Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mindent megtesznek a síelőkért Eplényben

2015.03.09. Intersport Síaréna

Mindent megtesznek a síelőkért Eplényben Mindent megtesznek a síelőkért, ha kell a végsőkig is elmennek a Nordica síaréna üzemeltetői. Cikkünkben megtudhatjátok, hogy mit keres egy homlokrakodó a sípályán, illetve egy kis ízelítőt kaphattok az eplényi élményből.
Két héttel ezelőtt egy akció keretében megmérték, hogy az 1-es pálya alsó szakaszán milyen vastag a hó. Akkor 261 cm volt a tömörített hóréteg vastagsága. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a pálya minden pontján ilyen sok hó volt, de ez egy reális mutatószám az alsó pályaszakaszt illetően.

Mostanában újra fagyosak az éjszakák, így még több havat tudtak gyártani az alsó részre. Sajnos a pálya felső szakaszán nem voltak ilyen kedvező feltételek a hógyártáshoz. Itt jön képbe a csörlős ratrak, mellyel rengeteg havat toltak fel a hegyre és gyakorlatilag felújították a felső szakaszt, illetve a négyüléses kiszállóját.
Ha kell akár a végsőkig elmennek az eplényi terep üzemeltetői, és mindent megtesznek azért, hogy a síelőknek jó legyen. Ma hajnalban egy óriási hóhalmot képeztek a pénztár mellett, melyet ma éjjel még gyarapítanak. Holnap érkezik egy homlokrakodó és néhány teherautó, majd megkezdődik a sok száz köbméter hó felszállítása a hegytetőre, ahonnan a ratrakkal beépítik a pályába.

A legfrissebb mérések alapján még mindig 120 cm-es a hóréteg az alsó szakaszon, melyhez ma éjjel még ágyúznak. Lesz tehát annyi hó, hogy innen vihetnek akár későbbiekben is. Az időjárással kapcsolatban bizakodóak Eplényben, a hét második felére jöhet egy kellemes lehűlés.
Látható tehát, mindent megtesznek az üzemeltetők azért, hogy jó pályával várják vendégeiket. Érdemes kihasználni a lehetőséget, hétköznap kedvezményes jegyárakon lehet csúszni! Természetesen hétvégén is nyitva tart a pálya, március 15-én pedig megtartják már hagyományszerű sítalpas megemlékezésüket, a Nemzeti Csúszást.

Itt egy kis ízelítő a fantasztikus hangulatú tavaszi síelésből, ragyog az idő, a pálya pedig reggelre kifagy:



KOMMENTEK
kranic roland | 2015.03.09. 17:51
Kesztyu nelkul, okos......

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.