Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter topikból

ÜZENETEK (23)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2016.10.16. 09:24
Akkor a korrektség kedvéért a választ is másoljuk ide:

Kedves Gera!
Köszönöm az észrevételt, ugyanakkor szeretném jelezni, hogy a közbeszerzési kiírás elején valóban a teljes becsült értéknél szerepel a 686 millió forint, azonban ha lejjebb görget, akkor láthatja, hogy a futballpálya-résznél az van, hogy "koncessziós díj (nettó Ft/hó+ÁFA) Becsült érték: 439.906.783 HUF, a sípályánál pedig ugyanez 246.032.877 HUF". Természetesen előfordulhat, hogy a BHGY Zrt. elrontott valamit az ajánlati felhívás dokumentációjának kitöltésekor, és az összeg a koncesszió teljes időtartamára vonatkozik. Ebben az esetben valószínűleg küldenek majd nekünk egy pontosítási kérelmet, hogy javítsuk a cikket, de egyelőre még nem kaptunk ilyet.
Előzmény: (skioutlet 189762)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2016.10.16. 09:11
Bemásolom a cikkhez tartozó első kommentet:

"Kedves Erdélyi Katalin! Azt szeretném kérdezni, hogy Ön teljesen normális-e? Nem csak az a probléma, hogy képtelen értelmezni egy közbeszerzési kiírást, de mennyire van beoltva a számok ellen az, aki képes leírni azt a hihetetlen ostobaságot, hogy havi 686 millió forintot várnak egy nyomorék focipálya és sípályácska koncesszióba adásától? Ez akkora nonszensz, hogy ilyet nem lehet tévedni. Még akkurátusan ki is számolja, hogy 15 év alatt ez 123 milliárd forint. Legkésőbb itt már rohadtul gyanúsnak kellett volna lennie, hogy úgy hülyeség az egész, ahogy van. Ez első blikkre is három nagyságrendes tévedés kb.
Akkor most elmondom, mi van:
A 686 millió a _koncesszió teljes becsült értéke_, világosan le van írva a kiírásban. Semmi gond, ha fogalmuk sincs, mi ez, nekem se volt, de ettől még nem lesz belőle havi koncessziós díj, csak mert épp az jutott eszükbe. Utána kell nézni fél perc alatt: a koncesszió jogosultjának becsült várható összbevétele az üzemeltetésből a koncesszió teljes időtartama, tehát röpke 15 év alatt. Ez tehát kicsivel kevesebb, mint havi 4 millió. Bevétel. És még építkezni is kell, meg ugye üzemeltetni, szóval vérmes reményeket nem táplálnék a koncessziós díjjal kapcsolatban, szerintem bőven valahol havi egymillió alatt. Na, itt a három nagyságrend.
És hihetetlen, hogy a népszava, az index, meg még ki tudja, kik kritikátlanul átveszik ezt az otromba ökörséget. Komolyan mondom, egy általános iskolásnak több esze van az átlag újságírónál. Tévedni persze emberi dolog, csak ez nem tévedés, tévedés az, amikor véletlenül lemarad a tizedesvessző, nem az, amikor szorzok-osztok, aztán szemrebbenés nélkül leírom, hogy százmilliárdos bevételt várnak egy rohadt focipályától. Komolyan mondom, szégyen, még az én pofám ég, nem viccelek. Először Földesnek akartam írni az indexen, de szerencsére észrevettem, hogy pongyolán olvastam el és ez itt a forrás."

Szóval az objektív vélemény kialakításához figyelmes tájékozódás és ehhez megfelelő mennyiségű idő kell. De nem ártana az elfogulatlanság sem. Az objektív tájékozódást az ilyen "tényfeltáró" cikkek nem segítik, inkább csak hangulatot keltenek. De hát lehet, hogy ez volt az igazi cél:)
Előzmény: (Sörapu. 189761)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.