Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Súlyos sérülés történt Kitzbühelben

2011.01.20. Lipiczky Ágnes

Súlyos sérülés történt Kitzbühelben Újabb súlyos sérülés történt a Streifen! A férfi alpesi sí Világkupa-sorozat kitzbüheli versenyének első hivatalos lesiklóedzésén az ötös rajtszámmal induló osztrák Hans Grugger a pálya Egércsapda részénél óriásit bukott.
A versenyző az ugratónál a levegőben elveszítette egyensúlyát és olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tért magához a pályán. A 29 éves sízőt miután stabilizálták, mentőhelikopterrel szállították az innsbrucki kórházba.

Az első diagnózisok szerint súlyos agy- és mellkasi sérüléseket szenvedett. A horrorisztikus esés a nézőket és az osztrák csapatot is sokkolta.
"Csak reménykedhetünk benne, hogy nem történt nagyobb baj, és Hans hamarosan jobban lesz. Ez az Egércsapda óriási kihívás a versenyzők számára" - mondta Fritz Strobl, aki 1997-ben és 2000-ben is győzni tudott a Streifen.

Az elmúlt években több szörnyű baleset is történt már ezen a pályán. 2008 januárjában az amerikai Scott Macartney: nem sokkal a cél előtt, az utolsó ugratónál, mintegy 100 kilométer/órás sebességnél elveszítette egyensúlyát a levegőben és a földnek csapódott. Fejét beverte, sisakja lerepült, a célvonalon eszméletlenül csúszott át. Ő könnyebb agyrázkódással megúszta. Egy évvel később a svájci Daniel Albrecht az egyik hivatalos edzésen járt szerencsétlenül a pálya ugyanezen szakaszánál. Ő mintegy 140 km/órás sebességnél, a levegőben szintén elvesztette az egyensúlyát, és több méter magasból a hátára zuhant. A svájci síző súlyos koponya- és tüdősérüléseket szenvedett, az orvosok három hétig mesterséges kómában tartották.
KOMMENTEK
tibor76 | 2011.01.20. 15:16
Sajnos nagyon rosszul esett. Csak a legjobbakat kívánhatjuk neki!
YouTube-on már fent van akit érdekel.
admin2 | 2011.01.20. 15:57
Beágyaztuk a cikkbe a videót.
Szab | 2011.01.21. 01:56
Rádióba mondták, hogy megműtötték....agyműtéten esett át.
coolman | 2011.01.21. 08:59
Jobbulást a sporttársnak!!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.