Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elégedetten zárták a szezont a Mátra síterepei

2012.03.20. MTI / sielok.hu

Elégedetten zárták a szezont a Mátra síterepei Jó szezont zártak a sípályák a Mátrában; a Mátraszentistváni Síparkban 91, a kékestetői Sícentrumban pedig 72 síelhető napot regisztráltak. Eplényben ezzel szemben a tavalyinál gyengébb volt a szezon, bár a nyitva tartott napok számát tekintve ők döntöttek rekordot: 107 napon üzemelt a Síaréna.
"A Sípark történetének leghóbiztosabb szezonját zártuk, 91 napot voltunk nyitva." - nyilatkozta Ebreszkorn Tamás, a Sípark szóvivője. "Decemberben kezdtük a hóágyúzást és a zárásig folyamatosan hizlaltuk a hóréteget. A természet is rásegített 40 cm hóval, így összesen másfél méterrel vágtunk bele a tavaszi melegbe. A tartósan hideg időjárás miatt lényegesen kevesebbet hóágyúztunk, mint például az elmúlt évben, ezzel sok kiadást takarítottunk meg. Tavaly négyszer gyártottuk újra a nulláról a sípályát!" Összesen 45 ezer vendég volt a Síparkban a 2011-12 szezonban. A hétvégék gyakran telt házzal üzemeltek. A hétköznapi forgalom jelentősen nőtt a korábbi évekhez képest, akárcsak a környékbeli szállásadóknál a vendégéjszakák száma.

A korábbi évekhez hasonló mennyiségű síelhető nappal, de a tavalyinál valamivel kevesebb vendéggel zárta a szezont Eplény. A Nordica Síaréna a téli szezonban 107 napot tartott nyitva, ami a korábbi évek tendenciájának felel meg, ugyanakkor a januári kedvezőtlen időjárás miatt kevesebb sípályát tudtak hóágyúzni és üzemeltetni a korábbi szezonhoz képest - tájékoztatott Horváth Balázs szóvivő. A látogatószám is ennek megfelelően alakult: az egy szezonnal korábbi 40 ezres létszámmal szemben a mostaniban körülbelül 39 ezren keresték fel az eplényi létesítményt. A síaréna üzemeltetői az idei szezonban 30 millió forintot költöttek fejlesztésre: új ratrakot vásároltak, kötelet cseréltek a négyüléses felvonóban, bővítették a hóágyúparkot. A beruházások a terveik szerint 7 éven belül térülhetnek meg, ha a szezonok az elmúlt éveknek megfelelően alakulnak. Idén sajnos nem volt szerencséjük az időjárással, a havazások elkerülték a Bakonyt és a vízhiány miatt a hóágyúk sem tudtak folyamatosan dolgozni.

A kékestetői pályát üzemeltető Mátra Centrum képviselője, Kobzi Tamás azt mondta: összességében nem volt rossz a szezon a síelhető napok számát tekintve. A hétvégi forgalom, amikor a déli sípálya teljes hosszában használható volt, a várakozásoknak megfelelően alakult. Közlése szerint a legfontosabb időszakban, decemberben, a két ünnep között a hóhiány miatt nem tudták ugyan fogadni a vendégeket, ám a januári és februári vendégszám az előző évhez képest javulást mutat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a kedvező hóviszonyok nyomán teljes hosszában síelhetővé vált a déli sípálya. A válság hatásának mérséklése érdekében 2008 óta nem emelték a síbérletárakat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.