Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezt a tavat választották Ausztria legszebb helyének

2015.06.08. 2018.06.08. austria.info | frissítve: 2018.06.08.

Korábban titkos tippnek számított, mostanra már nemzetközileg is ismert úti cél az ausztriai Grüner See. A Semmering, Hochschwab és Eisenerzi-Alpok területét felölelő Felső-Stájerország rengeteg szép látnivalót kínál, melyek között most a legismertebb gyöngyszem, igazi turisztikai "celeb" lett a romantikus Zöld-tó.
A hollywoodi filmekből ismert Ashton Kutcher egy 2014 szeptemberében tartott National Geographic fotóversenyre a közösségi hálóra feltöltött fotót a Grüner See-ről így kommentált: "real life Atlantis". Az érdeklődés már ekkor jelentős mértékben megnőtt a smaragdzöld tó iránt, amelyet nem sokkal később egy októberi tévéműsorban Ausztria legszebb helyének is megválasztottak. Így lett az egykori titkos tippnek számító magas-stájerországi tóból egy csapásra kedvelt kirándulóhely és fotómotívum.
A tó nevét kristálytiszta vizéről kapta, amely a fénytörésnek köszönhetően smaragdzölden ragyog. A tó tavasszal mutatja legszebb arcát, amikor a hóolvadást követően a völgy megtelik vízzel. Ilyenkor a padok, táblák és túraútvonalak is „víz alá” kerülnek. Ez a szokatlan tómeder és a csaknem 50 méteres víz alatti látótávolság a világ minden tájáról vonzza a búvárokat.
A Hochschwab lábánál emellett csodás piknikező helyek várják a túrázókat is. Az ORF 9 hely - 9 gyöngyszem című tévéműsorában az osztrákok a Zöld-tavat (Grüner See) választották Ausztria legszebb helyének. A tó májusban és júniusban mutatja legszebb színét.

A Zöld-tó Magyarország felől az S6-os gyorsforgalmi úton érhető el, Budapestről az út autóval kb. 4 óra. Az útvonal: a Semmeringi alagutakon át Bruck an der Mur-ig autópálya, onnan országúton kell haladni a jelzéseket követve a völgyben, melynek utolsó települése Oberort. Egy kis segítség azoknak, akik a síterepek alapján tudnak jobban tájékozódni: a neves tó Aflenz és Präbichl között található légvonalban félúton.
KOMMENTEK
zdevenyi | 2015.06.15. 10:07
Gyönyörű!
Mindenféleképpen megnézem.
D.Zoli
Mpetike11 | 2018.06.14. 14:36
Mi voltunk ott, nagyon szép hely, csak ajánlani tudom mindenkinek. Autóval, motorral vagy a környéken bringázva.
Mi Mariazellből motoroztunk a tóhoz, már az odavezető út is nagyon tetszett. Igazi alpesi kanyargós út a kis falvakkal és a rengeteg látnivalójával.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.