Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A szövetség elnöke szerint jogellenes a vasárnapi közgyűlés

2018.04.13. MTI

Bajai András elnök szerint jogellenesen hívták össze a Magyar Sí Szövetség közgyűlését vasárnapra. Ezen a közgyűlésen indul az elnökségért a visszavonulását bejelentő Miklós Edit.
Bajai András (Kép: MOB)
Bajai András (Kép: MOB)
Bajai András pénteki sajtóközleménye szerint az esemény többek között azért lesz jogellenes, mert nem hívták össze az elnökséget, amely elrendelte a közgyűlés megtartását, majd meg nem engedett írásbeli döntések születtek, például a jelölő- és mandátumvizsgáló bizottságról, illetve a helyszínváltozásról.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a közgyűlésnek "nyilvánvalóan nem minősülő" összejövetelen semmiféle érvényes határozat nem születik majd, és minden szabálytalan határozatot - köztük a közgyűlés összehívására és az elnök jogköreinek teljes megvonására vonatkozót - megtámadta a jelenlegi vezetés a Fővárosi Törvényszéken.

"A korábbi vezetés rendszeres szabálytalan határozatok keretei között ugyan folyamatosan igyekszik ellehetetleníteni az elnök munkáját, de ez valódi akadályt nem jelent a napi működésben" - áll a közleményben.

Bajai hozzátette, hogy - szembesülve a szabálytalanságok különös súlyával - több büntetőfeljelentést tett, és beadványokkal fordult minden illetékes hatósághoz a törvényes rend helyreállítása érdekében.

A lesiklásban olimpiai hetedik alpesi síző, Miklós Edit csütörtökön jelentette be, hogy visszavonul, egyben jelezte, vasárnap versenybe száll a Magyar Sí Szövetség elnöki posztjáért.

"Rengeteget segítettem abban, hogy Magyarország felkerüljön a sísport térképére. Csodálatos hét esztendő volt magyar színekben versenyezni, mindig a profizmus felé haladtunk. A mostani vezetőség, Bajai András elnök és Vámos Attila ügyvezető viszont amatőr" - jelentette ki sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: "Semmi jóra nem vezet, amit ők csinálnak. Nem tudunk profin együttműködni, elsősorban ezért döntöttem a visszavonulás mellett."

Bajai András pénteki álláspontja szerint nem kérdés, hogy Miklós Editet vasárnap "kikiáltják" elnöknek, de ennek nem lesz jelentősége.

"Edit, ne csináld! Nagyon nagy a baj a Magyar Sí Szövetségben. Várd meg, amíg rendet teszünk. Utána pedig gyere, és dolgozz te is a magyar sísportért" - üzente végül az elnök.

Az eseményre vasárnap 15 órától a fővárosi Danubius Hotel Arénában kerül sor.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.