Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Offtopik üzenetek mutatása bekapcsolva

Miért maradtak el az iskolai sítáborok?

ÜZENETEK (9)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2022.03.05. 06:06
olyan "szóvivő"-s! A 9 kérdésből 1-re adott választ.
Előzmény: (WAndrea 215675)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2022.03.04. 15:07
Ma megérkezett az EMMI hivatalos válasza, érdeklődő levelünkre:

"Tisztelt Wesselényi Andrea!

A Kormány október végén a járványügyi adatok romlása miatt rendelte el ismét a külföldi iskolai tanulmányutak szervezésének tilalmát, illetve eseti engedélyezését. Az azóta eltelt időben mintegy 350 utazási kérelmet nyújtottak be az iskolák, ebből 76 esetben (részben) síelés céljából. A minisztérium az esetlegesen utazók létszámát és átoltottságát, az utazás időpontját, a célország járványügyi jellemzőit és az út járványügyi kockázatait figyelembe véve 32 esetben engedélyezte az utat, több esetben pedig maguk az intézmények vonták vissza a kérelmüket. A kérelmeket minden esetben a tervezett út előtt két héttel bíráltuk el, hiszen nem lehetett hónapokkal előre látni a járványügyi helyzetet.

Üdvözlettel:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sajtóosztály"
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2022.02.28. 09:27
Tartok tőle, hogy a Fahrenheit 451-ben bemutatott világ "szabadságánál" sötétebb jövőt akarnak létrehozni. Az emberek többsége észre sem veszi, hogy - kisebb, nagyobb - lépésenként csökkentik szabadságát. Kizárólag, "élete és biztonsága" megóvása érdekében.
De az a fiatal aki ebbe nő bele ezt természetesnek gondolja.
Előzmény: (Bélapó 215583)
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2022.02.27. 19:13
Minden tiszteletem a tanároké. Remélem, hogy április 3-án megszünik ez az agymenés.
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2022.02.27. 16:31
Kíváncsi vagyok, hogy az egyházi iskolákkal mi a helyzet.

Tavaly a KLIKK tiltotta le a hazai sítáborokat, de az egyházi iskolák vígan elvoltak a hazai pályákon.
Az hogy a kiírt feltétel rendszernek megfelel a szervező és mégsem engedélyezik a túrát, ez csupán szívatás. Nem akarják, hogy a diákok élményekkel gazdagodjanak, külföldi tapasztalatokat gyűjtsenek.
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2022.02.27. 16:08
Bocsánat, de nem igazán értem Minisztériumi engedély kell ahhoz, hogy egy iskola kirándulást szervezzen? Meg vagyok döbbenve! Ilyen még az "átkosban" sem volt. Ezek a kérdések megfogalmazódtak bennem is! és egy sor további kérdés is a liberalizmussal kapcsolatban. Ha nincs bizalom a tanárokkal szemben (igazgatóval az élükön) hogy lesz bizalom a jövő generációjában? Majd eljutunk Farenheit 451-hez
londonimarathon
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
2022.02.26. 13:50
Kedves Péter!
Én ezt tenném és tettem is tanárként, de sajnos az igazgatónk nem /érthető módon/ , úgyhogy ott megakadt az ügy. "ha lesz emmi engedély, mehettek, ha nem, nem!" Így aztán nem mentünk.
Ha nem kellett volna ezt a kört megfutnunk, akkor már rég síelnénk...
Egyetértek egyébként a hozzászólásod tartalmával!
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2022.02.26. 11:54
Ne keresd a logikát, Magyarországon nem járványkezelés van, hanem értelmetlen intézkedések sorozata politikai célzattal. A tanárok nem sztrájkolhatnak, a diákok nem sielhetnek... A szülök engedélye a fontos, a központi pártbizottságot (EMMI, operettbizottság, stb.) le kell tojni. Menjetek sielni, a politikai intézkedéseket meg ignoráljátok úgy ahogy ezt teszik a tanárok is.
londonimarathon
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
2022.02.26. 10:56
Tisztelt Síelők.hu, tisztelt sítábort szervező Kollégák!
A mai nap aktualitása: ma reggel indultunk-VOLNA!- az évi rendes, 32 éves hagyománnyal rendelkező tatai Eötvös gimnáziumi sítáborába. Ha az a VOLNA ott nem lett volna!
Előzetesen 140 fős diák jelentkezés, a szigorított feltételekkel 96 fő diák a feltételeknek mindenben megfelelő + a 10 fős oktatói csapat adta be a hivatalos egyedi kérvényt...aminek válaszára majdnem egy hónapot vártunk, majd' minden követ megmozgattunk az utazási irodánkkal együtt az utazás engedélyeztetése miatt, többszöri telefonos üzengetés után egy nappal a kinti osztrák tulajdonos által megszabott határidő előtt kaptuk meg az indoklás nélküli ELUTASÍTÁST AZ EMMITŐL!
Felháborodásunk, értetlenségünk, elkeseredettségünk azóta is erős, a mai napon pedig kimondottan fájó!!!
Csak egy adalék: az utazási irodánk idei szezonbeli 110 fős ausztriai szállására a 32 tervezett és befoglalt iskolai sítáborából 4 valósult meg, 3 maszek szervezésű és egy "egyedi engedélyű".
Fel szeretném kérni a honlap és a fórum olvasóit arra, hogy ezzel a kérdéssel foglalkozzunk behatóan, értve ezalatt egy pontosnak mondható statisztikával /hány igény volt, hány maradt el/, hány iskola kapott egyedi engedélyt, hány tábor tudta másképp megszervezni a kijutást, milyen síterepekre utaztatok ÉS!!! mindenképpen éljünk egy abszolút tárgyilagos összegzéssel, állásfoglalással és egy kéréssel az EMMI, illetve minden illetékes felé, hogy még egyszer ilyen idény ne fordulhasson elő.
A FŐ KÉRDÉSEIM:MIÉRT KELL AZ EMMI ENGEDÉLYE AHHOZ, HOGY BÁRKI IS SÍTÁBORT SZERVEZZEN A DIÁKOK ÉS A SZÜLŐK EGYÖNTETŰ IGÉNYÉRE?
HA MÁR KIÍR EGY FELTÉTELRENDSZERT ÉS AZT VALAKI TELJESÍTI, ÉS MÉGSE ENGEDÉLYEZI, AKKOR MINEK A FELTÉTELRENDSZER?
HOGY LEHET HOGY A NEMZETKÖZI JÁRVÁNYSZABÁLYOKNÁL AZ EMMI EGY MÉG SZIGORÚBBAT ÍR ELŐ ÉS AZT SEM TARTJA BE?
MIÉRT EGY HÓNAP UTÁN VÁLASZOLNAK, AZ UTOLSÓ PILLANATBAN, AMIKOR MÁR SZINTE MEGVALÓSÍTHATATLAN A SZERVEZÉS?
ÉS AMI A LEGFONTOSABB: MI A JÖVŐ, HOGYAN TOVÁBB ISKOLAI SÍTÁBOR SZERVEZÉS?

Egyeztetésre, kiegészítésre, több oldalról tisztánlátásra kérem, invitálom a sielok.hu portálját, a testnevelő szervező kollégákat, az utazási irodákat, síiskolákat, mindenkit, aki benne van az iskolai sítáborok szervezésében!
Kovács András
Tata, Eötvös József Gimnázium
06302254464
londonimarathon@gmail.com
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.