Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

TZoli által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1115)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.01.24. 14:31
Kedves Giorgio!

Ugyan nem engem szólítottál meg, de talán nem haragszol, hogy míg Rossi válaszol, elmondjam a személyes tapasztalataimat. Szlovénián nem érdemes keresztül menni, mert lassú, az osztrák pályamatricát meg kell venni, mindegy olasz vagy svájc felé mész. Tehát marad az utóbbi kalkulálása. A Svájc az fix, mint ahogy írtad csak éves matrica, azaz autóhasználati díj van 45 CHF-ért. Ez előző év decembertől következő év január végéig érvényes (7500 Ft körül). Az olasz sztrádadíjat a https://www.autostrade.it honlapján tudod kalkulálni. Beírod a célállomást és a végét, majd kiadja az utvonalat, a fizetőkapukat és a végösszeget km-mel. (a mi esetünkben pl ez 10000 lett volna). Erre rájön még az hogy olasz felől valamilyen alagúton, hágon stb. kell átmenni és ezért még pluszba kell fizetni.
Ami még meggondolandó, az az hogy svájci matricát nem tudsz itthon venni. Mi éjjel értünk a határra, nem volt nyitva az égvilágon semmi. (Szó szerint értsd! Nincs éjjeli benzinkút!) Mentünk reggel 6-ig matrica nélkül, aztán az első kútnál vettünk. Már fél Svájcon keresztül voltunk, de semmi probléma nem történt.
A másik meggondolondó, hogy milyen egyéb programot tervezel. Mi hazafelé útbaejtettük Chamonit, megnéztük a Mont Blancot, a várost és glecsert és átmentünk a hágon Svájcba, mint a képeken látható. Itt töltöttük a fél napot és utána jöttünk éjjel haza.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.01.24. 12:37
Sikerült pár képet (talán) elég elfogadható minőségben beszkenelni. Mint írtam a szállás a LaBelle részen (Valmorel felől) volt. A Savoya-i rész sokáig önálló fejedelemségként működött, azt hiszem legutoljára sikerült a francia királysághoz csatolni. Egy időben uralta a mai Svájc (Genf és genfi tó) és Olaszország egy részét is. Elég jól megőrizte önálló kultúráját. Ha jól emlékszem hetente kétszer volt kirakodóvásár direkt a turistáknak. Itt vettem a legbüdösebb sajtot és a legpenészesebb kolbászt.
Sajt-es-kolbaszvasar.jpg
Az-ajtoban-a-felvono.jpg
Balra-St.-Francois-jobbra-Valmorel.jpg
Szuzhavas-palya.jpg
Nagy-szeles-palyak.jpg
2000-meter-felett-b.jpg
Hazafele-a-Mont-Blanc-glecser.jpg
Fr-bol-at-Svajcba-lent-Martigny.jpg
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.01.23. 12:08
Mi pár éve a másik oldalon, a LaBelle nevű, ujnak mondott részen voltunk. Ez a Valmorelli rész, mi is svájcon keresztül, Albertville felé mentünk. Itt modernebb minden mint a másik oldalon. A település részek között egy függővasút szerű járgány közlekedett, amit a síbérlettel lehetett igénybe venni. A szállások körül mindenféle ellátás (éttermek, boltok, péküzlet stb) található volt. A pályarendszer közepénél van egy szupergyors felvonó. A másik oldalon elég ósdi ülőszékesek vannak, a belépést is a fényképes (fénykép kell!) bérlet alapján kézzel ellenőrzik. Amúgy amikor mi voltunk nagyon szuper volt az egész! Egyébként nehogy azt hidd, hogy csak egy iroda szervez ide utakat, mi se a polarissal voltunk. De még mindig nem tudjuk, hogy melyik részen lesztek?
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.01.16. 14:03
Egy-két éves élmény. A2-es autópálya, alagút elött 100, 80 majd 60 km-es sebességkorlátozó tábla. Behajtottam úgy 70-nel, nagy villanás automata trafipax. 1 hetes kinttartózkodás alatt és azóta se semmiféle megkeresés büntetés miatt. Pedig azt hallottam, hogy mást bizony megtaláltak így a büntetéssel.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.01.16. 12:20
Nagyon jók a képek, de áruld már el, hogy teszed fel őket?
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.01.13. 14:53
Szevasz Ákos!

Majd meséld el milyen volt! Lehet, hogy 1-2 év múlva részemről is aktuális lesz a kérdés.
Hogy lehet ide képet betenni??? Segítség!!!!!
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.01.12. 12:33
Kedves apuka!

Nagyon aranyos a kislány! A megfelelő sisakot (ami kötelező is) mindenképpen viselni kell! Soha nem tudhatod, hogy egy gyerek éppen mire vetemedik. Az unokaöcsém egyszer 10 évesen egyhelyben állva lefejelte a védőkorlátot a pálya szélén. Mert csúszkált-ugrált idétlenkedett és egyszer bumm! És olyan legyen ami tartja a nyakat is valamelyest.
Ausztriában majdnem az összes terület u.n. gyerekbarát, tehát 6 évig ingyenes, játszórészek vannak, varázsszőnyeg (ami egy mozgójárda), elkülönített terület a részükre stb. De ha én kaposvárrol indulnék, akkor a Roglát nézném meg szlovéniában. vagy a Maribor mellett lévő pályát. Most ott is elég sok hó van.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.01.03. 14:24
Elvileg ezzel igazolod baleset esetén a KGFB-od meglétét. Ha még nem kérték, azt jeleneti nem okoztál külföldön balesetet, örülj neki. A biztosító midig az éppen akkor érvényes biztosítási fedezeti időig állítja ki, utána érvényét veszti. Ha befizetted a következő negyedévet, akkor újra kérhetsz. Nyugat felé tényleg nem szoktak ezzel a határon bekeményíteni, de szlovákia felé már többen ráfáztak a hiányára. Egyébként egy biztosítási ügynök ismerősöm szerint az EU területén már nem szükséges, el kellene fogadniuk a csekket mint igazolást.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2006.01.03. 14:10
Jó hely. Egy hetes sieléshez lehet hogy kicsi terep, de itt más szlovákiai síterepekkel ellentétben egész európai a szolgáltatások szinvonala. Időben kezdenek,nem zár be fél vagy negyed négykor, hogy haza kell menni. A hangulata nagyon jó szokott lenni, éjjeli sielés is van. A felvonók korszerüek, az emberek a környéken rendesek , segítőkészek. Nem tudom most mi van Martinnal, működik-e már. Ha nem, akkor lehet hogy tömeg lesz, eddig egyébként nekünk még egyszer sem kellett sokat várakozni.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2005.12.15. 10:03
Hello Stani!
Az idei alsó-ausztriai napi sícsekkről hol találtál infot? Mert én sehol sem lelek egy fikarcnyit sem. Az intersi katalógusában szokott lenni, de most ott sem találom.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2005.12.15. 09:55
Itt magyarul is megtalálható ugyanaz.
http://www.niederoesterreich.at/winter_h/default.asp?medium=winter_h&sprache=h&tt=WINTER_H_R3
Viszont a pályák pontjait csak az oszrák oldalon találtam meg.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2005.12.14. 14:18
Mindegyik területnek megvan a maga pontszáma félnapra és egész napra is. Meg kell keresni az interneten, részletesen le van írva. Írtam a másik fórumba is a használatáról egy kicsit részletesebben.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2005.12.14. 14:13
Nem! Ez más!
Szóval, van a napi sícsekk meg van a szezonális kártya. Ez két külömböző dolog. Idén még nem tudom mi a helyzet a napi sícsekkel (lehet hogy idén nem is lesz? Hirdetni még nem láttam, utána fogok járni lesz-e, azaz megnézem alsó-ausztria weboldalát), de tavaly többször vettem. Minden alkalommal nekem kellet elmagyarázni mit akarok, mert az ügyintézők nem nagyon vannak a helyzet magaslatán. Szinte nem is tudnak róla, aztán mikor utánajárnak, kiderül hogy jé! Tényleg van ilyen!
A napi sicsek egy napijegy (vagy kártya), amire nincs ráírva a felhasználás dátuma. Az ára kb. a 11-órás jegynek felel meg, úgy hogy az alsó-ausztriai terepek be voltak kategorizálva 4 részre, A, B, C, meg a Stuleck kiemelt legdrágább, és ennek megfelelő árat kellett fizetni. A B-vel st. Coronán, Mönichkirchen, tudtam sielni. És természetesen van gyerek és felnőt is. Na, amikor megvan, akkor tetszőleges időpontban elmész, beöltözöl, felszerelkezel és az első becsekkolásnál a gép érvényesíti a kártyádat aznapra. Rágépeli a dátumot, kiadja és mehetsz is. Tehát a kasszánál nem kell sorba állni, hanem egyből mehetsz a hegyre és egész napra érvényes a kártya.
A pontkártya teljes szezonra érvényes. Minden siterepnek megvan a maga pontszáma egész és félnapra. Ezt szintén meg kell keresni az interneten. Én tavaly kértem róla egy prospektust, és küldtek egy kis füzetecskét (magyar nyelven), hogy melyik terep hány pont. Szintén ugyanígy mikor mész becsekkolsz, a gép az első csekkolásnál elintézi a pontlevonást annak megfelelően hogy reggel vagy délután van, aztán mehetsz aznapra. Ezt csinálhatod addig a napig amig elég pont marad rajta. Állítólag az idei már két szezonra is érvényes, vonatjegyet is válthatsz a pontokért stb...
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2005.12.13. 14:01
Bármelyik utazási irodában. De. Nekem eddig a Neckermann jött be a legjobban. Van az ugynevezett napi alsóausztriai sícsekk. Ezt ők számlával adják, nem számolnak fel az eredeti alsó-ausztriai árhoz képest plusz felárat, és ha nem sikerül felhasználni, akkor költség felszamítás nélkül visszaváltják. Mivel az Eur-t napi árfolyamon átszámítják és annyi forintba kerül, még a visszaváltáskor pár forint árfolyamnyereségem is lett.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2005.12.02. 14:39
Szia!
Hát igen. Az általad leirt kivánalmak teljesen ráillenek a franciaországi siterepekre. Nagy, széles lesiklópályák tömegszállással. Ausztria egy kicsit másabb. Szerintem sehol nincs olyan pályaszállás kiépítve direktbe mint fr-ben. Kisebb létszámra, de szinvonalasabb ellátásra vannak építve. Ezért, ha nem akarsz annyit utazni mint fr-be, akkor valamiről le kell mondani. Vagy az olcsóságról vagy a pályaszállásról. Egyébként rendszeresen járunk márciusban Ausztriába sielni (Lachtal, Tauplitz, Loser, Gerli, Murau mint alacsonyabb területek) és még semmi gondunk nem volt. Bocsánat tévedek, Tauplitzon 3 éve március 12-én olyan hó esett, hogy a látástávolság pár méter volt.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.