Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Autópálya síelőknek - kabinos liftet kap az A1

2008.04.03.

Ez lesz a szezon utolsó hétvégéje Katschbergen. Ottjártunkkor tudtuk meg a helyi turisztikai hivatal vezetőjétől, hogy a síterület büszkesége, az A1 autópályáról elnevezett 6 km hosszú sípálya fölé jövőre egy modern, gyors kabinos liftet építenek.

"Warscheinlich die schönste Talabfahrt der Alpen", azaz "valószínűleg az Alpok legszebb lesiklópályája" - hirdeti egy sárga tábla az A1 sípálya tetején, és a tényleg remek vonalvezetésű völgymenetet csak dícsérni lehet - kipróbáltuk. Egyetlen hátránya, hogy a több mint 1000 méteres szintkülönbséget visszafelé 4 szakasz felvonózással tudhatjuk le, ebből egy kétüléses és 3 meglehetősen hosszú csákányos lift. Nos, jövőre ezt a közel egyórás felvonózást fogja kiváltani az új kabinos felvonó, melyet december elején terveznek beüzemelni.

A kabinos lift a nassfeldihez hasonló konstrukció lesz, és ha megépül a hóbiztos A1 sok síelő kedvenc alpesi pályája lehet majd a jövő szezontól. Még március végén is remek hó borította a pályát teljes hosszában, köszönhetően a magasságnak (2220-1066 m) és a hely kedvező mikroklímájának. Csapadékhiány esetén pedig ott vannak a hóágyúk, melyekkel már a Katschi 66 km-es sípályarendszer 100%-ának mesterséges behavazása is megoldható.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Gasthof Mentenwirt csillagcsillagcsillag
Családi panzió a Lungau régió központjában, 500 méterre Grosseck és 4,5 km-re Katschberg síterepeitől. Felújított kétágyas, háromágyas, valamint családi szobák félpanziós ellátással és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Funimation Katschberg csillagcsillagcsillagcsillag
Közvetlenül a Katschberg-Ainecki sípályák mellett található hangulatos családi szálloda pazar wellness részleggel és gyermekbarát szolgáltatások óriási választékával. Kisgyerekes családoknak ideális.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.