Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Digitális offenzíva a Ski amadé régióban

2013.10.21. sielok.hu

Az Alpok legnagyobb WIFI hálózata tovább bővült és már majdnem a Ski amadé teljes területére kiterjed. A Ski amadé síszövetség, 760 kilométernyi sípályával Európa egyik legnagyobb télisportközpontja, a 2013/2014-es téli szezontól még több praktikus fejlesztést kínál a digitális "sí-életmódhoz".
A Salzburger Sportwelt, a Schladming-Dachstein, a Gastein, a Hochkönig és a Grossarltal régió vendégei csaknem valósághű képet kaphatnak a tökéletes sínapról számítógépük segítségével: a www.skiamade.com honlapon található három dimenziós alpesi világban magas felbontású képek segítségével fedezhetjük fel a régiókat, a hegyeket, a sípályákat, a felvonókat, hüttéket és érdekes helyeket. A táj fölött repülve madárperspektívából nézhetjük meg a sípályákat és olvashatjuk le a hozzájuk tartozó szintkülönbségekre vonatkozó adatokat.
"Az új fejlesztések segítségével tovább folytattuk a múlt szezonban kezdett digitális offenzívánkat. Folyamatosan dolgozunk a digitális kínálatunk javításán és bővítésén, hogy még több szolgáltatás nyújtsunk a vendégeknek" – mondta Dr. Christoph Eisinger, a Ski amadé vezérigazgatója.

Mobilapplikáció az élményteli síelésért, kényelemért és biztonságért

Az Iphonra és Androidra egyaránt ingyenesen letölthető "Ski amadé Guide" 3.0-ás verziója tartalmaz egy új Geo térképet is, amellyel még pontosabban határozhatjuk meg a különböző orientációs pontokat. A síkunyhók, felvonók, WC-k, parkolóhelyek és szervizállomások mellett a Ski amadé síszövetségben a pénzautomatákat is pontosan meg lehet találni. A "Ski amadé Guide" 3.0-ás verziója 2013 decemberétől lesz elérhető.

Az applikáció égető helyzetben sem hagy bennünket cserben: az integrált vészhívó funkcióval a felhasználó azonnal segítséget tud kérni – anélkül, hogy előtte a megfelelő telefonszámot kellene keresgélni. A kínálatot olyan praktikus információk teszik teljessé, mint a menedékházak bemutatása, a wifi állomáskereső vagy a látnivalók jegyzéke. Az applikáció egy további fontos eleme a beépített sínavigációs-rendszer: az egyénre szabott ideális útvonalat a síelési stílusunknak, a tudásunknak, az évszaknak és az aktuális időjárási adatoknak megfelelően határozhatjuk meg. Ezenkívül a felhasználók különböző tematikus sí útvonalak közül is válogathatnak.
Az applikáció nemcsak a sípályán nagyszerű társ, hanem a síelésen kívül is: a síelés előtt, közben és után is könnyedén szerezhetünk információkat az aktuális hóviszonyokról, az időjárásról, a különböző rendezvényekről és a szabad szálláshelyekről is. Az opcionálisan bekapcsolható sípályafigyelő elmenti a megtett szakaszokat. A megtett útvonalak lementhetőek a sínaplóba, majd egy mozdulattal posztolható minden a Facebookra.

A közkedvelt "Ski amadé Guide" applikáció 2011/2012 óta elérhető. Az eddig eltelt időszakban több mint 150 000 felhasználó töltötte le a miniprogramot Iphone vagy Android készülékére.

Vezeték nélküli kapcsolat a számítógép és a mobil készülék között

A Ski amadé síszövetség digitális offenzívája nemcsak új funkciókkal bővíti a honlapot és az applikációt, hanem vezeték nélküli kapcsolatot is biztosít: a különböző adatok egyszerűen és gond nélkül szinkronizálhatóak a számítógép és a mobil eszközök között. Nem kell mást tennünk, mint létrehoznunk egy felhasználói fiókot a honlapon ( www.skiamade.com ). Ezután már a téli üdülés előtt is összeállíthatjuk kedvenc sí útvonalunkat, amelyet közvetlenül áttölthetünk okostelefonunkra is. Emellett a sípályafigyelő rendszer által mentett sínaplót is játszi könnyedséggel tölthetjük át a mobiltelefonról a számítógépre.

WIFI a sípályán

Az Alpok egyik legnagyobb WIFI hálózatának a kiépítésébe is rengeteget invesztált a Ski amadé síszövetség: a 2013/2014-es téli szezontól 400 WIFI állomás garantálja az ingyenes internetkapcsolatot. A vendégek így a síterepeken szinte mindenhol szörfözhetnek az interneten, megnézhetik az e-mailjeiket vagy bejelentkezhetnek a különböző közösségi oldalakra, ha rendelkeznek egy kompatibilis eszközzel – okostelefonnal, tablettel vagy laptoppal.

A WIFI hálózat használata rendkívül egyszerű. A bejelentkezésnél csak a felhasználási feltételeket kell elfogadnunk, jelszó megadására nincs is szükség. A könnyű kezelhetőség is nagymértékben hozzájárult a WIFI hálózat sikerességéhez: A 2012/13-as szezonban csaknem 220 000 fő használta a vezeték nélküli internetkapcsolatot és csaknem 4 millió online letöltés valósult meg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.