Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beindult a hóágyúzás a mátraszentistváni Síparkban!

2012.12.07. Kőrösi Gergő (sipark.hu)

Beindult a hóágyúzás a mátraszentistváni Síparkban! Alakulnak a dolgok a mátraszentistváni Síparkban. Ma reggel csípős hideg van. Jelenleg -9 fok a hőmérséklet, így szuper körülmények között mentek a hóágyúk egész éjszaka, de napközben is folyamatosan hóágyúzzuk a pályákat.
Tegnap este tudtuk elkezdeni a hógyártást, sajnos volt egy-két problémánk a villamoshálózattal. Elment egy fázisunk, jó nagy bosszúságot okozva ezzel: már ment egy pár hóágyú, amiket aztán jó nagy macera volt kiolvasztani a jégből. De most már minden jól üzemel. Büszkék is vagyunk a hóágyúsainkra! Hidegben-fagyban, szélben, hóban, éjjel-nappal szorgosan végzik a dolgukat, hogy nemsokára kiváló minőségű sípályán csúszhassanak a vendégek.

Az elkövetkezendő napokban rendkívül hideg lesz (-10, -15 fok), így a hóágyúrendszerünket a maximumon tudjuk majd járatni. Számításaink szerint a jövőhét végéig, mintegy 20.000-25.000 köbméter havat tudunk majd legyártani.

Hóágyúzás péntek reggel
Hóágyúzás péntek reggel
A célunk az, hogy a nyitásra a 4-es pálya is teljes hosszban üzemeljen, és karácsonyra már készen legyen a 4B, 5B és a 3-as pálya is, így utána már "csak" az 1-es pálya maradna. A jövőheti szezonkezdetre 5 hektárnyi felületet kell beágyúznunk, aztán még 5 hektárnyival kell elkészülni karácsonyra. Vizünk van bőven, a patak most is csörgedezik, ehhez nem kell más, csak tartós hideg.

A webkameránkon figyelemmel kísérhetitek a hóágyúzást!

KOMMENTEK

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.