Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Sportgastein, hótalpas túra - 2014. március 8.
Feltöltötte: WAndrea | Feltöltve: 2014.03.08. | Síterep infó a portálon »
Pazar kilátás a patakvölgyre és a szemközti hegyekre a Sportgastein síterület középállomásán található étterem teraszáról
Napozószékek bekészítve - itt 5 euró / nap az ára
Goldbergbahn, Sportgastein - középállomás
Reggel 10 órakor még szinte üresek a pályák, üresek a hütte teraszok.
Gyülekeznek a síelők, boardosok. A pályák szuper állapotban várnak.
Először egy géppel letaposott sétaúton indulunk el lefelé a hótalpakkal, majd átváltunk a szűzhóra.
Sportgastein kultikus freeride hely - külön freeride oktatásra szakosodott síiskola is van itt!
Csábító freeride nyomok a szűhzavas hegyoldalon
A festői völgy felé tartunk hótalpakon.
A nőnapi csapat: 7 magyar lány és 2 lengyel fiú
Ilyen a hótalpam
A csapat lenn vár rám, amíg a hótalpas fotók készülnek.
Nem tudom letagadni, hogy szeretem a telet!
Erőt gyűjtünk a meredek részhez.
Ez a kép már a völgyben készült, a sífutópálya mellett.
A völgy mélyén csobogó patak fentről is gyönyörű volt, de így a partjáról még szebb.
Amatőr sífutók
Éppen szűnhúzó kutyák versenye volt Sportgasteinben - tele a völgy szebbnél szebb kutyusokkal.
Sífutás kutyával - na, ez a sportág látványnak is különleges, csinálni még jobb lehet!
Wengeralm síhütte a sportgasteini völgyállomáson - tökéletes volt a kiszolgálás és különlegesen finomat ettünk itt!
Käsespetzle vagy Kasnockeln: az egyik legfinomabb, leglaktatóbb hütte kaja Ausztriában. Lényegében sajtos nokedli, finom olvasztott-pirított hegyi sajtokkal, tetején ropogós sült hagymával. Jár hozzá zöldsaláta is.
Kaiserschmarren azaz császármorzsa darabolt szilvabefőttel - az egyik legfinoabb hütte-desszert, de főfogásnak is megállja a helyét.