, a panoráma a pályákról leírhatatlan,jövőre is megyünk!
Auris-2006.jpg
Alpe-dHuez.jpg
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2006.01.30. 15:17
A múlt héten síeltünk Alpe d'Huez-ben. Csak jókat tudok róla mesélni. A hó megfelelő mennyiségű, a pályák kezeltek, az időjárás nagyszerű. A szállásunkkal is minden rendben volt.(Oz en Oisan) A 16 km-es pálya egy kicsit lesíelt volt, enyhén köves, de azért élvezhető. A felvonók működtek, és hatalmas a 245 km-es pályarendszer.A léceikre feltűnően vigyáztak a franciák, még a wc-re is bevitték magukkal, amin jókat derültünk, dehát ők nyilván tudják miért teszik... Egy napra átugrottunk Les 2 Alpe pályáira is, de utólag azt mondom, hogy kár volt, mert d'Huez pályarendszere jobban tetszett.De legalább azt is láttuk. Szerintem nagyon megéri a hosszadalmas utazás, mert kárpótol a fantasztikus síelési lehetőség és a táj. Ezentúl valószínűleg csak Franciaországba megyek, ha igazán jót akarok síelni!
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.