Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski 2023 - Fódi Gábor

2023.03.23. sielok.hu

A világ síoktatói négyévente találkoznak, mindig más országban. Az idén a finnországi Levi ad otthont a szakmai összejövetelnek. Bemutatjuk kik képviselik országunkat a rangos eseményen.
Fódi Gábor - Demonstrátor

Fódi Gábor

Hogyan kerültél kapcsolatba a síeléssel? Mesélj röviden a karrieredről!
Édesapám 2 éves koromban adott rám először síléceket. A szoba szőnyegén tettem meg az első lépéseket, majd 3 éves koromtól minden télen több hetet síeltem Apukámmal. Az igazi sítanulás a dorogi műanyag sípálya megépülésével kezdődött. 14 éves koromtól a dorogi Sítechnika Kft síoktató segédjeként “munkálkodtam”. Ebben a cégben családi érdekeltségem is van, így könnyedén a sízés szerelmese lettem. 2012-ben szereztem meg az SMSZ által minősített 1* képesítést. Innentől felgyorsultak a képzések és 2017-ben már SMSZ**** csillagos oktató lettem. 2021 november óta az SMSZ Kiképző Oktatók csapatával együtműködve népszerűsítem a síoktatást.

Van más szakmád is a síoktatáson kívül?
Édesapám által alapított ipari alpinista cég az Universal Alpinista Kft vezetésével foglalkozom. Elsődlegesen korrózióvédelmi, lakatosipari és bádogosmunkákat végzünk magas építményeken, de “minden olyan feladatot megoldunk amit normális ember nem .

Melyik a kedvenc sítereped?
Kaprun – Kitzsteinhorn, 3 203 m magas gleccser Ausztriában.

Mit üzensz a sípályák népének?
Hát azt, ami a cégünk szlogenje: Síelj velünk! Csodálatos sportot űztök! De ezt Ti is tudjátok, érzitek. Viselkedjetek mindig sportemberhez méltóan, vigyázzatok egymásra és a természetre! A hóval és a hegyekkel legyetek mindig alázatosak és akkor életetek végéig elkísér benneteket ez a csodálatos sport.

Milyen feladatot vállaltál az Interski kongresszussal kapcsolatban?
Demo csapat tagjaként veszek részt az Interskin

Mi a legkedvesebb/legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?
A tőlem telhető legtöbbet átadni igazi feladat számomra minden esetben, legyen az 3 éves csemete vagy 60 éves felnőtt. Kiemelkedő volt azonban, a 6 éves mozgássérült és szellemileg fogyatékos kislány oktatása, mely igazi feladatot és kihívást jelentett. A vele elért eredmények pedig szüleinek és nekem is igazolták a sízésben rejlő csodálatos „erőt”. Ami kihívást jelentett még síoktatói pályámon, az a 2015 januárjában, Csehországban megrendezett ISIA teszt. A sikeres teszt újabb lendületet adott síoktatói munkámhoz.

Melyik síiskolában/szervezetben/síterepen oktatsz?
Sítechnika Kft, Dorog. A cég ausztria és olaszország síterepeire szervez síutakat, így a legtöbbet ezen országokban oktatok.

Milyen képzettséged, szakmai szervezeti tagságod van?
ISIA kártyás SMSZ **** síoktató SMSZ Kiképző Oktató

Korábban is részt vettél már Interski kongresszuson?
Igen, először 2015-ben Usuaia-ban (Argentína), majd 019-ben Pamporovo-ban (Bulgária) is a demo csapat tagjaként.

Milyen felszerelésre esküszöl?
Atomiccal síelek: Atomic – SL FIS léceken, Atomic FIS 150 cipővel.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.