Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

balumaci kiemelt beszámolói
balumaci
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Üdv mindenkinek!

Ismét itthon ...:(
A múlt hetet Val di Fiemme-ben töltöttük kicsiny családommal, a szállás Bellamonte-ban (San Celso) volt, mely 3 km-re található az általam legkedveltebb carving paradicsomától Alpe Lusia-tól ( https://sielok.hu/siterep/bellamont...e ) hétfőn délben érkeztünk meg , lepakolás 5 perc, átöltözés még ennyi, és már fenn is voltunk a pálya legalsó szakasza már eléggé kásás volt, de mivel nincsenek nagy letörések ezért buckák nincsenek, csak meg van ereszkedve a hó, amely így nagyon segíti a snowboard tanulást, hiszen könnyen "felúszik" a hóra a deszka...
Szóval a déli órákban a hegytetőn porhó fogadott a déli fekvés ellenére is ahonnan nekiindulva egészen a felső felvonó tetejéig az is maradt, lejjebb pedig kiváló minőségű pálya fogadott még este is. Télen főszezonban sincs soha tömeg, de ezen a héten csak lézengtünk a pályán , a liftnél sose volt előttünk senki, de februárban sem volt nagyobb a "tömeg " két percnél ...
Nagyon jó volt belemelegedni a keddi Ski Center Latemar ( https://sielok.hu/siterep/latemar/ ) látogatására.

Ez a hely cca 8 km-re van a szállástól, Predazzo felől megközelítve a terepet , egy nagyon kellemes kicsi tanulópálya, valamint egy igen jó piros pálya aljára érkezik a kabinos felvonó ahonnan egy négyes buborékos visz fel a mennyország kapujába .. :)) Innen kiindulva kellemes piros és kék pályákon fel -le haladva egészen Obereggen-be lehet síelni , úgy hogy egy ilyen túra kb két órát vesz igénybe , eközben minden pályát egyszer érintünk, Obereggenben hütte , és vissza le egész Pampeago-ba , onnan balra fel , és 3-szor újra mert még délutánra is tökéletes volt a hó, 4 kor pedig ismét fel a mennyország kapujába , mert ha nem figyel az ember , könnyen ott marad Pampeago-n,,mivel ha nem éri el a liftet, nem tud visszamenni Predazzo felé, ami kb 15-20 km-re található. A 35-36-os pálya délutánra a napsütés hatására teljesen megadja magát , egy nagy buckapálya az egész, ezért mindenkinek -kezdőnek, kék pályásnak, fáradt síelőnek- javasolt a a bubis lifttel lemenni a kabinoshoz, nem szégyen , és sok sérülést meg lehet úszni. Természetese szezonban nem kásásodik fel , viszont jegesedésre hajlamos,(tapasztalat ez is ) tehát nem könnyű pálya estére.. Obereggen-ből egyébként esti sízésre is van lehetőség a bérlet érvényes , és azt hiszem heti 3 szor van. Ezt a lehetőséget a kb 40 km távolság, valamint a kellő fáradtság miatt nem használtam ki egyszer sem ..

Szerdára megjáratva rendesen az ízületeket, léceket, várt ránk a terület szállástól 15 km-re fekvő olimpiai, és világbajnoki terepe Alpe Cermis-Cavalese ( https://sielok.hu/siterep/alpe-cerm...is/ ) Ez a a síterület a legmelósabb mind közül mert itt a kék is erős kék, a piros és a fekete is melós, ezért ezt inkább haladók részére ajánlanám. A pályarendszer északi fekvésű, így egész délután 4-ig kiváló pályákkal kényeztetett a meleg ellenére, néhány 10-50 méteres szakaszt kivéve mindenütt porhó várta a leejtők szerelmeseit . A számomra legjobb az Olimpia nevű pálya mely a hegy tetejéről (2200m) egészen az alsó kabinos középső 800 méteren lévő állomásáig visz le mintegy 8 km hosszan melynek a közepe egy fekete pálya, melynek az egyik legnehezebb letörését nagyon megsüti a nap, ezért délutánra nehézzé, buckássá vált, de ez kikerülhető egy a gyerekek által nagyon kedvelt cca 6-7 km hosszú erdei pályán ,melyet nemrég tényleg felújítottak kiszélesítettek, és roppant jól kezelnek, mivel az erdőben is hóágyúzzák , átlagosan 4 méter szélesre megcsinálták, ez az erdei pálya a 10-15 fokos melegben még délután kettőkor élvezhető volt, később már nem mentünk .. Számomra kellemes meglepetés volt (2006 ban volam itt utoljára) hogy a régi felső lanovkát felváltotta egy új 8 személyes kabinos , így elmaradt a reggeli, és délutáni tumultus a középső állomásnál. A régi csákányos felvonó sem volt már, helyette kényelmes ülőszékes, valamint egy teljesen új pálya is fogadott négyes buborékos lifttel , mely fejlesztésekkel kedvencemmé vált ez a pálya. Középhaladó szintű lányom itt teljesen elfáradt, mely jelzi hogy igazán megmozgató pálya, melynek oldalain remek kis buckák, eldobók,, árkok találhatók ahol sokat lehet gyakorolni a pályán kívüli "OFF ROAD" sízést, mely megint csak a a gyerekek nagy kedvence .

A gyereket telepített, magyar oktató ( aki engem is tanított anno ) segítségével fejlesztettem, napi cca két órás kiscsoportos (6 fős) oktatással , mely nagyon sokat javított sítudásán, és eltökélt szándékunk hogy jövőre ismét elmegyünk ide, de mindenképp február utolsó hetében szeretnénk menni mert akkor igazán álomszerű a pályák állapota, mivel az olaszok nagyon értenek hozzá ...
Ps: Ide tartozik még Passo rolle ( https://sielok.hu/siterep/passo-rol...le/ ) is de mivel itt még mindig a régi kétszemélyes ütős rozoga liftek vannak , és nem fejlesztettek semmit az elmúlt 10 évben , ezért nem mentünk fel, így véleményt nem tudok mondani , a régi emlékek pedig már kifakultak ..
balumaci
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Sziasztok!
Hétvégén kinn voltunk megint, és ismét jól éreztük magunkat.:)

Reggel első utunk a sonnental(15-ös) ba vezetett , mely személy szerint a kedvencem ezen a pályán. A pálya eléggé szélvédett, és a bubis 6-os beülős pedig kellemes visszautat garantál , innen átmentünk Rosenkranz-ra először a kék oldalon , majd a piros oldalon ahol a felső részeken a szél egyenesen megkoptatta a pályát, lentebb pedig nagyon összetúrták az előttünk érkezők, így innen hamar visszamentünk -egy forró csoki után- a csákányos + sonnenlift kombóra :-))
A szél egész nap vállalható volt, de egy maszk elkelt volna..
Életemben először lementem a feketén az aljáig, és nem is bántam meg mert nagyon kellemes havas pálya fogadott még délután is. Vasárnap csak Délid tudtunk maradni , reggel az elsők között csúsztunk le , és mivel egész éjjel havazott, gyönyörű cca 5-6 centis friss porhóban hagyhattuk magunk mögött a hegyet. Mesés élmény volt ahogy síri csendben siklottak a lécek.:) dél környékére elkezdett szakadni a hó , így a rosenkranz-i forró csoki beiktatásával eltekertünk haza :( Tervek között szerepel még egy látogatás ide is ..
csináltam pár képet, majd feldobom nemsoká :-)
balumaci
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Sziasztok!
Szerencsésen megérkeztünk 4 napos német-osztrák kirándulásunkból , melynek rengeteg tanulsága van .
Először is a szállásról: Minden nagyon renben volt a kaja kitűnő a vendégszeretet csillagos 5-ös, csak ajánlani tudom mindenkinek , A táj szép ., és aki nem síel esetleg az is tud magával mit kezdeni a környéken , sőt a gondolás lifttel akár a csúcsig is fel tud jutni kényelmesen. https://sielok.hu/szallas/hotelzurp...ost/
A Pályákról:
Először is le kell szögezni hogy a márciusi nyár az alsó pályaszakaszokat nagyon megviselte , de természetesen ez nem a terület hibája, szombat reggel még rengeteg hó volt mindenütt, de a szikrázó napsütés, valamint a plusz 15 fok megtette a hatását. Leginkább a 9, és a 9-a jelű pályákon síeltünk valamint a 8-as beülős alatt mellett a Gyerkőc , meg a barátnője. A 9, és 9-a pályák minőségére délutánig igazán panasz nem lehetett ,figyelembe véve az időjárási viszonyokat és a sielők mennyiségét . , de azért a nap végére egy cca 30-40 km-es buckapálya lett belőle...:-)
A liftek többsége modern, bubis, többségük fütött és ami a legfontosabb , sormentes.. Néha előfordult hogy 1-másfél percet "várni" kellett amíg belehuppanhattunk az ülősbe, de azt hiszem ez teljességgel vállalható ..:-) Winklmoos felől a Steinplatte a gondolás után még egy 4-es ülős, és egy csákányos segítségével érhető el , de ha valaki szeret kék lankán síelni nincs értelme felmenni. Sajnos a Gondolás aljához nem tudtunk lemenni , mert nagyon meleg volt és nem kockáztattunk ezért erről nem tudok beszámolni . Az 1-es erdei út mentén lévő hüttét mindenkinek ajánlom, rusztikus hely kitűnő kajával, és nem önkiszolgáló. Szombat délután 4 ig bírtuk a buckázást utána haza hullafáradtan, jól besíelve a felső területet. Sajnos vasárnapra virradóra nem volt fagy, ezért félve mentünk fel de a pályán csodát tettek , délig kitűnő pályán lehetett menni , kevés emberrel, szép időben , mely kissé szeles volt , Sajnos dél körülre a felső lifteket a szél miatt lezárták , mi pedig haza vettük az irányt, mivel az alsó régiókban már nem volt veszélytelen a térdízületeimnek az a tapadós hó. Estére pedig elmentünk Bad Endorf-ba ( http://www.chiemgau-thermen.de/ a termálfürdőbe. Röviden tömören ennyit tudok leírni , eme másfél napról , melyet ( a nagy melegre való tekintettel ) Schnalstalon, egy pár órás sizéssel vezettünk le hétfőn. Összességében biztosan visszamegyünk még ide, hiszen annyi lehetőség van ebben a helyben.
balumaci
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Sziasztok!
Mi is voltunk Murauban 7 végén , most is és a múlt héten is .
Szombaton cca 13-ig volt yo a hó , utána a rosenkranz- is és a nagy kék pálya s tapadós lett,, egyedül a bubis piros volt megfelelő minőségű, bár ott meg nagyon összetúrta a havat az a rengeteg ember. De összességében egyik liftnél sem kellett többet várni 1 percnél. Fekete pályás tapasztalaim nincsenek, de a Többi pályát szépen besíeltük és mind tökéletes volt, reggel pedig Álomszerűek . Vasárnapra kicsit hidegebb volt , a "tömeg " is kisebb lett, ezáltal nem volt észrevehető változás a pályákon du 1 ig.( utána go haza :( ) Összességében sokkal jobb célpontnak tartom mint szlovákiát, mivel a pályák minősége klasszisokkal jobb délutánra, a távolság nagyobb ugyan , de mivel csak az utolsó 60 km nem autópálya, ezért 4 és fél óra alatt kényelmesen elérhető uticél. Ha pedig van friss hó elég csak stulekig menni , az pedig egy órával közelebb van ..
A Kabinos tetejét el lehet érni rozenkranz aljától a kék úton átcsúszva a tányérosig, és ott föl, vagy ha tovább csúszol, akkor a mittelstationhoz mehetsz.:-)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.