Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Weißsee: Végre! Megépül a duplaüléses

2010.11.19. Stánicz Balázs

Sok-sok év óta szerepel a pályatérképen, mint tervezett felvonó. A projekt eddig mindig kútba esett köszönhetően a környezetvédők hatékony munkájának. Most úgy tűnik a síterep felülkerekedett a környeztvédők oly’ féltett madarai felett; az idei szezontól jön az új duplaüléses.
Idilli környezetben épül fel a libegő
Talán már tíz éve is, hogy először a pályatérképen felbukkant, azóta minden évben ott van, szaggatottan; a tervezett duplaüléses. A környezetvédők eddig sikeresen harcoltak a síterep ellen, most úgy tűnik elbuktak és a Fortuna Weißsee oldalára állt. A duplaüléses 2000 méter környékéről a Tauernmoos tó partjáról indul a Weißsee-tó és a Rudolfshütte irányába. Az új libegő mellé egy 1,5 kilométeres pályán tudunk lesíelni. De nem a pálya miatt várták oly sokan ezt a felvonót! Így ugyanis megannyi freeride útvonal nyílik meg; a meredek és szűk kuloároktól kezdve a széles és valamivel lankásabb szűzhavas hegyoldalakon keresztül.
Weissse 2010. április | Fotóalbum by Koty
Weissse 2010. április | Fotóalbum by Koty
A kiindulási pontunktól függően akár 600-800 méteres szintkülönbségű és több kilométer hosszú porhavas élményt jelent ez. A síterep eddig is elsősorban a túrasízők és a freeride síelők és deszkások körében számított viszonylagos népszerűségnek. Az üzemeltető szerint az új lift minden bizonnyal felértékeli a mesés természeti környezetben fekvő síterepet, ami méltán pályázhat Salzburg legeldugottabb síterepe címére; hozzáteszem sokunk örömére.
KOMMENTEK
Koty | 2010.11.19. 21:47
No, akkor teszteljük le a szezonban!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.