Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonzárás az osztrák sípályákon

2008.04.04.

Szezonzárás az osztrák sípályákon Itt a tavasz, sorban zárnak a sípályák, pedig sok helyen a hó még elég lenne, csak síelőből van hiány. Az osztrák síterepeken ilyenkor húsvét után már csak lézengenek a vendégek, az emberek tavaszi tevékenységeikkel vannak elfoglalva. Pedig nincs is szebb mint egy napfényes áprilisi síelés!

Körülnéztünk, mikor zárnak a Magyarországhoz viszonylag közelebb eső osztrák sípályák, ahol még havas lejtők várják a síelőket. Ezeken a helyeken nagy eséllyel a felvonók előtti sorbanállás nélkül, sok-sok napsütést élvezve síelhetnek a szerencsések.

Karintiában e hét vasárnapján lehet utoljára síelni Nassfeld, Katschberg, Gerlitzen, Hebalm és Heiligenblut sípályáin. Salzburg tartományban 6-án zárnak a Hochkönig régió síliftjei, a stájereknél pedig Semmering-Stuhleck, Hochwurzen és Schladming várja a síelőket utoljára ezen a hétvégén. A Dachstein-West régióban 8-án búcsúztatják a téli szezont.

Még jövő héten üzemelnek, és április 13-án, vasárnap tervezik a szezonzárást a Ski Amadé nagyobb síterületei: a Bad Gastein, Bad Hofgastein, Kaprun, Zell am See, Saalbach Hinterglemm, Leogang, Sankt Johann im Alpendorf és Zauchensee. Szintén 13-án zár a két leghóbiztosabb stájer síterep: Planneralm és Reiteralm.

Egy tuti tipp: Hochkar, a közeli Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő síterepe a tervek szerint egészen április 27-ig kitart!

Nézzük, hol bírják legtovább húzni a telet: a szerencsés helyen fekvő Obertauern és a Karintia titkos tippjének számító Turracher Höhe egészen május 1-ig üzemelnek.

Májusi síelésre már csak a gleccsereket tudjuk ajánlani, az osztrák gleccserterepek nyitvatartásáról majd külön cikkben számolunk be.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.