Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

laca08 kiemelt beszámolói
laca08
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Sziasztok!

Tegnap értünk haza Söldenből. Aki szeret síelni az nem hagyhatja ki ezt a terepet. Előszezonról lévén szó semmi tömeg, semmi várakozás, csodálatosan előkészített pályák.
A slágerpályákon (13-as, 15-ös pályák) délutánra némi buckásodás előfordult. Délután már itt kígyóztak a síiskolák tanulói.
Az időjárás szinte minden arcát mutatta, de így is jó volt a síelés.
A pályákról:
A sok kék pálya ne csapjon be senkit, ezek egy része piros néhol sötét piros. A gleccserre való átcsúszáshoz azért kell egy kis tudás. A 23-as kék első része markáns piros. A 38-as első része is meredek, egy kezdő síelő megrettenhet, viszont rendkívül széles. A visszafelé útnál a 24-es illetve a 13-as pályán is vannak meredek részek, de a 24-es a 30-as pályával ki lehet kerülni. A 30-as pályán viszont sokat kell botozni, ha nem engeded a lécet. Sok szenvedő arccal találkoztam.
A gleccserpályák csodálatosak, szélesek kissé lankásak. A 39-es panoráma pálya tiszta időben frenetikus. A kilátót nem lehet kihagyni a 38-as tetején.

A völgybe vezető 20-as fekete és 19-es piros délutánra már jegesedett. Okozott meglepetést bőven a jég. Nem csak nekem.
Délután utolsó körnek elég fárasztó.
A BIG 3 Rallyt-t nem síeltem végig teljesen, emiatt még biztosan visszamegyek.

Összességében már decemberben elegendő hó van a völgyben is - szinte minden nap esett valamennyi hó. A pályák jól előkészítettek, az infrastruktúra egyedülálló. Nem véletlen kerül a napijegy 45,50 euróba. Ilyen körülmények között a felvonózás egyáltalán nem fárasztó.

Söldenben rengeteg szállás van. Nem is tudom, hogy az ottani lakosok hol lakhatnak. Tele kajáldával szórakozó hellyel. Az árak elég húzósak. pl. a hüttében 2 virsli némi kenyér és mustár 4,5 EUR, egy tea 2,20 EUR.

Ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.