Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztonságban az utakon: téli gumi, hólánc

2022.12.14. (x) szponzorált cikk

A tél sokakat csábít a hegyekbe, a téli sportok szerelmeseinek pedig nem árt felkészülni a téli kalandozásra. Ennek része az autók felkészítése is, melyben elsődleges szerepe van a téli gumik használatának. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor a téli gumi már nem elég, ilyenkor elő kell venni a hóláncot. A hólánc használata több szomszédos országban kötelező bizonyos időjárási körülmények között. Fontos, hogy a hóláncot időben, még az elakadás előtt szereljük fel az abroncsokra. Ahhoz, hogy ez zökkenőmentes legyen, nem árt a hóláncot még indulás előtt kipróbálni, felszerelni az autóra, hogy ne éles helyzetben kelljen ezt gyakorolni.

Milyen hóláncot vásároljunk?

Mint ahogy a téli gumik esetében is vannak olcsó és drága, prémium teljesítményt nyújtó gumik, úgy hóláncból is van olcsóbb és drágább. Választás előtt tisztában kell lenni az abroncs méretével, és figyeljünk arra, hogy a lánc ne csak keresztirányban vezessen a futófelületen, hanem hosszanti irányban is. Ez ugyanis javítja a kormányozhatóságot. A meghajtott kerékre kell egyébként felszerelni a hóláncot és fontos, hogy ha hólánc van az autón, akkor nem szabad 50 km/óránál nagyobb sebességgel közlekedni. Valamint azt sem árt észben tartani, hogy száraz aszfalton huzamosabb ideig nem használható, ugyanis ez károsítja a láncot, a gumit és a futóművet is.

König hóláncok magas minőségben

Többféle hóláncot is kínál a König, ezek egyike a Reflex Edge, ami másodpercek alatt felszerelhető. Felülről lefelé kell a kerékre szerelni, köszönhető ez a belső merev ívnek. A megfeszítése pedig egy kattintással történik, így igazán egyszerű a használata. Elegáns és modern kialakítású a König K-Summit hólánc, melyet oldalról lehet a kerékre szerelni. Szintén felülről lefelé szerelhető a König Easy-fit CU-9 hólánc is, másodpercek alatt a kerékre szerelhető, ez egy díjnyertes hólánc, ami kinézetében és technológiájában is modern, innovatív megoldásokat nyújt. Hatékonyságában kiemelkedő a König CK-7 hólánc, ami a világ legvékonyabb hólánca, használatát pedig olyan járművekhez javasolják, melyekre nehéz feltenni a hóláncot. A CS-9 s CS-10 hóláncok önfeszítők, és automatikus kioldóval rendelkeznek, ami szintén nagy előny.

A jeges utakra ajánlja a König a CL-10 hóláncot, aminek automatikusan zajlik a feszesség szabályozása és egy könnyen felszerelhető és kiemelkedő teljesítményt nyújtó hólánc. Kényelem, teljesítmény, megbízhatóság és tartósság – mindezeket a szempontokat hasznos figyelembe venni a hólánc vásárlására előtt. És mint a téli gumik esetében is, a hóláncnál is érdemes kiadni a nagyobb összeget egy prémium, megbízható, tartós hóláncért, hisz a biztonságos közlekedés egyik alappillére a tapadás.

A tél pedig igencsak megnehezíti a közlekedést, különösen a havas utakon, hegyekben kell nagyon odafigyelni arra, hogy milyen abroncs (és hólánc) van az autón. A König hóláncai pedig megbízható minőséget, tartósságot kínálnak, mindezek felett pedig egyszerűen használhatók, könnyen fel- és leszerelhetők. A König, az egykori Thule kínálja ma a legtöbb hóláncot a piacon, akár négykerék-meghajtású járművekhez és lakóautókhoz is találunk hóláncot a kínálatban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.