Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új időpontban a hazai FIS alpesi síverseny

2020.01.31. 2020.02.04. Magyar Sí Szövetség | frissítve: 2020.02.04.

Első alkalommal lesz felnőtt nemzetközi alpesi síverseny hazánkban. A sporttörténelmi eseményt a Magyar Sí Szövetség rendezi a Mátraszentistváni Sípark FIS minősítésű sípályáján.
Fotó: Magyar Sí Szövetség (Skihungary.hu)
Fotó: Magyar Sí Szövetség (Skihungary.hu)
Mindkét versenynapon műlesiklásban állhatnak rajthoz az indulók, de a FIS verseny mellett a szövetség megrendez egy két futamos para nemzetközi síversenyt is.

Magyarország első FIS versenyének a Mátraszentistváni Sípark ad otthont, ahol javában zajlik a versenypálya előkészítése a futamokra. A Magyar Sí Szövetség szakmai stábja, valamint ifjúsági versenyzői megkezdték a pálya tesztelését. Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke személyesen is kipróbálta a sípályát.

“Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a sítörténelmi pillanatnak. Már nagyon készülünk a versenyekre, és bízunk benne, hogy népes mezőny vesz részt a futamokon. Ifi válogatottunk a napokban birtokba vette a pályát, és a szövetségi edzők is kipróbálták már, ahogy jómagam is.
FIS minősítésű lesiklópálya Mátraszentistvánban
FIS minősítésű lesiklópálya Mátraszentistvánban
Egybehangzóan az a véleményünk, hogy a sípark munkatársai jó munkát végeztek. A világ legnépszerűbb sípályáin járhattam és versenyezhettem aktív éveimben, és összehasonlítva a világkupás pályákkal elmondhatom, hogy nemzetközi szintű és minőségű körülményeket teremtettek a mátraszentistvániak. Reméljük, az időjárás is a kegyeibe fogad minket, és egy emlékezetes FIS versenyt tudunk lebonyolítani” – nyilatkozta Miklós Edit.

A FIS minősítést a Mátraszentistváni Sípark 1-es pályája már évekkel ezelőtt megkapta, de a nem megfelelő időjárási viszonyok miatt eddig nem sikerült nemzetközi futamokat rendezni. A jövő heti FIS versenyre jelenleg minden feltétel adott.

A verseny programja elérhető a Magyar Sí Szövetség honlapján: www.skihungary.hu

Frissítés (2020. február 4.): elmarad a február 6-7-re tervezett verseny!

Az utóbbi napok enyhe időjárása miatt a hó minősége nem teszi lehetővé verseny lebonyolítását a Sípark Mátraszentistván FIS-pályáján. Ezért a Magyar Sí Szövetség és a Sípark vezetősége úgy döntött, hogy Magyarország első FIS alpesi sí versenyének megrendezését a jövő hétre halasztja. A PARA műlesikló versenyt azonban törölte a versenyigazgatóság.

A Síparkban a hosszú pálya és a síoktató pálya továbbra is nyitva áll a látogatók előtt, és megkezdődik a hóágyúzás, valamint a pályák előkészítése.

A “MÁTRA KUPA” FIS műlesikló verseny új időpontjáról és a módosított versenyprogramról a napokban tesznek közzé információt.
KOMMENTEK
M61021 | 2020.01.31. 15:38
Örülök a versenynek. Lehet, hogy FIS verseny először lesz itthon, de nehezen tudom elképzelni, hogy nemzetközi alpesi síverseny még sosem volt nálunk, mondjuk az elmúlt 100 évben. Az lehet, hogy emberemlékezet óta nem volt... :) Eplény lehetne a következő!
- Marky - | 2020.01.31. 21:09
Wow!
Részletes program elérhető valahol?
TKata | 2020.01.31. 21:58
Rámész az itt lévő linkre, ott rányomsz az ide érvényes képre, ott a lap alján a program lista elérhetőség, abból a listából kiválasztod az Invitation Mátra kupát, aztán ott lesz egy letöltés, na az lesz az.
Felhasznalonev | 2020.01.31. 22:32
Képzelem egy alpesi műlesikló pálya után, amin 1-2 percig is jönnek lefelé, hogy fog zsibbadni a lába a mátrai 600m hosszú pályán a versenyzőknek.. :) Mennyi lesz itt a szintidő? 10mp? Ez egy vicc.. Tanulni jók ezek a pályák, de..
Kis Kovi | 2020.01.31. 22:58
Bocsáss meg, de elég gyakran nézek (szinte az összeset, ha tudom) világkupa futam közvetítéseket és nem sokkal hosszabbak a szlalom/műlesikló pályák, de a versenyek közvetítésének elején ki is írják, szemléltetik a pálya adottságait.

A 600 métert pedig nem nyíl egyenesen teszik meg, ezért az a kapuk között kanyarodva jóval hosszabb út, szerintem lesz az legalább 800 méter a végén.
60 másodperc körüli futamok vannak a világkupában.

Szóval max. 20-30 %-kal lehet rövidebb ez egy világkupa pályánál, és a FIS szabályzat is gondolom elég komolyan részletezi, hogy mit minősíthetnek megfelelő pályának.

Örülök, hogy végre lesz ilyen rendezvény nálunk, ha tehetem, lehet, hogy meg is nézem a helyszínen.
Kis Kovi | 2020.01.31. 23:08
Megnéztem az elmúlt futamok pályáit a FIS oldalán, de ott csak annyi látszik, hogy kb. 200 méter szintkülönbségűek a pályák és 60 körüli a kapuk száma. A férfiak 50 sec környékén mozogtak a legutóbbi futamokon. Amennyiben kb. 60 km/h körüli átlagsebességgel haladnak (ez reális) a kapuk között, akkor kb. 800 métert haladnak 50 sec alatt, szóval nem kell aggódni Mátraszentistván miatt:)

Milyen jó lenne, ha olyan adottságaink is lennének (még), hogy egy komolyabb GS futamot is megrendezhessünk. Mondjuk Erdélyben akár egy lesiklást is simán lehetne a Kárpátokban rendezni, csak pénz kérdése, hogy legyen hozzá megfelelő infrastruktúra.
erdélyi gyuszi | 2020.01.31. 23:24
Ez nem vicc. MSZI-ben nem lesiklás lesz, hanem műlesiklás. Egy világ kupa műlesikló pálya 50-60 mp. Egy FIS verseny pályája ennél kevesebb is lehet. Amúgy az MSZI pálya, FIS minősítéssel rendelkezik! Tehát, minden OK.
István72 | 2020.02.02. 17:52
Már csak hó kéne az 1-esre...
smth83 | 2020.02.04. 12:04
Na igen, hó nélkül nem tudom hogy rendezik meg...?😑
admin2 | 2020.02.04. 15:25
Most jött a hír, frissítettük a cikket.

Az utóbbi napok enyhe időjárása miatt a hó minősége nem teszi lehetővé verseny lebonyolítását a Sípark Mátraszentistván FIS-pályáján. Ezért a Magyar Sí Szövetség és a Sípark vezetősége úgy döntött, hogy Magyarország első FIS alpesi sí versenyének megrendezését a jövő hétre halasztja. A PARA műlesikló versenyt azonban törölte a versenyigazgatóság.
M61021 | 2020.02.05. 08:36
Ha jól értem az új időpont egyelőre ismeretlen, vagyis nincs pontos időpont.
Trailrider | 2020.02.05. 19:43
A Sípark annyira büszke a hamarosan megrendezésre kerülő versenyre, hogy sem a honlapjukon, sem a fb oldalukon nem ejtenek róla egyetlen szót sem. Biztos nem örülnének, ha nézők is mennének :D
Trailrider | 2020.02.05. 19:54
Ééés nem! Legörgettem a pince alá három méterrel és megtaláltam A hírt :D

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.