Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Síparkban lesz az országos freestyle snowboard bajnokság

2019.02.11. 2019.02.15. MSBSZ | frissítve: 2019.02.15.

A 2018/2019-es szezon legjobb híre a hazai hódeszkásoknak, hogy a Mátraszentistván Sípark ad otthont a magyar freestyle snowboard bajnokságnak. 2019. február 23-án, szombaton rendezi a Magyar Snowboard Szövetség az slopestyle kategóriában kiírt megmérettetést, melyhez a szövetség ez alkalommal szakmai társszervezőt is bevont.
A magyar snowboard bajnokság megrendezése sok éve, rendszerint az ausztriai, Murau környéki hegyekben zajlott. Idén viszont a szövetség úgy döntött, hogy kedvez a freestyle szakág versenyzőinek és elérhetőbbé teszi a rendezvényt azoknak is, akik eddig a távolságot tartották akadálynak a versenyen való indulásban. A hazai pálya lehetővé teszi a “slopestyle”, azaz különböző boxokkal, ugratókkal és korlát elemekkel épített formátum lebonyolítását és egy megfelelően színvonalas verseny megtartását.
A helyszínváltoztatás előidézője a tavalyi, utolsó év volt, amikor rá kellett jönnünk, hogy a versenyzők sokkal jobban értékelik, hogy itthon, saját hegyek között, közelebb az otthonukhoz rendezzük meg a bajnokságot. Rengeteg visszajelzést figyelembe véve, és az ország legtöbb pályaépítő tapasztalatával rendelkező csapattal együtt olyan rendezvényt szeretnénk idén életre hívni, amelyen hosszú távú célkitűzéseinket megalapozzuk." – Bécsy Balázs, MSBSZ főszervező

Bár az osztrák tapasztalatokat nehéz lenne összehasonlítani a hazai tudással, mégis a múltból emlékezhetünk olyan hazai rendezvényekre, amelyeken bebizonyosodott, hogy 822 méteren is megfelelőek a kondíciók egy sikeres, minőségi rendezvényhez.
"Már évek óta támogatjuk és szakmailag próbáljuk segíteni a Síparkot és a szövetséget abban, hogy az utánpótlás is megfelelő hangsúlyt és terepet kapjon ahhoz, hogy a snowboard sport fejlődjön és évről évre többen kezdjenek el deszkára állni. Idén már nemcsak a diákbajnokság tartozik a Store13 szervező és lebonyolító gárdájához, de örömmel csatlakoztunk a felnőtt freestyle bajnoksághoz is." - Szaplonczay Péter, Store13 tulajdonos

A havas sportokban hazánk első világkupa-győztese, Gyarmati Panka is megtiszteli jelenlétével a Magyar Freestyle Snowboard Országos Bajnokságot.
Gyarmati Panka
Gyarmati Panka
További infó: az esemény facebook oldalán
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.