Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gemeindealpe ezentúl a freeridereké

2013.12.08. Stánicz Balázs

Gemeindealpe ezentúl a freeridereké A Mariazell melletti szimpatikus síterep az idén egy új liftet épít és mellé egyből létrehozza a tartomány legnagyobb funparkját, a freestyle síelők és snowboardosok legnagyobb örömére. Ez még nem minden! Nézzük csak mit kínál Gemeindealpe az idei szezontól.

A tartomány legnagyobb funparkja

Az alsó-osztrák síterep az idei szezontól elsősorban a sportos sízőkre és snowboardosokra, a freestyle és freeride híveire és a sítúrázókra koncentrál. Az üzemeltető elképzelése szerint a jövőben értük lennének. Hogy melyik az idei szezon legnagyobb durranása? Szerintünk a funpark, az ugyanis párját ritkító lesz az egész határ közeli régióban.
Ilyen lesz a funpark
Ilyen lesz a funpark
A kivitelezést a Mellow társaságra bízták, akik a teljesség igénye nélkül a következő Funparkok kivitelezésért felelősek: kapruni gleccser összes funparkja; nemzetközi freestyle versenyek helyszíne, a svájci Corviglia és Davos síterepén vagy éppen Obertauernon. A mitterbachi park 550 m hosszú, 15-30 méter széles és 17 elemmel vértezik fel, köztük két nagy ugratóval, korlátokkal, dobozokkal (box).

Új lift is lesz

A funpark a síterep közepén terül el, közel a négyüléses hegyállomásához, de ez még nem minden, ugyanis egy külön felvonót kap egy csákányos lift személyében. A csákányos 700 m hosszú (mellette egy sípálya is kialakításra kerül) és 1128-1302 méter közti magasságban terül el.

Mélyhavazás Gemeindealpén

Hóágyúk a csúcson

E két nagyprojekt mellett jelentősen fejlesztik a hóágyúrendszert, ugyanis azt kiterjesztik egészen a síközpont csúcsáig, azaz ahol többek közt a tartomány legmeredekebb fekete pályája található. A hóágyúk száma 68 darabra növekedik.

Kezdők helyett haladók

Az idei szezontól a völgyen található sportboltban lavinajelző készüléket, túra-, és freeride sílécet is kölcsönözhetünk. A síterep célja határozottan elkülönülni a környező családi sípályáktól (így Mariazell) és a sportos sízők és snowboardosok felé nyitni, akik alkalomadtán nem vetik meg a funpark és a mélyhó nyújtotta örömöket sem.
KOMMENTEK
cannibale | 2013.12.08. 18:11
Végre valaki nem a nagycsaládosokat favorizálja!
Zsír.

Szállástippek
Bartelbauer panzió csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű panzió a St. Sebastiani gyakorlólift és négyüléses lift közvetlen szomszédságában, félpanziós ellátással, játszószobával. Igény esetén 2-5 fős apartmanok is foglalhatóak a melléképületben, 70 m-re a panziótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.