Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: új hatüléses sílift 2015 decemberétől

2015.02.11. Stánicz Balázs

A honfitársaink körében kedvelt karintiai síterepen hosszú idő után új felvonó épülhet a hegy keleti oldalán. A tervek már az asztalon, tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok is, hatüléses felvonó röpítheti a síelőket a magasba.
A hegy keleti oldala mindig is amolyan mostoha volt, most ez gyökeresen megváltozhat. A kétüléses Berger lassan libegő ülőszékein már csak az idei szezonban élvezhetjük a karintiai napsütést.
A hotel mellett kap helyet a völgyállomás - Fotó: Stánicz Balázs
A hotel mellett kap helyet a völgyállomás - Fotó: Stánicz Balázs
Jövőre ugyanitt (s csaknem ugyanezen a nyomvonalon) a Wörthersee Expressre keresztelt hatüléses szállítja a téli sportolókat a síterep csúcsára.
Az új felvonó a pályatérképen
Az új felvonó a pályatérképen
A modern felvonó jelentősen felértékeli a keleti részt, egyben a Feurberg Resort szállóvendégei is gyorsabban juthatnak el a síparadicsom túloldalára, arról nem is beszélve, hogy az új felvonó sokkalta ellenállóbb lesz a széllel szemben. A fejlesztés mintegy 6,5 millió eurót kóstál.
KOMMENTEK

Szállástippek
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.