Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
SÍTEREPAJÁNLÓ
Bledi-tó
Aktív szálláscsomagok a festői Bledi-tó környékén!
Kreischberg - Murau
Aktív nyári üdülés Murau városkában és Kreischbergen
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Fáklyás síeléssel tisztelegtek a nemzet hősei előtt

2017.03.17. | Frissítve: 2017.03.19. | Szerző: Magyari Tekla
Nemcsak a világ magyarok lakta városain és falvain, de a székelyek szent hegyén is megemlékeztek a szabadságharc és forradalom 169. évfordulójáról: a Madarasi Hargitán mintegy kétszáz kokárdás síelő énekelte tábortűz fénye mellett a himnuszainkat, és fogadták közösen, hogy „rabok tovább nem leszünk”.
A legmagasabban fekvő székelyföldi síközpontban zászlókkal és fáklyákkal a kézben, hosszú, kígyózó sorban siklottak a környékbeliek, valamint a magyarországi síelők.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A szabadságharc és forradalom hősei előtt tisztelegtek a Madarasi Hargitán is: a sötét hegy csendjében tisztán csengett a magyar- és a székely himnusz, tábortűz ropogása biztosította a zenei aláfestést, s az egybegyűltek közösen ismételték a Nemzeti dal sorait.

„Szép számban összegyűltek olyan emberek, akik a hegy szeretetéért vannak itt, akik a hétköznapokban is itt vannak, hétvégenként itt síznek, szeretik a hegyet, imádják annak a szellemét, és azt, amit maga a hegy ad. A székelyek szent hegyén valahogy egy picit másképp hangzik a magyar és a székely himnusz, itt az emberek szíve is másképp dobban” – fogalmazott a Madarasi Hargita Síközpont üzemeltetői nevében Györffy Károly, a rendezvény szervezője.
A székely ruhához ezúttal nem ráncos csizma, hanem síbakancs dukált, s a fáklyás menet tagjai sílécen emlékeztek a nemzet hőseire. A különleges megemlékezés számos magyarországi és székelyföldi síelőnek szerzett életre szóló élményeket, s a székelyföldi síközpont üzemeltetői ígérik, a rendezvényből hagyományt teremtenek.
Szezonzárásról azonban még nincs szó a Madarasi Hargitán: a mintegy félméteres havon márciusban is lehet síelni, s a felvonókat április elején is üzemeltetik.
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 36 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...