Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

petymeg által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (52)Időben csökkenő Időben csökkenő
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
Topik: Telgárt
2010.03.13. 18:23
üdv.

most értem haza Telgártról! a lenti kis kék pálya és a középső fekete van csak nyitva. a napokban havazott a pályák minősége jónak mondható. a hegy tetején elég változó volt az idő, egyszer hófúvás, fél óra múlva szikrázó napsütés, de a hegyvidék már csak ilyen. hószitálásban indultunk haza.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
2010.02.22. 07:55
Muszáj volt valahogy lejönni:-D De sikerült, legtöbbször a hátamon szánkóztam le, de a végén már a lécen evickéltem lefelé nagy nehezen, de magam is alig mertem elhinni, hogy sikerült.
Előzmény: (Mil 85415)
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
2010.02.21. 07:52
Sziasztok!
Tegnap jártunk Chopopk-Délen. Én délelőtt az 1-es pályán csúszkáltam, ami a felső részén igen kellemes egy kezdő síelőnek, viszont középtájon van egy olyan meredek törés amin legtöbbször csak a hátamon csúszva tudtam lejönni, több kezdő sielővel egyetemben. :-/
Ezért délután a 6. pályán csúszkáltam, ami kiváló, szélessége lejtése nekem épp ideális. A hó mindenhol első osztályú volt. Az időjárás igazi téli még ott fenn, délelőtt hófúvással, köddel. Délutánra lecsendesedett, szállingózott a hó, de szél nem volt.
Nekem nagyon szimpatikus a hely, nem utoljára voltam ott.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
Topik: Kokava
2010.02.17. 11:23
üdv!
mi a helyzet a pályákon? van elég hó? lehet szombaton elmennénk csúszni, ha jók a körülmények.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
2010.02.07. 16:28
Sziasztok!
Tegnap jártam itt egy haverommal. A hely szuper. A pályák jók, a személyzet udvarias, a kaja fenomenális. Az alpesi életérzést nem csak a környezet de az árak is erősítik... de a pénzért az elvárt minőségű szolgáltatást kaptam.
Szombat lévén "tömegnyomor" volt, csaknem többet voltam sorban meg felvonón, mint a pályákon. (A lenti felvonóknál 15 perc, a középsőnél vmivel kevesebb várakozás. A hosszú sor miatt nemegyszer lincshangulat alakult ki, mert némely fiatal boardozó/síelő nem tudja, vagy egyszerűen csak lesz@rja, hogy a sor a végén kezdődik, oda kell beállni, nem illő trükkösen előre furakodni, vagy arcátlan módon a majomfogón átlépve beállni a sor legelejére!)
Megyünk még a szezonban, de vmelyik hétköznap, hogy többet síelhessünk!
Üdv.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
Topik: Kokava
2010.02.03. 15:58
Nem bántásként említettem a buckákat. Kezdő sízőként naiv gondolat volt tőlem a napközbeni pályakarbantartás. Nem utoljára voltunk Kokaván, mert jó hely és a személyzet hozzáállása, kedvessége példás.
Üdv.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
Topik: Kokava
2010.01.31. 09:33
Sziasztok!
Tegnap voltunk Kokaván. Hóesésben utaztunk és egész délután kettőig szakadt a hó.(vagy 20 centi biztosan leesett)
Sajnos nem dolgozták el a friss havat, ezért kicsit zavaró volt mikor kupacokban összeállt. A két kék pálya működött négy felvonóval. A felvonóknál 1-2 percet kellet csak várni.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
Topik: Tále
2010.01.26. 14:41
Szia!
A kis kék pálya meg a középső piros nyitva volt (a jobboldali pirosban nem vagyok biztos...). A kicsin 5-10 perc sorbanállás a nagyon vmivel több. Én csak a kéken csúsztam az jó volt, a többiek a piroson és nem panaszkodtak.
Üdv.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
2010.01.26. 09:26
Sziasztok!
Vasárnap voltunk Myton. Én nagyon kezdő vagyok, előző két nap ismerkedtem a síeléssel Tálén a kicsi pályán. Nagybátyám elég profi síelő és úgy gondolta, hogy 2-3 óra síelgetés után bedob a mélyvízbe, felvitt a Mytora a középső piros pályára. (a bal oldali kék pálya sajnos nem üzemelt)
A felső szakasza elég lankás, ott szépen jöttem, de középtájon van egy nagyon meredek rész ami csupa jég volt, el is csúsztam rajta és hason tettem meg vagy 20 métert. Utána már csak bukdácsoltam. A lankás szakaszok jól mentek, de a meredek részeken mindig elcsúsztam. Az utolsó lejtőn gyalog jöttem le szégyen szemre, de legalább egészben. Szerintem nagyon kezdők csak tapasztalt kísérővel próbálkozzanak itt.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
Topik: Tále
2010.01.26. 09:16
Sziasztok!
Én Talén kezdtem a síelő pályafutásomat múlt hét pénteken. Pénteken és szombaton vettem 2 óra oktatást, 2x25 Eur-ba került. (Az oktatók nem beszélnek magyarul, de aki enegem oktatott szerencsére jól beszélt angolul)
A negyedik óra végére már úgy ment a síelés, hogy a kicsi kék tanuló pályán vagy tízszer le tudtam jönni esés nélkül. A két másik piros pályát nem próbáltam ki. Nekem nagyon szimpatikus a hely Tále, szerintem kezdőknek kifejezetten ajánlott. A napi jegy emlékeim szerint 16 Eur-ba kerül. Forró csoki tejszínhabbal 1,40 Eur, gépi forró tea 70 cent, szóval pénzt vigyetek bőven magatokkal, mert nem túl olcsó. Viszont tisztaság van és udvarias a személyzet.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
2010.01.26. 08:28
Köszönöm a válaszokat! Megpróbálok mindenre válaszolni. A síkabátot eredetileg nem síelésre vettem, hanem mindennapos használatra, mert tavaly télen még nem is tudtam, hogy síelni fogok. Mikor új volt lepergette az esővizet de egy-két mosás után (a párom mosómániás nem én) elvesztette a vízpergető hatását. A Hervisben -ahol vettem- az eladó javasolta, hogy kezeljem impregnáló spay-vel, és tulképpen eső ellen be is vált. Csak mint most kiderült a szellőző képességét veszti el a kezeléstől. A hétvégi síelés után most vasárnap -mit ad Isten- a párom megint kimosta (30fokon vegyszer nélkül) és most nem fújom be, meglátjuk mi történik szombaton, mert megyek újra síelni.
Közbenső rétegnek írtátok, hogy felejtsem el a pamutot. Polár jó lesz? Azt olvastam az megfelelő.
petymeg
52 élménybeszámolót írt
52
14 éve tag
2010.01.25. 11:11
Sziasztok!
Én csak most kezdek ismerkedni a sporttal és ruházattal kapcsolatban lenne kérdésem. Tavaly vettem egy Columbia síkabátot, bár akkor még nem is tudtam hogy síelni fogok! (megtetszett meg praktikus viselet is)
A kabát nagyon könnyű, meleg, jól szellőzik, impregnált vízzáró külsővel (mosás után én is szoktam spray-el kezelni).
Síelés közben erősen izzadok és sajnos ez meglátszik a kabáton is. A varrások mentén illetve a hátán át szokott szivárogni az izzadtság, igaz csak kis mértékben. A kabát selyem-szerű belső része azonban tök vizes. (Viszont egyáltalán nem fázom benne, sőt tökéletesen érzem magam.) A kabát alá egy pamut T-shirt-et és egy műszálas aláöltözőt veszek fel. Mit csinálok rosszul, vagy ez így nem vészes?
(gyakorlottab nagybátyám szerint átvágtak a kabáttal és nem alkalmas síelésere az ötvenezres Columbia sídzseki)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.