Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan átadják Európa legnagyobb téli csarnokát

2006.11.14.

Hamarosan átadják Európa legnagyobb téli csarnokát A németországi Wittenburgban egy hónapon belül átadják Európa legnagyobb sícsarnokát. A Snow Funpark névre keresztelt létesítményben olyan félcsövet építenek, amelyen először lehet majd versenyeket rendezni fedett csarnokban.
A Hamburgtól 70 kilométerre található fedett csarnokot a tervek szerint december 8-án adják át. Európa legnagyobb sícsarnokának alapterülete megközelíti a 30 000 négyzetmétert, amelyre két pályát építenek.

A nagyobb pálya 330 méter hosszú lesz, és a legnagyobb szélessége eléri a 120 métert. Az átlagosan 80 méter széles pálya szintkülönbségét 57 méteresre tervezték, így a pálya lejtése 10-31 % között alakul majd. A pálya több mint 26 000 négyzetméteres felületével szinte teljesen betölti az egész csarnokot.

A kisebbik pályát a kezdőknek szánják a tervezők, így a hossza csak 90 méter lesz, a szélessége 40 méter, lejtése pedig 10 % alatt marad. A méltán világhíres félcső pedig 130 méter hosszú, 20 méter széles és 4,5 méter mély lesz. Ilyen méretekkel már alkalmas lesz nemzetközi versenyek lebonyolítására is.

A csarnokban egy négyszemélyes ülőlift szállítja majd fel a vendégeket a nagy pályára, de emellett üzemel egy csákányos lift és mozgószőnyeg a gyermekeknek. A pályák mellett hat vendéglő és egy söröző várja a vendégeket.

Hatalmas megnyitó ünnepségeket terveznek az üzemeltetők a december 8-10-i hétvégére. Pénteken a felnőtteket, szombaton a fiatalokat, vasárnap pedig a gyerekeket várják 'testreszabott' programokkal. A három nap alatt rengeteg ismert hazai és nemzetközi sztár lép majd fel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.