Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás miatt veszélyben Miklós Edit versenye

2017.01.13. MTI

A csütörtöki után a pénteki női lesikló edzést is törölték a szervezők Altenmarkt-Zauchenseeben, így veszélybe került a szombati világkupafutam megrendezése, amelyen Miklós Edit is indulna.
Havazott (Kép: Zauchensee Skiparadies / Facebook)
Havazott (Kép: Zauchensee Skiparadies / Facebook)
Mindkét napon a hóesés és a köd miatt nem lehetett megtartani a tréninget, márpedig a leggyorsabb szakágban csak úgy lehet versenyt rendezni, ha előtte legalább egy gyakorlásra lehetősége nyílik a résztvevőknek. Az újabb törlés révén 11.15-kor tervezik megrendezni a vk-futamot, az edzésre pedig közvetlenül előtte kerülne sor a nemzetközi szövetség (FIS) legfrissebb közlése szerint.

A hivatalos tréning elmaradása nem túl jó hír a csíkszeredai születésű magyar versenyzőnek, ő ugyanis saját bevallása szerint minden egyes csúszással egyre gyorsabb szokott lenni. Tavaly a hóhiány okozott gondot ezen az ausztriai helyszínen, akkor rendhagyó módon egy rövidített pályán kétszer jöttek le a sízők, az olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit pedig 17. helyen zárt a két futam alapján.

Lindsey Vonn a verseny színhelyén (Kép: Altenmarkt-Zauchensee / Facebook)
Lindsey Vonn a verseny színhelyén (Kép: Altenmarkt-Zauchensee / Facebook)
A szombati lesikló viadalt kiemelt érdeklődés övezi, mivel az olimpiai és világbajnok Lindsey Vonn két hónappal kéztörése után itt térne vissza. Miklós Editnek így ugyan eggyel több komoly riválisa lesz a szakág legjobbjának járó kristálygömbért, ennek ellenére igyekszik megerősíteni a helyét a pontversenyben, sőt, akár előrelépni.

Miklós Edit a verseny színhelyén (Kép: Miklós Edit / Facebook)
Miklós Edit a verseny színhelyén (Kép: Miklós Edit / Facebook)
A 28 éves síző 108 pontjával jelenleg ötödik lesiklásban, de a 300-zal vezető szlovén Ilka Stuhec kivételével minden riválisát megelőzheti egy sikeres szerepléssel, ugyanis a második olasz Sofia Goggiának 162 pontja van. A győzelemért 100 pont jár, de Miklós Edit eddigi legjobb teljesítménye, a harmadik hely is 60 pontot ér.

Vasárnap szuperóriás-műlesiklásból és műlesiklásból álló szuperkombinációt rendeznek Altenmarkt-Zauchenseeben.
KOMMENTEK

Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.