Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grosseck: összejött a pénz a kabinosra

2011.10.28. Stánicz Balázs

Grosseck: összejött a pénz a kabinosra Igaz évek óta szó volt egy kabinosról, ami St Michaelből hozza fel a síelőket a síterepre, mindezidáig a nagyszerű tervekbe beleszóltak azok a fránya anyagiak. Egy kora őszi napon végül igent mondtak az érintettek, összegyűltek az eurók, új kabinost kap Grosseck, viszlát duplaüléses!
A Lungau régióban idén nem tétlenkedtek a síparadicsomok; Katschberg mellett Grossecken is egy új kabinosnak örvendhetünk.

A kedvelt síterepre eddig két módon lehetett becsatlakozni; a Mauterndorf környéki piros kabinossal vagy a St Michael felőli régi duplaülésessel. Aki már utazott rajta az bizony jól tudja, hogy a felvonó nem a gyorsaságáról volt híres. A hosszú út során tengernyi időnk állt rendelkezésre; kiolvasni az újságot, megebédelni a „hozott” elemózsiából…. Egy langyos tavaszi napon talán még valahogy elütöttük az időt, de egy igazi hideg januárin bizony alaposan átfagytunk, így kiolvadás gyanánt felértünk után a legközelebbi hüttét vettük célba, ahol valószínűleg soha nem fogyott annyi meleg tea és forralt bor.
Épül a Sonnenbahn
Épül a Sonnenbahn
Így az idei fejlesztésnek talán csak az ottani hütte tulajdonos nem örül, mindenki más igen. Ahogy a szomszédos Katschberg, így Grosseck esetében is mérföldkő az új felvonó, de nézzük meg csak közelebbről milyen is lesz. A völgyállomás és hegyállomás lényegében nem változik, ugyanonnan indul és ugyanoda érkezik, ahogy az elődje. A menetidő jelentősen lerövidül, a több mint 20 perc helyett már 7 perc alatt csúcsra érünk a nyolcfős sárga kabinosokban ülve. Sonnenbahn, így fogják hívni a gondolát, amit a kabinok sárga színe is megerősít, na és a tény, hogy a lungaui síparadicsom napsütötte oldalán szállítja a magasba síelőket és snowboardosokat. A st michaeli hotelüzemeltető és panzió tulajdonosok örömmel fogadták a beruházást, szerintük így jelentősen növekedni fog a vendégek száma és a kicsit elfeledett síközpont újra fényes csillagként tündökölhet Lungau egén.
Így néz ki a Sonnenbahn új kabinja
Így néz ki a Sonnenbahn új kabinja
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachbauer apartmanok
Hangulatos kis apartmanház 2-6 fős apartmanokkal a Lungau régió központi részén, 400 méterre a Grosseck/St Martin kiskabinos lift völgyállomásától. Szolgáltatások: ingyenes WiFi, közös társalgó, reggeli, játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.