Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétfőn havazhat itthon a hegyekben, akár 3-5 cm

2014.12.07. sielok.hu

A hétvégi szomorkás, csapadékos idő hazánk nagy részén még hétfőn reggel is kitart, majd napközben nyugat felől fokozatosan szűnni kezd a csapadék, délután inkább már csak a Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon eshet.
A magasban fölénk áramló hidegebb levegő hatására elsősorban az Északi-középhegység, illetve kezdetben még az Alpokalja és a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő tájain is az esőt egyre inkább havas eső, havazás válthatja fel. A 700-800 méter fölötti hegycsúcsainkon akár 3-5 cm friss hó is kialakulhat, így pl. a Kékestetőre utazókat ismét téli táj fogadhatja. Főként a Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél.

Kedden eleinte még a középső és délnyugaton alakulhat ki kisebb csapadék - ekkor a Mecsekben hullhat havas eső, kevés hó -, északnyugat felől azonban egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, és hosszú idő után napsütésnek is örvendhetünk. Hajnalban a derültebb északnyugati tájakon már fagyni fog, délután 2-6 fokra készülhetünk, ugyanakkor az erős északias szélben ennél alacsonyabb lesz a hőérzet.

Szerdán országszerte a napsütés lesz túlsúlyban, nyugodt, csendes időre van kilátás, délutánra a szél is mérséklődik. Reggel öltözzünk melegen, szinte az egész országban fagyni fog, délután pedig 1-6 fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők - írja az Időkép.
KOMMENTEK
Harlequin | 2014.12.08. 07:56
végre

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.