Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hegyeink is részesülnek az alföldi nagy havazásból

2011.02.25. Árvay Sándor

Hegyeink is részesülnek az alföldi nagy havazásból Különös területi eloszlásban támad a tél február utolsó napjaiban. Az általában több havas áldást kapó nyugati és középső országrész most szinte teljesen kimaradt a szórásból, Dél-Magyarországon azonban folyamatosan havazik, s keleten is, például Debrecenben megszakítás nélkül érkezik az utánpótlás.
A síelők szerencséjére az Északi-középhegység egyes régiói is kapnak a hófehér szállítmányból. Pénteken még további havazás várható keleten, szombattól jön a napsütés, s a jövő héttől a lassú, de fokozatos felmelegedés.

Most azonban igazi tél van a Mátra magas régióiban. Két napja havazik, csodálatos a táj, s kitűnőek a síelési viszonyok. Mátraszentistvánon 65-105 cm-es friss hó fedi a lejtőket, működik a sípark 6 liftje, nagy forgalom várható a hét végén. A Kékesről 25-50 centis tömörített havat jelentettek, a felvonók a pálya teljes hosszában, 1 km-en működnek.
Kékes ma délelőtt
Kékes ma délelőtt
A borsodi lejtőkön Bánkút utoljára a múlt hét közepén kapott havat, a mostani vékonyka (0-3 cm) porhóréteg nem elegendő a síeléshez. Szilvásváradon ugyan ma szemerkél a hó, de a bizonytalan előrejelzések miatt a pár hidegebb éjszakán nem indították el a hóágyút, így a pályát jelenleg vékony porhó takarja. Csak ha esik, és meg is marad a hó, akkor nyitnak. Az észak-keleti végeken viszont Sátoraljaújhelyen mínusz 7 fokra, hóesésre, s borult időre ébredtek pénteken reggel, így minden adott a lecsúszáshoz: az immár egy napja tartó kiadós havazás eredményeképpen 5-14 cm friss hó takarja a pályát. Tokaj-Kopaszhegy pályáján szintén sokat segített a hóesés, 8-14 cm friss hó várja a síelőket – nyitás szombaton reggel 10 órakor.

Visegrád-Nagyvillám utoljára hétfőn kapott természetes hó utánpótlást, ám a 25-40 centis műhó megfelelő körülményeket kínál. Öt lift működik, nyitva a kölcsönző és a büfé is, oktatás is lesz a hétvégén. Szombat este 9-től hajnalig farsangi bulira várják az érdeklődőket! A hütte parti belépő + esti sízés ára 3000 Ft. Az ár egy pohár italt és korlátlan felvonózást tartalmaz. A jelmezben érkezők 500 Ft engedményt kapnak a jegyárból. Dobogókőn a kedden hullott 5-10 cm friss hó még mindig kevés a síelés beindításához, de a pálya gondozói abban bíznak, talán pénteken, s a szombatra virradó éjszaka jön annyi pótlás, hogy ki tudjanak nyitni a hét végére.
Az ország nyugati régióban Eplény a biztos pont. A Nordica Arénában kiváló minőségű folyamatosan hóágyúzott pályákkal várják egész héten a síelőket, snowboardosokat. 60-110 centis friss hó takarja a pályákat, mindhárom felvonó működik. Kemény, de nem fagyos, tökéletes hó takarja a lejtőket.
KOMMENTEK
kissünöcske | 2011.02.25. 15:59
"Két napja havazik, csodálatos a táj, s kitűnőek a síelési viszonyok. Mátraszentistvánon 65-105 cm-es friss hó fedi a lejtőket." Szuper!! Mindig erre vágytam, hogy itthon ekkora friss hóban tudjam karcolni az íveket. I love this Game. Holnap reggel nyitásra ott vagyok!
lorka | 2011.02.25. 20:09
Hegyet Szegednek!
vmate | 2011.02.25. 22:23
lorka :)

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.