Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: új nyolcüléses az idei szezontól

2021.02.19. Stánicz Balázs

A korábbi ülőlift a múlté, december végétől modern és kényelmes libegő szállítja a téli sportolókat a magasba. A felvonóállomásokat az olasz Pininfarina designer tervezte, nevéhez olyan márkák köthetők, mint a Ferrari vagy a Maserati.
Az új nyolcüléses, háttérben a Dachstein impozáns sziklafalai - Fotó: planai.at
Schladming az olasz Leitner céget bízta meg a felvonó építésével, a taljánok ismét nagyszerű munkát végeztek, igazi szemet gyönyörködtető alkotás lett belőle, ami kellően belesimul az idilli alpesi tájba. Lekerekített formák, modern liftállomások közül kiemelkedik a völgyállomás, melynek nagy része üvegborítást kapott, így a vendégek bepillantást nyerhetnek a belső térbe.
Fotó: planai.at
Fotó: planai.at
A buborékkal ellátott ülőszékek teljes védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságaival szemben, hiszen azok a mostani liften sokkal szélesebbek, így teljes kényelemben lehet részünk.
Az új nyolcüléses Schladmingon
Az 1,2 km hosszú Lärchkogelbahn óránként 3500 téli sportolót képes szállítani, a menetidő mindösszesen 3 perc és 44 másodperc. A lift három fő pályát, nevezetesen a Kraiterabfahrt, Lärchkogelabfahrt és WM-Startstrecke lejtőket szolgálja ki.
Fotó: planai.at
Fotó: planai.at
A síterep április 18-ig tervezi a szezont, így talán Húsvétkor kipróbálhatjuk egy tavaszi síelés keretében.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon 1100 méteren, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Reggeli kérhető, kisállat hozható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.