Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Mpanna kiemelt beszámolói
Mpanna
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Franciaország
3 völgy
2013.02.04.
Orelleben laktunk és 6 napot tudtunk síeléssel tölteni. Kicsit optimpistára sikerült ez a mondat, valójában 1 napot tudtam síelni, a másik 5 többnyire bucka kerüléssel telt. Sokszor találkoztunk még jeges pályákkal is, ami többszor is buckákkal volt kombinálva. Mintha nem egy helyen lettünk volna az előttem hozzászólókkal, én ugyanis alig láttam kezelt pályát, a legtöbb már reggel is buckásan várt. Volt egy éjszaka, amikor nem esett a hó, gondoltam de jó lesz holnap. Nem lett. Megkérdeztük az egyik kabinost, miért nincsenek kezelve a pályák, azt mondta: this is mountain. Hát köszi.
Orelle NEM pályaszállás, távolról sem lehet annak csúfolni. A buszozgatás oda-vissza kb arra emlékeztet, amikor az utolsó falat kenyérért kell harcolni egy éhező csordával. Ha nem tolongsz, akkor lemaradsz és ha a következőről is lemradsz, akkor lehet h már fél órát vártál arra a buszra, ami még csak ahhoz a felvonóhoz visz, amivel 25-30 perccel később elérheted az első felvonót, amin ha még további 15-20 percet csücsültél, utána már végre tudsz csúszni. Ráadásul a busz nem mindig jár ám (14:20-15:30 egyáltalán nem), szóval ha vk hamarabb haza szeretne menni, vagy később kimenni, akkor nem biztos h sétálás nélkül megússza. A felvonó elvileg 9kor indul, gyakorlatilag olyan franciásan. A bolt csak 8kor nyit. 10 óra előtt semmiképpen sem lehet Val Thorens-be érni, de inkább később. Cserébe 2-fél3 után már érdemes visszaindulni, mert ha valami történik a visszaúton, akkor majd 130km-t autózhatunk, ha találunk olyan rendes autóval érkezett hazánkfiát, aki értünk jön egyáltalán. Orelle-ből tehát max ezt a 2 völgyet lehet kényelmesen besíelni.
A 600km is eléggé megtévesztő, mert a pályák felét olyan utak teszik ki, amik egyik völgyből vezetnek a másikba, szóval inkább közlekedők jó kis tömeggel, mintsem sípályák.
Szerintem Franciaországban ennél csak jobb pályarendszert lehet találni. Kivéve a freeridereknek, mert nekik van ott öröm meg lehetőség bőven.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.