Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski delegáció 2015 - Dr. Egri Katalin, az SMSZ elnöke

2015.10.15. sielok.hu

Az idén Argentínában zajló Interski Kongresszus magyar delegációjában dr. Egri Katalin is képviselte hazánkat a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnökeként. Továbbá a kongresszus lebonyolításának is aktív részese volt az Interski 1. sz alelnökeként. Interjúnkban ezúttal őt ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről.
Dr. Egri Katalin, az SMSZ elnöke
Dr. Egri Katalin, az SMSZ elnöke
Hol és kitől tanultál meg síelni?

Édesapám a Kővári házaspár Sí ABC című könyvéből tanított meg síelni a Bükk-fennsíkon 6 éves koromban. Később a sors úgy hozta, hogy a BKV Előre versenyzőjeként a könyv szerzői lettek az edzőim. Ildikó néni már akkor nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy tudásunkat iskolagyakorlatokkal fejlessze. A versenyzői pályafutásomat követően végeztem el a síoktató tanfolyamot, ahol a magyar síoktatóképzést meghatározó híres hármastól, Bartus Miklós, Kovács Tamás Attila és Polacskó Istvántól tanultam.

Az alapképzést követően sokszor oktattam akkor még egyhetes sítáborokban és a Rozmaring Síiskola utánpótlás edzője voltam 10 éven keresztül. Hamar rádöbbentem, hogy a tanítás közben magam is rengeteget tanulhatok, hiszen minden egyes magyarázat és bemutatás újra és újra a feladat átgondolására késztet a mai napig. Hazai és külföldi továbbképzések elvégzése után hosszú ideje az SMSZ kiképző oktatója vagyok. Tagja lehettem az első magyar Interski Democsapatnak 1991-ben, amikor az SMSZ-t felvették a világszervezetbe, az Interski Internationalbe. Két évvel ezelőtt pedig az a megtiszteltetés ért, hogy e szervezet 1.sz. alelnökévé választottak.

Hol és kiket oktattál utoljára?

Az utóbbi években a síoktatóképzésben a jelöltek felkészítő tanfolyamain és vizsgatáboraiban oktattam.

Mi volt az eddigi legnagyobb kihívás számodra síoktatóként?

Négy évvel ezelőtt megismerkedtem Tulcsik Melindával, aki a hallássérülteknek minden évben megrendezésre kerülő Európa Kupa futamain szeretett volna versenyezni, ezért megkért arra, hogy legyek a síedzője. Általa csöppentem bele a siketek és nagyothallók érdekes világába. Jelnyelv ismerete nélkül izgalmas feladat volt kialakítani azt a közös nyelvet, amely segít abban, hogy Melinda minél jobb síelő és versenyző legyen.
dr. Egri Katalin
dr. Egri Katalin
A síoktatást milyen más szakmával kombinálod? Mesélj a munkádról!

Jogi diplomám van, saját ügyvédi irodámban dolgozom polgári jogi területen. A két szakma nagyon jól kiegészíti egymást, és nem elsősorban azért, mert egyre több síbalesettel kapcsolatos kártérítési ügyben keresnek meg, hanem mert jól esik az irodai munka után végre a hegyekben lenni. Jogi munkáim során szerzett tapasztalatokat jól tudom kamatoztatni a Síoktatók Magyarországi Szövetségénél is, amelynek 7 éve az elnöke vagyok.

Melyik sportágra váltasz nyáron?

Szeretek minden olyan sportot, amit a szabadban lehet gyakorolni. Kerékpár, futás, túrázás, tenisz, vitorlázás, de azt sem nagyon bánom, ha síelhetek nyáron valamelyik gleccseren.

Kedvenc sítereped?

Nincs kedvenc síterepem. Bárhol jól érzem magam, ahol csúszik alattam a sí és legalább egy olyan hosszú és kellemes lejtésű pályát találok, ahol elképzelésemnek megfelelő íveket húzhatok. Ha csoportot oktatok, akkor viszont fontos, hogy az adott terepen legyen mindenféle tudásszintnek megfelelő pálya.

Mit üzensz a sípályák népének?

Szeressék, tiszteljék a hegyet és egymást! Ne sajnálják az időt, energiát és pénzt sítudásuk fejlesztésére, mert magabiztos, helyes technikai tudással változatosabb, élvezetesebb a síelés. Ehhez nem árt persze egy kis fizikai alapozás sem legalább a síelés előtti hetekben.
Napsütéses, szép havas napokat kívánok a sípályák népének.

>> Bővebb interjú Egri Katalinnal a 2015-ös INTERSKI Kongresszus kapcsán
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.