Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Francia vendégszeretet

ÜZENETEK (29)Időben csökkenő Időben csökkenő
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2006.10.20. 10:30
Szerintem nemcsak a Balatonnál. Bármelyik étteremben. Rendelni egy kólát/forralt bort és elővenni a házi szendvicset? Ha ez alapján ítéljük meg, akkor elég kevés nép lenne vendégszerető.

Az olaszokról... Tonale, Presena gleccser, Étterem. Veszel vmit és leülhetsz a fa terasz padlójára, mert 4 euro még!!! kölcsönözni széket.Persze az egész teraszon egy árva szék sem figyelt...mindenki a padlón üldögélt.
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
21 éve tag
2006.10.20. 09:44
nekem sincs sok jó tapasztalatom a francia vendéglátással kapcsolatban, de!
tavaly Folgarida-Marillevan csusztunk és egy napra átmentünk Madonnara. na hát ott is megvolt ez a picnic area/no picnic area.
Igazából ha jól végiggondolod a balatonnál sem ülsz be egy parti étterembel majd a rendelt sör mellé előveszed a saját homemade szendvicsedet!
Madonna-t ettől függetlenül imádom.
üdv.
p.
kozga
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2006.10.20. 08:13
Sziasztok!
Nekem is megoszlik a véleményem a francia vendégszeretetről.
Negatív eset:Tavaly Valmorelben voltunk és mint "csóró" magyarok ebédre szendvicset készítettünk gondolván, hogy majd megállunk valami hegyi vityillóban egy forraltbor társaságában elfogyasztani. Pár falat után azonban jött a helyi felszolgáló és kitessékelt minket (igaz elég kultúráltan), mondván, hogy saját kaját nem ehetünk a placcon. Pedig a forralt bort tényleg ott vettük.
Pozitív eset: 1999-ben Puy St. Vincentben voltuk és a hazafelé úton 9 kilóméter után elromlott a busz. Esély nem volt megjavítani és fűtés sem volt már, így eléggé fáztunk. Egyetlen szerencsénk az volt, hogy egy falu kellős közepén állt meg a masina. Kb. 2 óra múlva legnagyobb meglepetésünkre megjelent egy francia néni és forró teát meg szendvicseket hozott nekünk.
Hát ennyit a francia vendégszeretetről. Ott is embere válogatja, mint bármerre a világban.
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2006.10.18. 17:59
Na, akkor.


Általában véve, NEM.

Egyszerűen ezek a franciák balf@szok, nem tudok rájuk mit mondani. Mi, vagy az osztrákok sokkal jobban csináljuk. Mi kinyaljuk a vendég valagát, az jól érzi magát, persze, hogy költ. De mikor már 5 perce állok a nemdohányzó étteremben (ahol amúgy mindenki cigizik) és a pincér csak odavakkant, akkor elgondolkodom. Amikor a boltokban szinte sehol nincs a pénztárgépeken a vevő felé fordítható árkijelző, az nagyon rossz. Az, hogy nem hajlandók megszólalni a saját nyelvükön kívül máson, pedig ez idegenforgalmi terület, hát meglehetőesen taplóságra vall.

De! Bőven belejátszik ebbe nem egy honfitársunk viselkedése is. Mondjuk ezektől a zavaró körülményektől eltekintve (és a szállás ki mérete) kiváló választás Fro azoknak, akik tudnak síelni!
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2006.04.16. 18:04
általában IGEN és néha NEM
helytől és emberektől is függ. Továbbra is határozottan fenttartom at az állításomat, hogy bunkó aki per "ocsmányfranciáról" beszél !
Tapasztalatom: Valfrejus: készséges kiszolgálás évek óta mindenhol kivéve a hegyi vendéglőt ha nem fogyasztok és csak a helyet foglalom.
Aussois: szintén ugyanaz, de a hegyihütték árai
jóval mérsékeltebbek mint Valfrejusban.
Superdevoluy:itt a fogadás kicsit merevebb de készséges, vendéglátás lent elég szegényes,de a Loup felé vezető pálya közepén lévő Éhes Farkas nevű hütte kifejezetten olcsó (Francia és Uniós mértékkel) kiszolgálás gyors és udvarias.
Gap: teljesen normális kiszolgálás. Párizs: semmi gond , minden normális , vendéglőben
piacon, múzeumban egyaránt.
Nekem nem volt gondom se a Franciákkal se az Osztrákokkal sem az Olaszokkal sem a Szlovákokkal
igaz igyekeztem mindenhol a köszönést a kérem és köszönöm kifejezéseket használni, számokat ismerni egytől tízig, azután a többit elmutogatni
30 éve elboldogulok így külföldön és nincsenek gondjaim, egyetlen nemzettel sem.
Persze próbálkozzunk néhány nyelvel itthon a köruton ne szólaljunk meg Magyarul és csak hallgassuk mit kapunk ! A Magyar is használja a
"cretain etranger" "hülye idegen kifejezést" !
szerencsére az Akadémia kiadó Francia utiszótárában ez már nem kapott helyet!
Én szeretem a Francia síterepeket és hajlandó vagyok egy napot oda egy napot vissza utazni érte akár többször is egy évben, általában bejön a hó a lejtő az időjárás is.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.04.12. 08:27
Nem csak sielés, hanem Párizsi tapasztalatok is.
Nincs határozott IGEN vagy NEM. Elösször is, rengeteg ott az idegen. Párizsban külön van arab, indiai fekete kinai stb... negyed. A sipályán a kiszolgáló személyzet javarészben fekete afrikai vagy arab volt. És tölük néha elég furcsa, nem várt reakciót kapott az ember. A takarító személyzet szinte kidobott a szobából, miközben jó hangosan a saját maga nyelvén szerintem elküldött minket a francba. A vendéglátó helyeken többször volt zűröm a megnem értés miatt "idegenekkel". Mikor rájöttek, hogy nem francia vagyok, szó nélkül faképnél hagytak. Viszont azon ritka illetők, akik született franciák, szerintem kedves enberek. Igaz hogy ritka aki angolt vagy németet is beszél, de azért igyekszenek megérteni, segíteni, útbaigazítani. Mindig megkérdezték, honan jöttem, majd mondtak egy-két kedves vagy udvarias szót budapestről vagy Puskásról.
Adr3n4l1n
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.04.11. 19:30
én meg a második:IGEN-NEM:)

NEM:
-más nyelven nem szólalnak meg

IGEN:
-viszont megpróbálták megérteni, amit magyaráztunk nekik, legalábbis ott, ahol mi voltunk (St-Gervais)
-ha egy szót is mondtál franciául(akár csak így köszöntél nekik), akkor már segítőkészek voltak, sőt egy boltos bácsi kifejezetten barátságos és még magyarázott is nekünk ezt-azt, amit nem értettünk=lehet, hogy anyázott, de nem hiszem:)
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.04.11. 15:21
Leszek én az első: NEM

Indoklás:
1. Ahol én voltam, ott lenéztek minket.
2. Felsőbbrendűnek tekintették magukat.
3. Nem voltak hajlandóak megszólalni más nyelven a francián kívül.
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.04.11. 14:54
Több témakörben felmerült már problémaként és a "POLARISSAL FRo-ba sohaaaaaa" témában pedig a végén már igazi adok - kapok alakult ki, pontosan a franciák hozzáállása kapcsán. Arra gondoltam, hogy nem egy-két ember véleménye alapján, hanem több hozzászólásból talán valós képet lehetne kapni arról, hogy kinek mi a véleménye a Franciaországi vendéglátók és az őket kiszolgáló egyéb létesítmények üzemeltetőinek hozzáállásáról.
Szerintem azon kár vitatkozni, hogy milyenek a pályák, mert egyrészt azokról a franciák nem "tehetnek", hogy olyan jó helyre születtek, másrészt pedig legtöbbször nem a pályák minőségére van panasz, hanem a hozzáállásra.

Ezek után feltenném a kérdést: Elégedett voltál a francia hozzáállással? Lehet, hogy a kérdés kicsit finomításra szorul, de a lényeg remélem érthető. Tehát: IGEN vagy NEM?
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.