Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Semmering - Stuhleck
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Althammerhof - hangulatos vidéki szállás Semmering sípályáitól 12-km-re - szállásfoglalás
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Semmering - Stuhleck
2011.12.29. 13:55
Üdv minden sport társnak!

Dec 28-án volt "szerencsénk" megjárni a mennyet és a poklot.
05:45-ös indulással egy nagyon jó hangulatú fórumos kis brigáddal(15 fő)
Nagyjából sejtettem mire számíthatok.A hóhiány mindenhol érezteti hatását de itt annyian voltak mintha 5 éve nem esett volna hó sehol Ausztriában plusz még sí szünet,ünnepek stb. gondolom nem kell ecsetelnem.10 óra magasságában elborzadva szálltam ki a P1-es parkolóban.Egy szemfüles sport társ már robogott is a pénztárhoz.Ezúton is külön köszönet neked(slaci)!!!
Egy viszonylag gyors öltözködés,felszerelés igazítás után mi is megcéloztuk a pénztárat.Először azt gondoltam a kasszák(jelzem mindösszesen 3!) mellett a WC-hez is sokan próbálnak bejutni,tévedtem!De fel a fejjel, Laca ott pogózott a kasszákhoz közel és egy szolidnak mondható 25 perces sorban állás után megszerezte a jegyeket a komplett csoportnak!A boldogság után jött a felvonóhoz vezető fighting szintén 20 perc.Beszállni maga volt az eufória irány a Hegy :) 10:40 kor nem is rossz a körülményekhez képest(késői érkezés,ünnepek) de a jótól igen távol még is boldogan.A felvonóról elborzadva tekintettünk le amint a P2 és P5 ös parkolóból megpróbálnak beszállni a P1től induló felvonóba.Hiába hagytak ki lent minden 3-4 székest innen én feladtam volna.Alul erős ködöt észleltünk ezért és a tömeg miatt megfogadtuk egyszer sem csúszunk le idáig.Ezek után koncentrálni kezdtünk a jó dolgokra,amint felfele haladtunk gyönyörű, napsütéses idő és a tiszta levegő fogadott. Éreztem amint megbékíti háborgó lelkemet(természetesen magam okoltam) közben megérkezünk "majdnem". :)
A narancssárga buborékoshoz érve már fel voltam készülve így már nem érdekelt az a heringparti ami fogadott.Ez egy apró kis nüansz a lentebbi viszonyokhoz képest.Még 15 perc és már indulunk is.Maga a csoda, emberek tucatjai mindenhol.Nagyüzem van!
MEGÉRKEZTÜNK!Felejtsük el embertársainkat!
A látvány káprázatos a Levegő, Napsütés és a havas hegycsúcsok kárpótolnak mindenért!Végül is ezért jöttünk,szórakozni,kikapcsolódni, barátokkal együtt csúszni,egy jó búzasört 1700-on meginni :) Mint említettem többé nem regélek a tömegről mert minden felvonóhoz jutás maga volt a rémálom megfűszerezve egy két tömegben dohányzó honfitárssal!Tehát élvezetes vonalvezetésű relatíve hosszú pályák remekül beágyúzva melyek közepes tudással kb.du 14:30 ig élvezhetőek is voltak.Ennyi!A tömeg és a napok óta tartó olvadás visszafagyás összessége megtette hatását.
Glatt jég mindenhol.Még frissen élezett boardal is élvezhetetlen volt mivel szinte keresztbe kellett menni a pálya teljes szélességében.Innentől még 2 kört mentünk és inkább a hüttét választottuk.Ez van,be kell érjük ennyivel.Inkább minthogy még egy csúszásnál bármim megsérüljön.Majd legközelebb.. ;)A P1 be vissza jutni 15:50 kor a sí lifttel :(( még 30 perc !Kisbuszunk a helyén.
Gábornak köszönhetően a parkolóban jóféle forralt bor és frissen sült kolbász,kenyér,ketchup, mustár.A nap végén ez egy mega-giga pozitívum!Köszönet érte,remek volt.
Ez nagyban hozzájárult a teljes nap értékelésében.
Konzekvencia:
Ha nem vagy kint nyitásra magadra vess de inkább nyitás előtt fél órával.
Ünnepek között, osztrák sí szünetben ,jó időben a közelben sehova!
36,5 + 2 euro kaució kártyára akkor oké ha minden klappol egyébként sok.
Jó mert közel van és jók a pályák.
A pikantériája a dolognak,hogy bár fáradtan még is röhögcsélve jöttünk haza, egy baromi jó kis társaságot ismertem meg személyesen amit nem bántam.
Pacsi mindenkinek!

Röviden ennyi ;)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.