Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Károkat okoz a rendszeres áramszünet a Mátrában

2013.02.17. MTI

Károkat okoz a rendszeres áramszünet a Mátrában Egyeztetést kezdeményez az áramszolgáltató, a helyi önkormányzatok, illetve a mátrai sípályákat és szállodákat működtető vállalkozások bevonásával a téli idegenforgalmi csúcsszezonban a Felső-Mátrában előforduló áramszünetek miatt Balázs József fideszes országgyűlési képviselő.
A politikus vasárnapi, Mátraszentistvánon tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az áramkimaradások Sástótól felfelé gyakorlatilag a teljes Mátrát, Mátraházát, Galyatetőt, Kékestetőt, a felső-mátrai településeket, Mátraszentistvánt, Mátraszentimrét, Mátraszentlászlót egyaránt érintik.

Az elmúlt időszakban több milliárd forint értékű turisztikai beruházás valósult meg a Mátrában, a sorozatos áramszünetek pedig veszélyeztetik ezek működését - tette hozzá. Mint mondta: az áramkimaradások miatt technikai eszközök sora megy tönkre, illetve súlyos presztízsveszteséget okoz a helyzet a térségnek a vendégek fokozatos elmaradása miatt.

Elképzelhetetlen helyzet, hogy a XXI. század elején Magyarország egy területén rendszeresen kimaradjon az áram. Az, hogy télen hó esik, nem vis maior - fogalmazott. A térség fideszes országgyűlési képviselője közölte, hogy az ügy megoldása érdekében azonnali kérdést kíván feltenni a nemzeti fejlesztési miniszternek a parlamentben.

Boros Norbert, az ELMŰ-ÉMÁSZ sajtószóvivője az MTI-nek korábban azt mondta, hogy a Mátrában az idén tetemes mennyiségű hó esett. Emiatt rendszeresen fák zuhannak a villanyoszlopokra, megszakítva a terület áramellátását. Szerinte a kialakult helyzetért nem felelős a cég. Az erdőtörvény ugyanis előírja a gazdák számára, hogy a vezetékek közelében ritkítsák, gallyazzák a fákat, azonban ezt nem teszik meg.

A vasárnapi sajtótájékoztatón a környék erdőbirtokosai nevében Kaszala Judit tagadta, hogy ez kizárólag a gazdák feladata volna. Amennyiben a szolgáltató megmondja, hogy mit, hol vágjanak ki, akkor azt a gazdák végrehajtják - tette hozzá.

Kőrösi Péter, a mátraszentistváni Sípark sportigazgatója hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben már tetemes káruk keletkezett, egyrészt a tönkrement technikai eszközök miatt, másrészt több alkalommal kártalanítaniuk kellett a hoppon maradt síelőket. Továbbá sokan azon hírek hallatán mondanak le a mátraszentistváni síelésről, amelyek az áramszünetekről szólnak.

Előházi Péter, Mátraszentimre független önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a település lakosságának 80-90 százaléka az idegenforgalomból él, így az áramkimaradások közvetlen anyagi kárral járnak.

Emellett áramszünet idején nincs oktatás az iskolában, az óvodában, és közvetlen károk is érik a családokat az áramkimaradás miatt tönkremenő kazánok miatt. Ráadásul ilyenkor se mobil-, se vonalastelefon-szolgáltatás nincs a térségben - tette hozzá.

KOMMENTEK

Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.